U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager detailhandel

Manager detailhandel worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager detailhandel? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Detailhandel geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Detailhandel.  Deze mensen werken allemaal voor een detailhandel. Dit kan variëren van een dierenwinkel tot een tassenwinkel. waarneemt en onderhoudt. De manager Detailhandel zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Detailhandel in en lost deze problemen aan. De manager Detailhandel is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Detailhandel mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Detailhandel ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Detailhandel krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Detailhandel zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Detailhandel de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Detailhandel.  De manager Detailhandel is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Detailhandel zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Detailhandel moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Detailhandel het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Detailhandel hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Detailhandel naar de directeur van de Detailhandel. 

Mensen vonden ons op: Job Manager detailhandel, Baan Manager detailhandel, Manager detailhandel Worden, Functie-eisen Manager detailhandel, Verantwoordelijkheden Manager detailhandel, Functieprofiel Manager detailhandel, Wat doet een Manager detailhandel, Werken als Manager detailhandel.

Manager detailhandel worden: Opleiding tot manager detailhandel

 

Om manager Detailhandel te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Detailhandel de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Detailhandel. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Detailhandel zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager detailhandel, Manager detailhandel Worden, Opleidingsniveau Manager detailhandel, Scholing Manager detailhandel, Studie Manager detailhandel, Bijscholing Manager detailhandel, Omscholing Manager detailhandel.

Organisaties waar een manager detailhandel doorgaans werkzaam is

 

De manager Detailhandel zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager detailhandel, Manager detailhandel Worden, Opleidingsniveau Manager detailhandel, Scholing Manager detailhandel, Studie Manager detailhandel, Bijscholing Manager detailhandel, Omscholing Manager detailhandel.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager detailhandel

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Detailhandel   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Detailhandel  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Detailhandel   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Detailhandel   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Detailhandel   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager detailhandel, Loon Manager detailhandel, Wat verdien je als Manager detailhandel, Salarisschaal Manager detailhandel, Salarisindicatie Manager detailhandel, Bonus Manager detailhandel, CAO Manager detailhandel, Brutoloon Manager detailhandel, Nettoloon Manager detailhandel, Vakantiedagen Manager detailhandel, Pensioen Manager detailhandel.

Competenties, skills & vaardigheden manager detailhandel

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager detailhandel, Vaardigheden Manager detailhandel, Attitude Manager detailhandel, Kwalificaties Manager detailhandel, Competentieprofiel Manager detailhandel.

Boeken voor het beroep manager detailhandel

Wil je meer weten over het beroep manager detailhandel? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager detailhandel bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager detailhandel te komen.

Ondernemend leren - Kerntaken(retail)marketing | A. van Santen

primair bestemd voor de kwalificatiedossiers manager handel en ondernemer detailhandel in de kwalificatiestructuur detailhandel - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789057843310 | 700 pagina's

Ondernemend leren - Kerntaken(retail)marketing 1e druk is een boek van A. van Santen uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789057843310 Bronnenboek Retailmarketing is een van de drie bronnenboeken die ontwikkeld is voor de opleiding Ondernemer detailhandel. Er...

Ondernemend leren - Kerntaken verkoopspecialist | Arjo van Santen

bestemd voor de kwalificatiedossiers verkoopspecialist, manager handel en ondernemer detailhandel in de kwalificatiestructuur detailhandel - Nederlands | Druk: Heruitgave | Hardcover | 9789057843563 | 745 pagina's

Ondernemend leren - Kerntaken verkoopspecialist Heruitgavee druk is een boek van Arjo van Santen uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789057843563 Dit bronnenboek is ontwikkeld voor de opleiding Verkoopspecialist en hoort bij de methode Ondernemendleren. Onde...

Ondernemend leren - Kerntaken retailmanagement | Frans de Esch

bestemd voor de kwalificatiedossiers verkoopspecialist, manager handel en ondernemer detailhandel in de kwalificatiestructuur detailhandel - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789057843334 | 600 pagina's

Ondernemend leren - Kerntaken retailmanagement 1e druk is een boek van Frans de Esch uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789057843334 Bronnenboek Retailmanagement is een van de drie bronnenboeken die ontwikkeld is voor de opleiding Ondernemer detailhandel. E...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager detailhandel, Manager detailhandel ebooks, boek Manager detailhandel.

Persoonstypen manager detailhandel

 

De manager Detailhandel  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Detailhandel  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Detailhandel  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Detailhandel  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager detailhandel, Karakter Manager detailhandel.

Netwerk manager detailhandel

 

De manager Detailhandel  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Detailhandel  komen met vragen die de manager Detailhandel  moet beantwoorden of problemen die de manager Detailhandel   moet oplossen. Tevens heeft de manager Detailhandel  veel te maken met klanten. De manager Detailhandel  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Detailhandel   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Detailhandel   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager detailhandel, Medewerkers Manager detailhandel.

Is het beroep manager detailhandel iets voor jou?

Zou je graag manager detailhandel willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager detailhandel bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager detailhandel, beroepskeuzetest Manager detailhandel, beroep Manager detailhandel kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager detailhandel

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Detailhandel   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Detailhandel  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Detailhandel   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Detailhandel   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Detailhandel  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Detailhandel   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Detailhandel  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Detailhandel   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Detailhandel   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score manager detailhandel

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager detailhandel. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager detailhandel, Promotie mogelijkheden Manager detailhandel, Carriere Manager detailhandel.

Solliciteren op de functie manager detailhandel

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager detailhandel dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager detailhandel belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager detailhandel. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager detailhandel, CV Manager detailhandel, sollicitatie Manager detailhandel.

Interviews met manager detailhandel

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager detailhandel

Vacatures manager detailhandel

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager detailhandel? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager detailhandel. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De manager Detailhandel geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Detailhandel.  Deze mensen werken allemaal voor een detailhandel. Dit kan variëren van een dierenwinkel tot een tassenwinkel.

Beoordeling Manager detailhandel

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager detailhandel' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager detailhandel

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep