U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager facilitair

Manager facilitair worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager facilitair? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Facilitair geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Facilitaire afdeling van een bedrijf. De manager Facilitair zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Facilitair in en lost deze problemen aan. De manager Facilitair is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Facilitair mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Facilitair ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Facilitair krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Facilitair zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Facilitair de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Facilitair.  De manager Facilitair is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Facilitair zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Facilitair moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Facilitair het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Facilitair hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Facilitair naar de directeur van de Facilitaire afdeling.

Mensen vonden ons op: Job Manager facilitair, Baan Manager facilitair, Manager facilitair Worden, Functie-eisen Manager facilitair, Verantwoordelijkheden Manager facilitair, Functieprofiel Manager facilitair, Wat doet een Manager facilitair, Werken als Manager facilitair.

Manager facilitair worden: Opleiding tot manager facilitair

 

Om manager Facilitair te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Facilitair de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Facilitair. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Facilitair zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager facilitair, Manager facilitair Worden, Opleidingsniveau Manager facilitair, Scholing Manager facilitair, Studie Manager facilitair, Bijscholing Manager facilitair, Omscholing Manager facilitair.

Organisaties waar een manager facilitair doorgaans werkzaam is

 

De manager Facilitair zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager facilitair, Manager facilitair Worden, Opleidingsniveau Manager facilitair, Scholing Manager facilitair, Studie Manager facilitair, Bijscholing Manager facilitair, Omscholing Manager facilitair.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager facilitair

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Facilitair   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Facilitair  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Facilitair   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Facilitair   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Facilitair   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager facilitair, Loon Manager facilitair, Wat verdien je als Manager facilitair, Salarisschaal Manager facilitair, Salarisindicatie Manager facilitair, Bonus Manager facilitair, CAO Manager facilitair, Brutoloon Manager facilitair, Nettoloon Manager facilitair, Vakantiedagen Manager facilitair, Pensioen Manager facilitair.

Competenties, skills & vaardigheden manager facilitair

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager facilitair, Vaardigheden Manager facilitair, Attitude Manager facilitair, Kwalificaties Manager facilitair, Competentieprofiel Manager facilitair.

Boeken voor het beroep manager facilitair

Wil je meer weten over het beroep manager facilitair? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager facilitair bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager facilitair te komen.

Doorbreek de cirkel | Arend Ardon

hoe managers onbewust verandering blokkeren - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789047003960 | 123 pagina's

Doorbreek de cirkel 1e druk is een boek van Arend Ardon uitgegeven bij Business Contact. ISBN 9789047003960 In 'Doorbreek de cirkel' beschrijft Arend Ardon dat de meeste managers tegenwoordig veel kennis hebben over verandermanagement, maar het toch in de...

Vakantieboek voor professionals en managers 2019 | . (Red.)

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789047012528 | 160 pagina's

Het "Vakantieboek voor professionals en managers' bevat tools voor persoonlijke ontwikkeling, samenvattingen van actuele managementboeken, quotes en oefeningen voor inspiratie en creativiteit. Vakantie is het uitgelezen moment om los te komen van de waan ...

COACHING AGILE TEAMS | Lyssa Adkins

A Companion for ScrumMasters, Agile Coaches, and Project Managers in Transition - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780321637703 | 352 pagina's

The Provocative and Practical Guide to Coaching Agile Teams As an agile coach, you can help project teams become outstanding at agile, creating products that make them proud and helping organizations reap the powerful benefits of teams that deliver both i...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager facilitair, Manager facilitair ebooks, boek Manager facilitair.

Persoonstypen manager facilitair

 

De manager Facilitair  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Facilitair  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Facilitair  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Facilitair  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager facilitair, Karakter Manager facilitair.

Netwerk manager facilitair

 

De manager Facilitair  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Facilitair  komen met vragen die de manager Facilitair  moet beantwoorden of problemen die de manager Facilitair   moet oplossen. Tevens heeft de manager Facilitair  veel te maken met klanten. De manager Facilitair  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Facilitair   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Facilitair   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager facilitair, Medewerkers Manager facilitair.

Is het beroep manager facilitair iets voor jou?

Zou je graag manager facilitair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager facilitair bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager facilitair, beroepskeuzetest Manager facilitair, beroep Manager facilitair kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager facilitair

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Facilitair   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Facilitair  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Facilitair   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Facilitair   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Facilitair  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Facilitair   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Facilitair  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Facilitair   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Facilitair   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score manager facilitair

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager facilitair. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager facilitair, Promotie mogelijkheden Manager facilitair, Carriere Manager facilitair.

Solliciteren op de functie manager facilitair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager facilitair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager facilitair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager facilitair. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager facilitair, CV Manager facilitair, sollicitatie Manager facilitair.

Interviews met manager facilitair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager facilitair

Vacatures manager facilitair

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager facilitair? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager facilitair. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De manager Facilitair geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Facilitaire afdeling van een bedrijf. De manager Facilitair zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Facilitair in en lost deze problemen aan.

Beoordeling Manager facilitair

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager facilitair' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager facilitair

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep