U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager horeca

Manager horeca worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager horeca? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Horeca geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Horeca. De manager Horeca zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Hij kan een horeca gelegenheid managen of meerdere. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Horeca in en lost deze problemen aan. De manager Horeca is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Horeca mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Horeca ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Horeca krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Horeca zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Horeca de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Horeca.  De manager Horeca is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Horeca zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Horeca moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Horeca het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Horeca hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Horeca naar de directeur van de Horeca gelegenheid.

 

Mensen vonden ons op: Job Manager horeca, Baan Manager horeca, Manager horeca Worden, Functie-eisen Manager horeca, Verantwoordelijkheden Manager horeca, Functieprofiel Manager horeca, Wat doet een Manager horeca, Werken als Manager horeca.

Manager horeca worden: Opleiding tot manager horeca

 

Om manager Horeca te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Horeca de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Horeca. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Horeca zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager horeca, Manager horeca Worden, Opleidingsniveau Manager horeca, Scholing Manager horeca, Studie Manager horeca, Bijscholing Manager horeca, Omscholing Manager horeca.

Organisaties waar een manager horeca doorgaans werkzaam is

Horeca ondernemeningen zijn altijd profit organisaties dus de manager horeca zal dan ook voor een dergelijke organisatie werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager horeca, Manager horeca Worden, Opleidingsniveau Manager horeca, Scholing Manager horeca, Studie Manager horeca, Bijscholing Manager horeca, Omscholing Manager horeca.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager horeca

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Horeca   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Horeca  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Horeca   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Horeca   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Horeca   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager horeca, Loon Manager horeca, Wat verdien je als Manager horeca, Salarisschaal Manager horeca, Salarisindicatie Manager horeca, Bonus Manager horeca, CAO Manager horeca, Brutoloon Manager horeca, Nettoloon Manager horeca, Vakantiedagen Manager horeca, Pensioen Manager horeca.

Competenties, skills & vaardigheden manager horeca

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager horeca, Vaardigheden Manager horeca, Attitude Manager horeca, Kwalificaties Manager horeca, Competentieprofiel Manager horeca.

Boeken voor het beroep manager horeca

Wil je meer weten over het beroep manager horeca? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager horeca bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager horeca te komen.

Hotel Inc. - Starten van een eigen horecabedrijf - Bronnenboek | Arjen Appel

mbo opleiding manager/ondernemer horeca - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037205091

Hotel Inc. - Starten van een eigen horecabedrijf - Bronnenboek 1e druk is een boek van Arjen Appel uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037205091 Wat komt er allemaal kijken bij het starten van een eigen horecabedrijf? Dit bronnenboek behandelt onder ander...

Hotel Inc. Manager Ondernemer - 1 En 2 - Bronnenboek | Hans Veelers

Mbo Opleiding Manager/Ondernemer Horeca - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789060539064

Het Hotel Inc. Bronnenboek Manager/ondernemer horeca is een tweedelig naslagwerk voor kerntaak 1 en 2 van het dossier Manager ondernemer horeca. In deel 1 kan de docent alles vinden over het starten van een eigen bedrijf, kwaliteitsmanagement, personeelsm...

Hotel Inc - Bronnenboek 1 En 2 - Meewerkend Ondernemer | Hans Veelers

Mbo Opleiding Manager/Ondernemer Horeca - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789060538265

Hotel Inc - Bronnenboek 1 En 2 - Meewerkend Ondernemer 1e druk is een boek van Hans Veelers uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789060538265 Dit is een tweedelig, fullcolournaslagwerk. In deel 1 kan de student alles vinden op het gebied algemene beroepsvaard...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager horeca, Manager horeca ebooks, boek Manager horeca.

Persoonstypen manager horeca

 

De manager Horeca  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Horeca  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Horeca  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Horeca  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager horeca, Karakter Manager horeca.

Netwerk manager horeca

 

De manager Horeca  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Horeca  komen met vragen die de manager Horeca  moet beantwoorden of problemen die de manager Horeca   moet oplossen. Tevens heeft de manager Horeca  veel te maken met klanten. De manager Horeca  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Horeca   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Horeca   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager horeca, Medewerkers Manager horeca.

Is het beroep manager horeca iets voor jou?

Zou je graag manager horeca willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager horeca bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager horeca, beroepskeuzetest Manager horeca, beroep Manager horeca kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager horeca

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Horeca   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Horeca  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Horeca   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Horeca   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Horeca  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Horeca   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Horeca  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Horeca   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Horeca   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score manager horeca

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager horeca. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager horeca, Promotie mogelijkheden Manager horeca, Carriere Manager horeca.

Solliciteren op de functie manager horeca

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager horeca dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager horeca belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager horeca. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager horeca, CV Manager horeca, sollicitatie Manager horeca.

Interviews met manager horeca

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager horeca

Vacatures manager horeca

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager horeca? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager horeca. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De manager Horeca geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Horeca. De manager Horeca zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Hij kan een horeca gelegenheid managen of meerdere.

Beoordeling Manager horeca

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager horeca' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager horeca

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Mooie uitgebreide pagina!

Tijdens mijn sollicitatie heb ik erg veel gehad aan jullie pagina hierover. Samen met cv voorbeeld uit horeca. https://www.perfectcv.nl/voorbeeld-cv-horeca/

Door: Jan

Reageer op dit beroep