U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manicure

Manicure worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manicure? Lees de functieomschrijving.

Een Manicure is vrouw of man die een manicure en/of nagelstylistediploma heeft. Deze Manicure verzorgt een cosmetische behandeling van de handen en nagels. Het doel van een Manicure is dat de huid van de klant wordt gekalmeerd en kan ontspannen door middel van verschillende soorten oliën en/of lotions.  Tevens worden de nagels verzorgd en de nagelriemen teruggeduwd. Ook kan een cliënt vragen om kunstnagels en brengt de Manicure deze aan. Voor het zetten van kunstnagels hebben Manicures een andere diploma nodig dan alleen het diploma voor Manicure.

Een Manicure dient met hoge mate van hygiëne om te gaan bij het werk.

Mensen vonden ons op: Job Manicure, Baan Manicure, Manicure Worden, Functie-eisen Manicure, Verantwoordelijkheden Manicure, Functieprofiel Manicure, Wat doet een Manicure, Werken als Manicure.

Manicure worden: Opleiding tot manicure

Door het volgen van een cursus kun je het diploma voor Manicure halen. Deze cursus neemt ongeveer een dag in beslag. Daarnaast kunnen Manicures voor een allround opleiding nagelverzorging kiezen. Hierbij verkrijgt de Manicure ook een diploma waarmee er kunstnagels mogen worden gezet. Dit verandert de titel waaronder een Manicure werkt.

Zodra een Manicure een volledige opleiding nagelverzorging heeft gedaan heet een Manicure voortaan Nagelstyliste. De opleidingsduur hangt erg af van waar de cursus wordt gevolgd. Het varieert ongeveer van 11 cursussen van 3 uur tot 23 cursussen van 2 uur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manicure, Manicure Worden, Opleidingsniveau Manicure, Scholing Manicure, Studie Manicure, Bijscholing Manicure, Omscholing Manicure.

Organisaties waar een manicure doorgaans werkzaam is

Manicures werken in profit organisaties, hierbij moet voor gedacht worden aan schoonheidssalons. De organisaties waar gewerkt kan worden zijn meestal kleinschalig al is het wel mogelijk in grote therme te werken waar ook vraag is naar een Manicure of nagelstyliste. Zoals eerder is vermeld ligt het erg aan de locatie waar een Manicure aan de slag wil of er in een grote danwel kleine organisatie kan worden gewerkt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manicure, Manicure Worden, Opleidingsniveau Manicure, Scholing Manicure, Studie Manicure, Bijscholing Manicure, Omscholing Manicure.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manicure

Het gemiddelde loon van een Manicure is moeilijk aan te geven. Het ligt eraan of de Manicure fulltime of parttime werkt. Tevens ligt het eraan of de Manicure een nagelstyliste-diploma heeft. Gekeken naar verschillende websites is de gemiddelde prijs voor een simpele manicure €15. Oplopend naar een exclusievere manicure liggen de prijzen gemiddeld rond de €35. Als een Manicure ook een nagelstylistediploma heeft liggen de gemiddelde prijzen voor een nieuw set nagels rond de €60. Ook verdienen Manicures nog geld aan nagels lakken, het verlengen van nagels, het bijwerken van kunstnagels en andere activiteiten.

Mensen vonden ons op: Salaris Manicure, Loon Manicure, Wat verdien je als Manicure, Salarisschaal Manicure, Salarisindicatie Manicure, Bonus Manicure, CAO Manicure, Brutoloon Manicure, Nettoloon Manicure, Vakantiedagen Manicure, Pensioen Manicure.

Competenties, skills & vaardigheden manicure

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Manicure, Vaardigheden Manicure, Attitude Manicure, Kwalificaties Manicure, Competentieprofiel Manicure.

Boeken voor het beroep manicure

Wil je meer weten over het beroep manicure? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manicure bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manicure te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Manicure, Manicure ebooks, boek Manicure.

Persoonstypen manicure

Een Manicure is zeer zorgzaam ten opzichte van (de handen van) de klant. Ook zijn veel Manicures goede luisteraars en tonen zij belangstelling voor de klant, waardoor er tussen de klant en de manicure een vertrouwenssband ontstaat (Gever). Tevens moet een Manicure perfectionistisch zijn, vooral gezien het zetten van kunstnagels. Kunstnagels zijn soms hele kunstwerken waarop mooie schilderingen voorkomen, waarbij met een vaste hand ingewikkelde kleine details moeten worden aangebracht. Hierbij komt ook de discipline naar voren van het geconcentreerd moeten blijven werken aan de nagels (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manicure, Karakter Manicure.

Netwerk manicure

Een Manicure gaat veel om met klanten. Tevens werken Manicures vaak in schoonheidssalon waardoor ze ook veel omgaan met schoonheidsspecialisten, pedicures, andere Manicures of nagelstylisten. Ook komen Manicures nog in aanraking met medewerkers van de groothandel waar zij de benodigheden halen om hun beroep uit te oefenen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Manicure, Medewerkers Manicure.

Is het beroep manicure iets voor jou?

Zou je graag manicure willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manicure bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manicure, beroepskeuzetest Manicure, beroep Manicure kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manicure

Het arbeidsmarktsperspectief is sterk afhankelijk van de plek waar de Manicure zich wil vestigen. Zo zal er in een klein dorp aan een Manicure genoeg zijn terwijl er in een stad meerdere Manicures nodig zijn. Ook moet er worden gekeken naar vacatures bij schoonheidssalons in plaats van het ondernemerschap. Verder zijn er genoeg relevante doorgroeimogelijkheden. Zoals eerder al is genoemd kan door een cursus de titel nagelstyliste worden verworven. Verder kunnen er door het volgen van extra cursussen additionele doorgroeimogelijkheden worden gecreëerd.

Arbeidsmarktperspectief score manicure

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manicure. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manicure, Promotie mogelijkheden Manicure, Carriere Manicure.

Solliciteren op de functie manicure

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manicure dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manicure belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manicure. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manicure, CV Manicure, sollicitatie Manicure.

Interviews met manicure

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manicure

Vacatures manicure

Op zoek naar een nieuwe baan als Manicure? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manicure. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Manicure is vrouw of man die een manicure en/of nagelstylistediploma heeft. Deze Manicure verzorgt een cosmetische behandeling van de handen en nagels. Het doel van een Manicure is dat de huid van de klant wordt gekalmeerd en kan ontspannen door middel van verschillende soorten oliën en/of lotions.

Beoordeling Manicure

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manicure' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manicure

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep