U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Mannequin

Mannequin worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een mannequin? Lees de functieomschrijving.

Een Mannequin is een persoon die haute couture kleding showt op bijvoorbeeld modeshows. Meestal is de Mannequin een vrouw. Zij beheerst een speciale, elegante looptechniek waarmee zij de kleding zo optimaal mogelijk kan showen.

Het woord Mannequin is afkomstig van het Middelnederlandse woord mannekijn (mannetje, manneke). Een mannekijn is een houten pop die de kleermaker gebruikte om zijn kledingontwerpen met spelden op te bevestigen. Het woord werd toen ook wel gebruikt voor een houten pop met beweegbare ledematen die door schilders werd gebruikt om kleding op af te beelden. Het woord kreeg toen ook de betekenis voor iemand die geen bepaald karakter heeft en onzelfstandig is. Het woord mannekijn werd overgenomen in het Frans en vanuit daar verspreid in de modewereld. In het Engels betekent Mannequin eerder een paspop of etalagepop dan een levend persoon. Het woord model wordt ook vaak gebruikt voor iemand die kleding op de catwalk showt.

Een goed en verzorgd uiterlijk is voor een Mannequin erg belangrijk. De Mannequin wordt vooral beoordeeld op uiterlijk en op de manier van lopen. Ook volgt de Mannequin training om de looptechniek te leren.

Mensen vonden ons op: Job Mannequin, Baan Mannequin, Mannequin Worden, Functie-eisen Mannequin, Verantwoordelijkheden Mannequin, Functieprofiel Mannequin, Wat doet een Mannequin, Werken als Mannequin.

Mannequin worden: Opleiding tot mannequin

Er zijn verschillende modeopleidingen die de Mannequin kan volgen om meer kennis op te doen over de modewereld. Ook worden er diverse cursussen en trainingen gegeven, bijvoorbeeld over de looptechniek. Ervaring op de catwalk is vooral erg belangrijk en vaak begint de Mannequin dan ook al op jonge leeftijd met het lopen van modeshows.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Mannequin, Mannequin Worden, Opleidingsniveau Mannequin, Scholing Mannequin, Studie Mannequin, Bijscholing Mannequin, Omscholing Mannequin.

Organisaties waar een mannequin doorgaans werkzaam is

De Mannequin werkt meestal voor een modellenbureau en loopt in opdracht van kledingontwerpers modeshows. De Mannequin werkt in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Mannequin, Mannequin Worden, Opleidingsniveau Mannequin, Scholing Mannequin, Studie Mannequin, Bijscholing Mannequin, Omscholing Mannequin.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden mannequin

Het salaris van een Mannequin kan, afhankelijk van ervaring en succes, hoog oplopen. Beginnende Mannequins krijgen daarentegen vaak veel minder betaald. De hoeveelheid shows en boekingen zijn bepalend voor het exacte salaris van de Mannequin.

Mensen vonden ons op: Salaris Mannequin, Loon Mannequin, Wat verdien je als Mannequin, Salarisschaal Mannequin, Salarisindicatie Mannequin, Bonus Mannequin, CAO Mannequin, Brutoloon Mannequin, Nettoloon Mannequin, Vakantiedagen Mannequin, Pensioen Mannequin.

Competenties, skills & vaardigheden mannequin

 • Discipline
 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Presenteren
 • Zelfkennis
Mensen vonden ons op: Kennis Mannequin, Vaardigheden Mannequin, Attitude Mannequin, Kwalificaties Mannequin, Competentieprofiel Mannequin.

Boeken voor het beroep mannequin

Wil je meer weten over het beroep mannequin? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je mannequin bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken mannequin te komen.

Lee Friedlander - Mannequin | Lee Friedlander

Mannequin - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781881337324 | 112 pagina's

Lee Friedlander is one of the few artists in any medium to have sustained a body of influential work over five decades. To make the photographs in Mannequin, he returned to the hand-held, 35-mm camera that he used in the earliest decades of his career. Ov...

Sewing Planner | Thread & Tears Blood

Rose-Covered Mannequin Sewing Journal, 6x9 - Engels | Paperback | 9781790353231 | 170 pagina's

...

Mannequins | Gianluca Bauzano

Bonaveri: A History of Creativity Fashion and Art - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9788857214788 | 248 pagina's

A curious book on mannequin as symbol and means of communication in fashion, art, and culture. A full-spectrum journey through 60 years of Bonaveri: a historic Italian firm famous around the world for its collection of mannequins, used in the most prestig...

Mensen vonden ons op: boeken voor Mannequin, Mannequin ebooks, boek Mannequin.

Persoonstypen mannequin

Als Mannequin is het belangrijk om zelfverzekerd, zelfstandig en onafhankelijk te zijn (Baas). De Mannequin is dan misschien niet altijd eigen baas, maar moet zichzelf wel goed kunnen promoten en zelfverzekerd zijn. Ook moet de Mannequin doelgericht te werk gaan en beschikken over een grote portie doorzettingsvermogen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Mannequin, Karakter Mannequin.

Netwerk mannequin

De Mannequin krijgt op modeshows veel te maken met andere Mannequins. In show lopen meestal meerdere Mannequins mee. Ook heeft de Mannequin te maken met bijvoorbeeld iemand van het modellenbureau en met de ontwerper van de kleding die de Mannequin showt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Mannequin, Medewerkers Mannequin.

Is het beroep mannequin iets voor jou?

Zou je graag mannequin willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als mannequin bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Mannequin, beroepskeuzetest Mannequin, beroep Mannequin kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden mannequin

De modewereld wordt vaak omschreven als een harde wereld. Om succesvol te worden als Mannequin is doorzettingsvermogen dan ook zeker van belang. Als een Mannequin talentvol is en zichzelf goed ontwikkeld, kunnen grote successen behaald worden. Goede Mannequins kunnen modeshows lopen voor grote en bekende kledingontwerpers.

Arbeidsmarktperspectief score mannequin

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep mannequin. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Mannequin, Promotie mogelijkheden Mannequin, Carriere Mannequin.

Solliciteren op de functie mannequin

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als mannequin dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor mannequin belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als mannequin. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Mannequin, CV Mannequin, sollicitatie Mannequin.

Interviews met mannequin

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen mannequin

Vacatures mannequin

Op zoek naar een nieuwe baan als Mannequin? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Mannequin. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Mannequin is een persoon die haute couture kleding showt op bijvoorbeeld modeshows. Meestal is de Mannequin een vrouw. Zij beheerst een speciale, elegante looptechniek waarmee zij de kleding zo optimaal mogelijk kan showen.

Beoordeling Mannequin

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Mannequin' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Mannequin

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep