U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Marketing Directeur

Marketing Directeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een marketing Directeur? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Marketing  leidt de Marketing  afdeling in een bedrijf. De directeur Marketing  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Marketing binnen het bedrijf.  De directeur Marketing  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Marketing  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Marketing  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Marketing  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Marketing  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Marketing  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Marketing  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Marketing  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Marketing  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Marketing  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Marketing  afdeling niet goed functioneert. De directeur Marketing  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Marketing  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Marketing  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Marketing  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Marketing  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Marketing . Tot slot overlegt de directeur Marketing  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Marketing  bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Marketing Directeur, Baan Marketing Directeur, Marketing Directeur Worden, Functie-eisen Marketing Directeur, Verantwoordelijkheden Marketing Directeur, Functieprofiel Marketing Directeur, Wat doet een Marketing Directeur, Werken als Marketing Directeur.

Marketing Directeur worden: Opleiding tot marketing Directeur

 

De directeur Marketing  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Marketing  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Marketing  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Marketing . Het is van belang dat de directeur Marketing  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Marketing  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Marketing Directeur, Marketing Directeur Worden, Opleidingsniveau Marketing Directeur, Scholing Marketing Directeur, Studie Marketing Directeur, Bijscholing Marketing Directeur, Omscholing Marketing Directeur.

Organisaties waar een marketing Directeur doorgaans werkzaam is

 

De directeur Marketing  zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Marketing Directeur, Marketing Directeur Worden, Opleidingsniveau Marketing Directeur, Scholing Marketing Directeur, Studie Marketing Directeur, Bijscholing Marketing Directeur, Omscholing Marketing Directeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden marketing Directeur

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Marketing  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Marketing  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Marketing Directeur, Loon Marketing Directeur, Wat verdien je als Marketing Directeur, Salarisschaal Marketing Directeur, Salarisindicatie Marketing Directeur, Bonus Marketing Directeur, CAO Marketing Directeur, Brutoloon Marketing Directeur, Nettoloon Marketing Directeur, Vakantiedagen Marketing Directeur, Pensioen Marketing Directeur.

Competenties, skills & vaardigheden marketing directeur

 • Samenwerken
 • Discipline
 • Organiseren
 • Oordeelsvorming
 • Leiderschap
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Marketing Directeur, Vaardigheden Marketing Directeur, Attitude Marketing Directeur, Kwalificaties Marketing Directeur, Competentieprofiel Marketing Directeur.

Boeken voor het beroep marketing directeur

Wil je meer weten over het beroep marketing directeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je marketing directeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken marketing directeur te komen.

I Can't Keep Calm I'm Marketing Consultant | Creacom Notebooks

Notebook: Original Marketing Consultant Notebook, Journal Gift, Diary, Doodle Gift or Notebook 6 x 9 Compact Size- 109 Blank Lined Pages - Engels | Paperback | 9781071186220 | 112 pagina's

...

Maximize Your School Marketing | Johanna Lockhart

Engels | E-book | 9781475830002

Maximize Your School Marketing offers school administrators effective ways to enhance their existing school marketing strategy using the essential elements of public relations, media relations, social media, community partnerships, and fundraising. Extens...

Fundamentals of School Marketing | Johanna Lockhart

Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781475829952 | 154 pagina's

Fundamentals Of School Marketing is designed to help school administrators apply the knowledge and tools used successfully in the private sector to organize, implement, and maintain an integrated marketing program that achieves their particular goals. Suc...

Mensen vonden ons op: boeken voor Marketing Directeur, Marketing Directeur ebooks, boek Marketing Directeur.

Persoonstypen marketing Directeur

 

 

De directeur Marketing  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Marketing  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Marketing  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Marketing  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Marketing . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Marketing Directeur, Karakter Marketing Directeur.

Netwerk marketing Directeur

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Marketing  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Marketing  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Marketing  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Marketing  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Marketing  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Marketing  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Marketing  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Marketing Directeur, Medewerkers Marketing Directeur.

Is het beroep marketing Directeur iets voor jou?

Zou je graag marketing Directeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als marketing Directeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Marketing Directeur, beroepskeuzetest Marketing Directeur, beroep Marketing Directeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden marketing Directeur

 

De directeur Marketing  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Marketing  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Marketing  al de hoogste functie is binnen de Marketing . Wel zou het kunnen dat de directeur Marketing  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Marketing  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score marketing Directeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep marketing Directeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Marketing Directeur, Promotie mogelijkheden Marketing Directeur, Carriere Marketing Directeur.

Solliciteren op de functie marketing Directeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als marketing Directeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor marketing Directeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als marketing Directeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Marketing Directeur, CV Marketing Directeur, sollicitatie Marketing Directeur.

Interviews met marketing Directeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen marketing Directeur

Vacatures marketing directeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Marketing Directeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Marketing Directeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Marketing  leidt de Marketing  afdeling in een bedrijf. De directeur Marketing  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Marketing binnen het bedrijf.

Beoordeling Marketing Directeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Marketing Directeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Marketing Directeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep