U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Marktkoopman

Marktkoopman worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een marktkoopman? Lees de functieomschrijving.

De marktkoopman verkoopt producten op de markt.

De marktkoopman verkoopt bepaalde producten op de markt. Deze producten kunnen verschillen van bijvoorbeeld verse vis tot bloemen drogisterijwaren, taartjes, broden of kaas. De marktkoopman werkt voor een opdrachtgever of werkt voor zichzelf. De marktkoopman rijdt over het algemeen met zijn producten en een kraam of stalling in een aanhangwagen of andere wagen naar de markt. Hier stalt hij vervolgens zijn kraam op de vaste standplaats uit en stalt hij zijn waren op een aantrekkelijke en interessante manier uit.

Als de markt begint probeert de marktkoopman klanten naar zijn kraam te krijgen. De marktkoopman doet dit door reclame voor zijn producten en eventuele aanbiedingen te roepen, met potentiële klanten te praten en door eventuele reclameborden (en eventuele posters en flyers te maken en uit te delen) te maken. Hij bedenkt eventuele aanbiedingen en prijst deze aan. De marktkoopman verkoopt vervolgens zijn producten aan klanten, rekent de prijzen uit en rekent de producten (eventueel met behulp van zijn kassa) af.

De marktkoopman moet flexibel zijn, over eigen vervoer en een rijbewijs beschikken en daarnaast verkoopgericht kunnen werken. Hij heeft doorzettingsvermogen en probeert zelfstandig te kunnen werken. De marktkoopman moet het niet erg vinden om producten aan te prijzen en producten te kunnen verkopen.

Mensen vonden ons op: Job Marktkoopman, Baan Marktkoopman, Marktkoopman Worden, Functie-eisen Marktkoopman, Verantwoordelijkheden Marktkoopman, Functieprofiel Marktkoopman, Wat doet een Marktkoopman, Werken als Marktkoopman.

Marktkoopman worden: Opleiding tot marktkoopman

Voor het beroep van marktkoopman valt geen specifieke opleiding te volgen. Wel kan de marktkoopman een opleiding tot verkoper (mbo, twee, drie of vierjarig) of opleiding ondernemer ambulante handel hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Marktkoopman, Marktkoopman Worden, Opleidingsniveau Marktkoopman, Scholing Marktkoopman, Studie Marktkoopman, Bijscholing Marktkoopman, Omscholing Marktkoopman.

Organisaties waar een marktkoopman doorgaans werkzaam is

De marktkoopman werkt profit voor zichzelf (heeft een eigen bedrijf) of werkt voor een opdrachtgever.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Marktkoopman, Marktkoopman Worden, Opleidingsniveau Marktkoopman, Scholing Marktkoopman, Studie Marktkoopman, Bijscholing Marktkoopman, Omscholing Marktkoopman.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden marktkoopman

Het gemiddeld bruto maandloon van de marktkoopman ligt tussen de €1200,- en €1500,- per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Marktkoopman, Loon Marktkoopman, Wat verdien je als Marktkoopman, Salarisschaal Marktkoopman, Salarisindicatie Marktkoopman, Bonus Marktkoopman, CAO Marktkoopman, Brutoloon Marktkoopman, Nettoloon Marktkoopman, Vakantiedagen Marktkoopman, Pensioen Marktkoopman.

Competenties, skills & vaardigheden marktkoopman

 • Energie
 • Doorzettingsvermogen
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Overtuigen
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Marktkoopman, Vaardigheden Marktkoopman, Attitude Marktkoopman, Kwalificaties Marktkoopman, Competentieprofiel Marktkoopman.

Boeken voor het beroep marktkoopman

Wil je meer weten over het beroep marktkoopman? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je marktkoopman bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken marktkoopman te komen.

De Dood Van Een Marktkoopman | Willem Jan van de Wetering

Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789044309942 | 224 pagina's

Vanaf 19 maart 2004 brengt RTL 4 op negen vrijdagavonden de televisieserie Grijpstra & De Gier. De serie is gebaseerd op de gelijknamige personages uit de misdaadromans van Janwillem van de Wetering. Jack Wouterse (Grijpstra) en Roef Ragas (De Gier) spele...

De dood van een marktkoopman | Janwillem van de Wetering

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789027441379 | 232 pagina's

...

Dood van een marktkoopman | Wetering V.D.

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044923247 | 223 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Marktkoopman, Marktkoopman ebooks, boek Marktkoopman.

Persoonstypen marktkoopman

De marktkoopman is een succesvolle werker. Hij probeert op alle mogelijke manieren door zoveel mogelijk reclame te maken zijn waren te verkopen en vindt het niet erg om hiervoor met andere marktkoopmannen met dezelfde waren te moeten concurreren. De marktkoopman is resultaatgericht en heeft doorzettingsvermogen.

Daarnaast is de marktkoopman een waarnemer. Hij ziet waar eventuele potentiële klanten lopen en probeert deze naar zijn kraam toe te krijgen. Hij maakt praatjes met eventueel geïnteresseerde mensen en probeert zijn producten aan deze mensen te verkopen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Marktkoopman, Karakter Marktkoopman.

Netwerk marktkoopman

Het netwerk van de marktkoopman bestaat uit concurrerende marktkoopmannen, andere verkopers, potentiële klanten, klanten, zijn eventuele opdrachtgever en de mensen die in de loods werken waar hij zijn kraam (en eventueel waren) stalt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Marktkoopman, Medewerkers Marktkoopman.

Is het beroep marktkoopman iets voor jou?

Zou je graag marktkoopman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als marktkoopman bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Marktkoopman, beroepskeuzetest Marktkoopman, beroep Marktkoopman kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden marktkoopman

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de marktkoopman is gemiddeld. Er zijn vacatures van opdrachtgevers voor de marktkoopman en daarnaast kan de marktkoopman ook voor zichzelf beginnen.

Arbeidsmarktperspectief score marktkoopman

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep marktkoopman. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Marktkoopman, Promotie mogelijkheden Marktkoopman, Carriere Marktkoopman.

Solliciteren op de functie marktkoopman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als marktkoopman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor marktkoopman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als marktkoopman. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Marktkoopman, CV Marktkoopman, sollicitatie Marktkoopman.

Interviews met marktkoopman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen marktkoopman

Vacatures marktkoopman

Op zoek naar een nieuwe baan als Marktkoopman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Marktkoopman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De marktkoopman verkoopt producten op de markt. De marktkoopman verkoopt bepaalde producten op de markt. Deze producten kunnen verschillen van bijvoorbeeld verse vis tot bloemen drogisterijwaren, taartjes, broden of kaas.

Beoordeling Marktkoopman

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Marktkoopman' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Marktkoopman

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep