U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Masseur

Masseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een masseur? Lees de functieomschrijving.

Een Masseur masseert mensen om ze te laten ontspannen of voor het behandelen van specifieke pijnklachten. Afhankelijk van waar je als Masseur terecht komt, richt je je bijvoorbeeld op sportblessures veroorzaakt door inspanning, pijnbestrijding bij chronische of acute klachten, verbetering van mobiliteit, ontspanning zonder klachten of misschien wel specifieke zones zoals bij stoelmassage het geval is.

Als Masseur werk je in dienst van sportscholen, sportclubs of wellness centra, maar je kunt ook zelfstandig een bedrijf beginnen en werken vanuit een salon of op locatie.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat door het toepassen van wrijf- en kneedtechnieken de masseur de spieren van de klant laat ontspannen om op die manier een aangenamer gevoel te weeg te brengen. Er bestaan diverse massagetechnieken, waarbij de Masseur alleen zijn handen, maar ook andere lichaamsdelen als armen en knieën kan gebruiken. Massages kunnen grof en hard zijn, maar ook zachter en er kan gebruik gemaakt worden van attributen als hete stenen. Verscheidene massagetechnieken hebben een bepaalde culturele achtergrond.

Mensen vonden ons op: Job Masseur, Baan Masseur, Masseur Worden, Functie-eisen Masseur, Verantwoordelijkheden Masseur, Functieprofiel Masseur, Wat doet een Masseur, Werken als Masseur.

Masseur worden: Opleiding tot masseur

Om als Masseur aan de slag te gaan kun je kiezen voor een opleiding op MBO niveau, HBO niveau of een cursus.

Wanneer je op MBO niveau iets zoekt en het lijkt je leuk sporters te begeleiden, dan is de opleiding Sportmassage een goed begin.

Op HBO niveau is er bijvoorbeeld de opleiding tot Massagetherapeut.

Cursussen voor erkend Masseur zijn er ook. Hierin wordt onder andere aandacht besteed aan anatomie en fysiologie, hygiëne en het gebruik van verschillende massageproducten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Masseur, Masseur Worden, Opleidingsniveau Masseur, Scholing Masseur, Studie Masseur, Bijscholing Masseur, Omscholing Masseur.

Organisaties waar een masseur doorgaans werkzaam is

Het leveren van een dienst zoals massage is bedoeld voor het maken van winst. Dat betekent dat een Masseur vrijwel altijd onder de profit sector zal vallen. Een enkele keer kan het zijn dat een Masseur door een medische instelling of organisatie wordt ingeschakeld.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Masseur, Masseur Worden, Opleidingsniveau Masseur, Scholing Masseur, Studie Masseur, Bijscholing Masseur, Omscholing Masseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden masseur

Het is erg moeilijk te zeggen wat je als Masseur kunt gaan verdienen. Er zijn veel verschillende sectoren en markten en de verdiensten zijn niet overal gelijk. Ook leeftijd, opleiding en ervaring spelen een rol. Daarbij komt dat maar weinig Masseurs fulltime aan de slag zijn in deze functie. Het betreft veelal parttime banen van rond de 24 uur per week.

Bij sommige werkgevers zijn de arbeidsvoorwaarden conform CAO (horeca), maar meestal wordt ook in vacatures geen melding gemaakt van het precieze loon. Grof gezegd val je bij de CAO horeca ongeveer in een salarisrange van €1400 tot €2500.

Mensen vonden ons op: Salaris Masseur, Loon Masseur, Wat verdien je als Masseur, Salarisschaal Masseur, Salarisindicatie Masseur, Bonus Masseur, CAO Masseur, Brutoloon Masseur, Nettoloon Masseur, Vakantiedagen Masseur, Pensioen Masseur.

Competenties, skills & vaardigheden masseur

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Luisteren
 • Durf
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Masseur, Vaardigheden Masseur, Attitude Masseur, Kwalificaties Masseur, Competentieprofiel Masseur.

Boeken voor het beroep masseur

Wil je meer weten over het beroep masseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je masseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken masseur te komen.

Mystieke masseur | V.S. Naipaul

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789025401559 | 240 pagina's

De Mystieke Masseur is het verhaal van de loopbaan van de charlatan Ganesh. Na zijn mislukte carrière als leraar en een echec als masseur ontwikkelt hij zich glansrijk van mysticus tot volksleider. Met een trefzefkere ironie schetst Naipaul in zijn eerste...

Haunts of the Black Masseur | Charles Sprawson

The Swimmer as Hero - Engels | Paperback | 9780099577249 | 336 pagina's

A new re-issue of the cult swimming classic, a beautiful read filled with detailed description and powerful prose. WITH A NEW INTRODUCTION BY AMY LIPTROT A luminously romantic history of swimming' Guardian Haunts of the Black Masseur is a dazzling introdu...

De Blinde Masseur | Catalin Dorian Florescu

Een wondermooie liefdesverklaring aan de kracht van de literatuur en de verbeelding - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789069748221 | 304 pagina's

Als kind in Roemenië deed Teodor niets liever dan naar de spannende verhalen van zijn dorpsgenoten luisteren. Hoewel hij jaren later een succesvol zakenman in het Westen is, kan hij het verloren paradijs van zijn jeugd maar niet vergeten. Hij mist hartsto...

Mensen vonden ons op: boeken voor Masseur, Masseur ebooks, boek Masseur.

Persoonstypen masseur

Als Masseur ben je bezig in een zorgend beroep. Je bent dan ook warm en betrokken naar de klanten toe zodat ze zich prettig voelen en zich over durven te leveren aan jouw handen. Alleen dan kunnen ze zich ook daadwerkelijk helemaal ontspannen (Gever).

Je moet als Masseur een zeker verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Je houdt je bezig met lijf en leden en de daarmee samenhangende gezondheid en klachten van anderen. De Masseur weet wanneer een massage kan helpen en wanneer doorsturen van belang is. Mensen moeten kunnen vertrouwen op je oordeel en je handelingen (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Masseur, Karakter Masseur.

Netwerk masseur

Met wie je als Masseur te maken gaat krijgen in je werk is afhankelijk van de werkgever. Wanneer je bijvoorbeeld als sportmasseur werkt zul je sporters begeleiden en dus contact hebben met hen, de trainers en ook de medewerkers van de sportfaciliteiten. Eventueel heb je zelf ook nog een directe leidinggevende.

Wanneer je in een wellnesscentrum zou gaan werken in de functie van Masseur dan heb je aan de ene kant te maken met de klanten en aan de andere kant met de medewerkers en leidinggevende van het resort. De medewerkers delen bijvoorbeeld je agenda in, maken afspraken met de klant en geven soms ook door wat je taak zal zijn.

Als je zelfstandig werkt heb je geen werkgever en al of niet de leiding over werknemers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Masseur, Medewerkers Masseur.

Is het beroep masseur iets voor jou?

Zou je graag masseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als masseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Masseur, beroepskeuzetest Masseur, beroep Masseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden masseur

Er zijn aardig wat vacatures te vinden voor Masseurs. Alleen veel vacatures vragen een specifieke vorm van massage zoals hamam, thais of bindweefselmassage. Hoe makkelijk je een aansluitende vacature vindt is dus vooral afhankelijk van je eigen kunnen. Welke type massages kun je verrichten en hoe gewild masseurs in die specialisatie zijn zal aan mode onderhevig zijn.

Wanneer je begint als Masseur in een groter bedrijf dan is opklimmen nog mogelijk in de zin van meer soorten massages, meer klanten, meer leidinggevende taken, een overstap naar een ander marktsegment en eventueel het beginnen van een eigen bedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score masseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep masseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Masseur, Promotie mogelijkheden Masseur, Carriere Masseur.

Solliciteren op de functie masseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als masseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor masseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als masseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Masseur, CV Masseur, sollicitatie Masseur.

Interviews met masseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen masseur

Vacatures masseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Masseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Masseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Masseur masseert mensen om ze te laten ontspannen of voor het behandelen van specifieke pijnklachten. Afhankelijk van waar je als Masseur terecht komt, richt je je bijvoorbeeld op sportblessures veroorzaakt door inspanning, pijnbestrijding bij chronische of acute klachten, verbetering van mobiliteit, ontspanning zonder klachten of misschien wel specifieke zones zoals bij stoelmassage het geval is. Als Masseur werk je in dienst van sportscholen, sportclubs of wellness centra, maar je kunt ook zelfstandig een bedrijf beginnen en werken vanuit een salon of op locatie.

Beoordeling Masseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Masseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Masseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Hallo,

ik zit er aan te denken om masseur te worden. Ik ben nu 18 jaar en ben van plan eerst in een wellnesscentrum aan de slag te gaan, en daarna een eigen bedrijf te beginnen. kunt u mkij misschien vertellen hoeveel je ongeveer verdient bij een wellnesscentrum en hoeveel als je zelfstandig te werk gaat?

 

alvast bedankt.

Door: kylian

 

Massage Opleiding van Anand Met de massage opleiding van Anand leer je in 1 jaar alles wat nodig is om goede professionele massages te geven.

De massage opleiding van Anand leidt je op tot professioneel en erkend masseur. Doordat je vanuit verschillende disciplines leert werken, en je verdiept in de achtergronden, zul je je als een veelzijdig en competent masseur kunnen profileren. Dit kan je doen in een eigen praktijk, of in dienst van een instelling. Ook is de massageopleiding geschikt als aanvulling in je al een bestaande praktijk, bijvoorbeeld een schoonheidssalon, sauna, of therapie-praktijk. Door de compacte en flexibele opzet is de massage opleiding geschikt als je je wilt om- of bijscholen naast je bestaande werkzaamheden. Je leert in de opleiding massage verschillende Oosterse en Westerse massagetechnieken. Door middel van meditatie en intuïtie lessen krijg je voeling met het geven van de massages. Je leert zo de verbinding voelen tussen het spirituele en het lichamelijke, en dit op je eigen creatieve wijze vorm te geven. Yogalessen geven je de nodige achtergrond om op je eigen lichaamshouding te letten tijdens het geven van de massages, zodat je meerdere massages kunt geven zonder daar zelf klachten aan over te houden.

Meer info: http://www.anand.nl/massage-opleiding

Door: Raymond Besems

Toch jammer dat de vraag geheel niet wordt beantwoord. Het is regelrechte reklame voor een opleiding. Domme reactie, als je geen antwoord wilt geven, reageer dan niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door: peter

Hallo Kylian,de sal.indicatie zoals aangegeven in het overzicht klopt redelijk.Dit is uiteraard bij een full-tim,e baan(32-38 per week).Wat je inkomen als zelfstandige is,hangt af van het aantal mensen die door jouw behandeld worden(klanten).Dus dat is van te voren moeilijk in te schatten.er is nog al wat concurrentie op dit gebied.Sucses

Door: Dave

Reageer op dit beroep