U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Matroos Binnenvaart

Matroos Binnenvaart worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een matroos Binnenvaart? Lees de functieomschrijving.

Als matroos ben je bezig met het assisteren van de stuurman of de schipper bij haar of zijn werk op een schip. Je werk hangt voornamelijk af van het soort schip waarop je vaart en natuurlijk ook van de lading goederen die je vervoert. Voornamelijk bestaat je werk als matroos uit het doen van kleine reparaties, het schip roestvrij maken, schuren, schilderen en natuurlijk ook dekschrobben. Verder behoren tot je taken het vast en los maken van het schip. Matroos kun je worden met of zonder een afgeronde opleiding. Zonder opleiding moet je wel minimaal 19 jaar zijn en moet je ervaring hebben met vaartijd van minimaal 3 jaar als lid van dekbemanning in de binnenvaart of 1 jaar binnenvaart met 2 jaar andere soorten vaart zoals zeevaart of visserij. Het snelst is natuurlijk het volgen van een opleiding. 

Mensen vonden ons op: Job Matroos Binnenvaart, Baan Matroos Binnenvaart, Matroos Binnenvaart Worden, Functie-eisen Matroos Binnenvaart, Verantwoordelijkheden Matroos Binnenvaart, Functieprofiel Matroos Binnenvaart, Wat doet een Matroos Binnenvaart, Werken als Matroos Binnenvaart.

Matroos Binnenvaart worden: Opleiding tot matroos Binnenvaart

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Matroos Binnenvaart, Matroos Binnenvaart Worden, Opleidingsniveau Matroos Binnenvaart, Scholing Matroos Binnenvaart, Studie Matroos Binnenvaart, Bijscholing Matroos Binnenvaart, Omscholing Matroos Binnenvaart.

Organisaties waar een matroos Binnenvaart doorgaans werkzaam is

Als matroos ben je werkzaam bij een rederij. Dit valt onder de profit sector. Je kan zowel bij een grote rederij werkzaam zijn als bij een wat kleinschaligere rederij. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Matroos Binnenvaart, Matroos Binnenvaart Worden, Opleidingsniveau Matroos Binnenvaart, Scholing Matroos Binnenvaart, Studie Matroos Binnenvaart, Bijscholing Matroos Binnenvaart, Omscholing Matroos Binnenvaart.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden matroos Binnenvaart

Over de arbeidsvoorwaarden van een bevrachter is weinig bekend. Dit zal voornamelijk afhankelijk zijn van de rederij waar je werkzaam bent.

Mensen vonden ons op: Salaris Matroos Binnenvaart, Loon Matroos Binnenvaart, Wat verdien je als Matroos Binnenvaart, Salarisschaal Matroos Binnenvaart, Salarisindicatie Matroos Binnenvaart, Bonus Matroos Binnenvaart, CAO Matroos Binnenvaart, Brutoloon Matroos Binnenvaart, Nettoloon Matroos Binnenvaart, Vakantiedagen Matroos Binnenvaart, Pensioen Matroos Binnenvaart.

Competenties, skills & vaardigheden matroos binnenvaart

 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Matroos Binnenvaart, Vaardigheden Matroos Binnenvaart, Attitude Matroos Binnenvaart, Kwalificaties Matroos Binnenvaart, Competentieprofiel Matroos Binnenvaart.

Boeken voor het beroep matroos binnenvaart

Wil je meer weten over het beroep matroos binnenvaart? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je matroos binnenvaart bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken matroos binnenvaart te komen.

De matroos | Dick Bruna

Nederlands | Druk: 1ste Editie | Hardcover | 9789056473617 | Nijntje | 26 pagina's

De matroos vaart uit op zijn boot om de wereld te zien en raakt bevriend met een vrolijke familie in het land van ijs en sneeuw....

Naporra's Omweg | Roelof van Gelder

Het Leven Van Een Voc Matroos (1731-1793) - Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789046702659 | 525 pagina's

De droom van elke historicus is de ontdekking van een vergeten handschrift. Roelof van Gelder deed zo'n vondst: de autobiografie van Georg Naporra (1731-1793), een boerenzoon uit Oost-Pruisen, die na zijn schooltijd en een reeks mislukte baantjes, onder a...

Zand, grind en de historische binnenvaart | Ko Blok

honderd jaar zelflossen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789068687491 | 144 pagina's

Boek Zand Grind En De Historische Binnenvaart geschreven door Ko Blok uitgegeven door Thoth Uitgeverij Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen...

Mensen vonden ons op: boeken voor Matroos Binnenvaart, Matroos Binnenvaart ebooks, boek Matroos Binnenvaart.

Persoonstypen matroos Binnenvaart

 

Als matroos is het erg belangrijk dat je ordelijk ingesteld bent. Jij moet er namelijk als matroos voor zorgen dat alles op het schip in orde is en er netjes uitziet. Daarvoor is het dus erg  belangrijk dat alles ordelijk verloopt(Perfectionist). Daarnaast is het ook belangrijk dat je gedreven bent, het zal namelijk vaak hard werken zijn om te zorgen dat alles op rolletjes verloopt en alles netjes is en in goede staat verkeerd(Succesvolle werker). Ook is het in dit vak een pluspunt om productief te zijn(Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Matroos Binnenvaart, Karakter Matroos Binnenvaart.

Netwerk matroos Binnenvaart

Als matroos sta je vooral in contact met de kapitein, schipper en de bemanning. Onder bemanning vallen dus ook de andere matrozen met wie je veel samen zult werken om te zorgen dat alles in orde is. De kapitein en de schipper zijn je bazen en je volgt dus hun bevelen op zodat je je werk goed doet. Het is ook belangrijk dat je overlegd met hen om te zorgen dat het op het schip zo goed mogelijk verloopt. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Matroos Binnenvaart, Medewerkers Matroos Binnenvaart.

Is het beroep matroos Binnenvaart iets voor jou?

Zou je graag matroos Binnenvaart willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als matroos Binnenvaart bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Matroos Binnenvaart, beroepskeuzetest Matroos Binnenvaart, beroep Matroos Binnenvaart kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden matroos Binnenvaart

 

Over het arbeidsmarktperspectief van een matroos is weinig bekend maar het zal vooral afhankelijk zijn van de economie. Gaat het namelijk goed met de economie dan zal het ook goed gaan met de handel en zullen er meer goederen vervoerd worden. De vraag naar matrozen zal dan ook stijgen. De doorgroeimogelijkheden als matroos zijn redelijk ruim, alleen zul je vaak een extra opleiding moeten volgen. Wil je namelijk schipper of kapitein worden dan zal bijna altijd een extra opleiding worden gevraagd. 

Arbeidsmarktperspectief score matroos Binnenvaart

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep matroos Binnenvaart. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Matroos Binnenvaart, Promotie mogelijkheden Matroos Binnenvaart, Carriere Matroos Binnenvaart.

Solliciteren op de functie matroos Binnenvaart

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als matroos Binnenvaart dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor matroos Binnenvaart belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als matroos Binnenvaart. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Matroos Binnenvaart, CV Matroos Binnenvaart, sollicitatie Matroos Binnenvaart.

Interviews met matroos Binnenvaart

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen matroos Binnenvaart

Vacatures matroos binnenvaart

Op zoek naar een nieuwe baan als Matroos Binnenvaart? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Matroos Binnenvaart. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als matroos ben je bezig met het assisteren van de stuurman of de schipper bij haar of zijn werk op een schip. Je werk hangt voornamelijk af van het soort schip waarop je vaart en natuurlijk ook van de lading goederen die je vervoert. Voornamelijk bestaat je werk als matroos uit het doen van kleine reparaties, het schip roestvrij maken, schuren, schilderen en natuurlijk ook dekschrobben.

Beoordeling Matroos Binnenvaart

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Matroos Binnenvaart' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Matroos Binnenvaart

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep