U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Mecanicien

Mecanicien worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een mecanicien? Lees de functieomschrijving.

Een Mecanicien of Mechanicus is iemand die zorgt draagt voor technische machines. Voorbeelden van taken:
 
- installeren en onderhouden van machines, installaties en apparatuur
- repareren van kapotte machines en gereedschappen
- voorbereiden en coördineren van het werk
- adviseren over en begeleiden van verbeterprocessen in het kader van ontwikkeling en onderhoud van de aanwezige apparatuur
- documenteren van de werkzaamheden
- deelnemen aan vergaderingen en werkoverleggen

Hij voert de werkzaamheden uit bij het bedrijf zelf of bij een klant.
 
Mensen vonden ons op: Job Mecanicien, Baan Mecanicien, Mecanicien Worden, Functie-eisen Mecanicien, Verantwoordelijkheden Mecanicien, Functieprofiel Mecanicien, Wat doet een Mecanicien, Werken als Mecanicien.

Mecanicien worden: Opleiding tot mecanicien

Mogelijke opleidingen zijn Algemene Operationele Techniek (AOT) en Werktuigkundige (WTK). Dit zijn MBO-opleidingen van zo’n drie jaren. 
 
Soms wordt ook een VCA-certificaat gevraagd. 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Mecanicien, Mecanicien Worden, Opleidingsniveau Mecanicien, Scholing Mecanicien, Studie Mecanicien, Bijscholing Mecanicien, Omscholing Mecanicien.

Organisaties waar een mecanicien doorgaans werkzaam is

Een Mecanicien werkt bijvoorbeeld bij een installatiebedrijf. Het beoogde doel is om winst te maken, dus het bedrijf hoort bij de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Mecanicien, Mecanicien Worden, Opleidingsniveau Mecanicien, Scholing Mecanicien, Studie Mecanicien, Bijscholing Mecanicien, Omscholing Mecanicien.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden mecanicien

Een Mecanicien verdient zo tussen de €2000,- en €3500,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Het loon hangt af van de verantwoordelijkheden en ervaring van de Mechanicus.
 
Mogelijke extra’s zijn doorbetaalde vakantie- en verlofdagen, een collectieve ziektekostenverzekering en een pensioensregeling. Als hij onregelmatige diensten draait, kan hij ook een onregelmatigheidstoeslag ontvangen. Dit alles is afhankelijk van het bedrijf.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Mecanicien, Loon Mecanicien, Wat verdien je als Mecanicien, Salarisschaal Mecanicien, Salarisindicatie Mecanicien, Bonus Mecanicien, CAO Mecanicien, Brutoloon Mecanicien, Nettoloon Mecanicien, Vakantiedagen Mecanicien, Pensioen Mecanicien.

Competenties, skills & vaardigheden mecanicien

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Ambitie
 • Innovatief
Mensen vonden ons op: Kennis Mecanicien, Vaardigheden Mecanicien, Attitude Mecanicien, Kwalificaties Mecanicien, Competentieprofiel Mecanicien.

Boeken voor het beroep mecanicien

Wil je meer weten over het beroep mecanicien? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je mecanicien bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken mecanicien te komen.

MECAM Le guide du mécanicien | Tatiana Rebuttini

Franstalig | E-book | 1230000901246

Un ouvrage dédié à tous ceux qui voudraient essayer de réparer leur véhicule eux-même et à tous les futurs mécaniciens professionnels! Vous y trouverez,de façon concise, tous les points essentiels de la mécanique auto: l'organisation de l'atelier et la pr...

Le Mécanicien roi | Étienne-Jean Delécluze

Franstalig | E-book | 1230000719575

EXTRAIT: Vers 1808 ou 1809, j'eus besoin de faire emplette d'une paire de rasoirs. On m'indiqua un habile coutelier qui demeurait rue Saint-Honoré, et j'allai le trouver. En entrant chez lui, je fus frappé de la ressemblance des traits de son visage avec ...

Lettres d'un jeune mécanicien aux auteurs du Républicain | Nicolas De Condorcet

Franstalig | E-book | 1230000636827

Lettres d'un jeune mécanicien aux auteurs du Républicain Nicolas de Condorcet, philosophe, mathématicien et politologue français (1743-1793) Ce livre numérique présente 'Lettres d'un jeune mécanicien aux auteurs du Républicain', de Nicolas de Condorcet, é...

Mensen vonden ons op: boeken voor Mecanicien, Mecanicien ebooks, boek Mecanicien.

Persoonstypen mecanicien

Persoonstypen die passen bij een Mecanicien zijn Succesvolle Werker en Loyalist.
 
Hij is proactief en bereid om hard te werken. Ook beschikt hij over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden. Hij is gestructureerd en resultaatgericht (Succesvolle Werker).
 
Tevens is hij servicegericht, trouw en flexibel. Soms moet hij oproepbaar zijn (Loyalist). 
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Mecanicien, Karakter Mecanicien.

Netwerk mecanicien

De Mecanicien werkt bij het uitvoeren van de werkzaamheden met zijn directe collega’s en leidinggevende. Het kan ook zijn dat hij zelfstandig of met anderen naar een klus gaat. Hij heeft dan dus ook contact met de klant. Het is daarom belangrijk dat hij zowel serieus kan werken als gezellig kan babbelen. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Mecanicien, Medewerkers Mecanicien.

Is het beroep mecanicien iets voor jou?

Zou je graag mecanicien willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als mecanicien bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Mecanicien, beroepskeuzetest Mecanicien, beroep Mecanicien kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden mecanicien

Er is veel werk voor Mecaniciens. Je kunt echter beter zoeken op de functie ‘Werktuigkundige’ of ‘Mechanicus’. 
 
Bij goed functioneren kan hij extra verantwoordelijkheden krijgen. Hij kan een team aansturen en/of steeds moeilijkere klussen krijgen. Hij kan ook verder studeren en bijvoorbeeld Elektrisch Ingenieur worden.
 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Mecanicien, Promotie mogelijkheden Mecanicien, Carriere Mecanicien.

Solliciteren op de functie mecanicien

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als mecanicien dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor mecanicien belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als mecanicien. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Mecanicien, CV Mecanicien, sollicitatie Mecanicien.

Interviews met mecanicien

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen mecanicien

Vacatures mecanicien

Op zoek naar een nieuwe baan als Mecanicien? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Mecanicien. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Mecanicien of Mechanicus is iemand die zorgt draagt voor technische machines. Voorbeelden van taken:   - installeren en onderhouden van machines, installaties en apparatuur - repareren van kapotte machines en gereedschappen - voorbereiden en coördineren van het werk - adviseren over en begeleiden van verbeterprocessen in het kader van ontwikkeling en onderhoud van de aanwezige apparatuur - documenteren van de werkzaamheden - deelnemen aan vergaderingen en werkoverleggen Hij voert de werkzaamheden uit bij het bedrijf zelf of bij een klant.   .

Beoordeling Mecanicien

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Mecanicien' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Mecanicien

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep