Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Advies en Meldpunt Kindermishandeling (Medewerker AMK) behandelt meldingen waarbij er mogelijk sprake is van kindermishandeling. De medewerker AMK voert een onderzoek uit waarin het vermoedenvan kindermishandeling al dan niet wordt bevestigd. Dit onderzoek wordt uitgevoerd bij diverse betrokkenen en instanties en de Medewerker AMK interpreteert de onderzoeksresultaten en -gegevens en beoordeelt of er sprake is van kindermishandeling. 

Is er werkelijk sprake van kindermishandeling, dan zal de Medewerker AMK samen met deskundigen een behandelplan opstellen. De hulp aan het kind wordt door een Medewerker AMK gecoördineerd en de Medewerker AMK heeft zicht op instanties die hulp verlenen bij kindermishandeling. Een Medewerker voert gesprekken met ouders en kinderen om de bevestiging van kindermishandeling te bespreken. In deze gesprekken zal ook ingegaan worden op de interventie die geboden wordt. Aan melders van vermoeden van kindermishandeling wordt naderhand feedback gegeven door een Medewerker AMK.  In een crisissituaties kan een Medewerker AMK zelfstandig optreden.

Van alle onderzoeken en besluiten die genomen worden, maakt een Medewerker AMK een verslag zodat iedere hulpverlener die betrokken is of raakt bij het kind op de hoogte is van de situatie. Hij geeft ook informatie en advies over de te volgen protocollen. Hij geeft voorlichting over alle zaken die bij mishandeling aan de orde komen. Een Medewerker AMK is de eerste persoon met wie contact opgenomen wordt bij een vermoeden van kindermishandeling.

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Baan Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Worden, Functie-eisen Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Verantwoordelijkheden Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Functieprofiel Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Wat doet een Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Werken als Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling worden: Opleiding tot medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Het beroep Medewerker AMK kan uitgeoefend worden na afronding van de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO). Een relevante post-HBO opleiding (bijv. Huiselijk Geweld en Kindermishandeling) kan eveneens gewenst zijn. Naast deze opleiding is er minimaal vijf jaar werkervaring nodig binnen de kinder- en/of jeugdzorg.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Worden, Opleidingsniveau Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Scholing Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Studie Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Bijscholing Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Omscholing Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Organisaties waar een medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling doorgaans werkzaam is

Een Medewerker AMK is actief binnen Bureau Jeugdzorg.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Worden, Opleidingsniveau Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Scholing Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Studie Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Bijscholing Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Omscholing Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Iemand die begint als Medewerker AMK verdient €2438 bruto per maand, wat kan oplopen tot €3664 per maand. Hierbij wordt nog 8 % vakantietoeslag uitgekeerd en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Loon Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Wat verdien je als Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Salarisschaal Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Salarisindicatie Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Bonus Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, CAO Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Brutoloon Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Nettoloon Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Vakantiedagen Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Pensioen Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker advies- en meldpunt kindermishandeling

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Stressbestendigheid
 • Oordeelsvorming
 • Sociabiliteit
 • Objectiviteit
 • Pedagogische kennis
 • Kennis van de sociale kaart (jeugdzorg)
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Vaardigheden Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Attitude Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Kwalificaties Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Competentieprofiel Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Boeken voor het beroep medewerker advies- en meldpunt kindermishandeling

Wil je meer weten over het beroep medewerker advies- en meldpunt kindermishandeling? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker advies- en meldpunt kindermishandeling bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker advies- en meldpunt kindermishandeling te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling ebooks, boek Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Persoonstypen medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Een Medewerker AMK zal per melding moeten nagaan of er sprake is van kindermishandeling. Hierbij zal hij het gedrag van het kind goed observeren, waarbij het hier draait om een analytisch denkvermogen, objectieve waarneming en betrouwbaarheid (Waarnemer).

De Medewerker AMK is verder warm, zorgzaam en gevoelig voor de behoeftes van anderen. Wanneer een Medewerker AMK spreekt met een kind dat mogelijk mishandeld wordt, zijn deze eigenschappen van waarde om het kind een veilig gevoel te geven (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Karakter Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Netwerk medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Met deskundigen wordt bepaald wat de beste mogelijk oplossing (behandeling) is voor het kind dat mishandeld is. Met ouders en kinderen wordt deze behandeling en de situatie besproken.

Een Medewerker AMK ontvang van melders een vermoeden van kindermishandeling.

Een Medewerker AMK werkt hiërarchisch gezien onder een leidinggevende, maar heeft wel een eigen professionele verantwoordelijkheid.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Medewerkers Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Is het beroep medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling iets voor jou?

Zou je graag medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, beroepskeuzetest Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, beroep Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Door middel van bij- of nascholing zijn er doorgroeimogelijkheden mogelijk voor een Medewerker AMK. Binnen Bureau Jeugdzorg is er vraag naar Medewerkers AMK.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Promotie mogelijkheden Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, Carriere Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Solliciteren op de functie medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, CV Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, sollicitatie Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Interviews met medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Vacatures medewerker advies- en meldpunt kindermishandeling

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medewerker Advies en Meldpunt Kindermishandeling (Medewerker AMK) behandelt meldingen waarbij er mogelijk sprake is van kindermishandeling. De medewerker AMK voert een onderzoek uit waarin het vermoedenvan kindermishandeling al dan niet wordt bevestigd. Dit onderzoek wordt uitgevoerd bij diverse betrokkenen en instanties en de Medewerker AMK interpreteert de onderzoeksresultaten en -gegevens en beoordeelt of er sprake is van kindermishandeling.

Beoordeling Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

is het moeilijk?

Door: anoniem

Reageer op dit beroep