Medewerker Bibliotheek en Documentatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Bibliotheek en Documentatie? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie is iemand die zich bezighoudt met de documentatie van informatie en het helpen van klanten die bepaalde informatie zoeken.

Documenten die een Medewerker Bibliotheek en Documentatie moet verwerken zijn bijvoorbeeld handleidingen, facturen, personeelsdocumenten en reglementen. Hij zorgt ervoor dat de documenten logisch zijn geordend en verwerkt, zodat collega’s snel de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. De Medewerker Bibliotheek en Documentatie zorgt ervoor dat alle documenten actueel zijn, zodat medewerkers niet uren bezig zijn met het vinden van de juiste informatie. Ook geeft de Medewerker Bibliotheek en Documentatie relevante documenten uit aan klanten. Vaak houdt de Medewerker Bibliotheek en Documentatie zich tevens bezig met andere administratieve taken, zoals het aannemen van de telefoon en de boekhouding.

Het is belangrijk dat de Medewerker Bibliotheek en Documentatie steeds bewust is van de manier waarop mensen informatie zoeken. Op basis hiervan kan hij de informatie op een goede manier verwerken.

Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie moet goed kunnen samenwerken, anderen willen helpen, goed kunnen communiceren en zeer systematisch en nauwkeurig zijn.

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Baan Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Medewerker Bibliotheek en Documentatie Worden, Functie-eisen Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Verantwoordelijkheden Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Functieprofiel Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Wat doet een Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Werken als Medewerker Bibliotheek en Documentatie.

Medewerker Bibliotheek en Documentatie worden: Opleiding tot medewerker Bibliotheek en Documentatie

Om Medewerker Bibliotheek en Documentatie te worden, kunnen diverse administratieve opleidingen worden gedaan. Denk aan de MBO-opleiding Medewerker Informatiedienstverlening met uitstroomrichting Bibliotheekmedewerker of de HBO-opleiding Informatiebeheer- en Dienstverlening. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Medewerker Bibliotheek en Documentatie Worden, Opleidingsniveau Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Scholing Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Studie Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Bijscholing Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Omscholing Medewerker Bibliotheek en Documentatie.

Organisaties waar een medewerker Bibliotheek en Documentatie doorgaans werkzaam is

Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie kan bij heel diverse bedrijven in verschillende sectoren terecht, zowel in de profit- als in de non-profitsector. Denk bijvoorbeeld aan de transportsector, maar ook aan de financiële sector en de overheid. Het zijn veelal grote bedrijven die veel informatie genereren. Denk ook aan bibliotheken, documentatiecentra, informatiecentra en mediatheken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Medewerker Bibliotheek en Documentatie Worden, Opleidingsniveau Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Scholing Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Studie Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Bijscholing Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Omscholing Medewerker Bibliotheek en Documentatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Bibliotheek en Documentatie

Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2400,- bruto per maand bij een fulltime dienstaanstelling. Het precieze bedrag hangt af van de leeftijd en ervaring van de medewerker, maar ook van de werkgever.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar en de sector waarin de Medewerker Bibliotheek en Documentatie werkt. Vaak gelden in elk geval een vakantietoeslag en betaalde vrije dagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Loon Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Wat verdien je als Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Salarisschaal Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Salarisindicatie Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Bonus Medewerker Bibliotheek en Documentatie, CAO Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Brutoloon Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Nettoloon Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Vakantiedagen Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Pensioen Medewerker Bibliotheek en Documentatie.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker bibliotheek en documentatie

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Communicatief vaardig
 • Systematisch
 • Ondersteunend
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Vaardigheden Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Attitude Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Kwalificaties Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Competentieprofiel Medewerker Bibliotheek en Documentatie.

Boeken voor het beroep medewerker bibliotheek en documentatie

Wil je meer weten over het beroep medewerker bibliotheek en documentatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker bibliotheek en documentatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker bibliotheek en documentatie te komen.

Business bibliotheek - Situationeel leiderschap II en de one minute manager | Kenneth Blanchard

help je medewerkers zichzelf te ontwikkelen en vergroot je effectiviteit - Nederlands | Druk: 24 | Paperback | 9789047007722 | 112 pagina's

Er bestaat geen perfecte leiderschapsstijl voor managers. Om het beste in een ander naar boven te brengen moet je je leiderschapsstijl aanpassen aan degene aan wie je leiding geeft. Een ondernemer komt bij de One Minute Manager met een probleem: ze heeft ...

Business bibliotheek - Situationeel leiderschap II en de One Minute Manager | Kenneth Blanchard

help je medewerkers zichzelf te ontwikkelen en vergroot je effectiviteit - Nederlands | Druk: 11 | Paperback | 9789047000402 | 118 pagina's

Elke medewerker dat te geven wat hij of zij nodig heeft om zélf de taken goed te vervullen, daarvoor is situationeel leiderschap nodig. Deze techniek is al jaren gemeengoed, maar is lang niet altijd even gemakkelijk uit te voeren. Dit boek van leiderschap...

Levende Organisaties | Karel van Berkel

succesvolle organisaties en gemotiveerde medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789025416164 | 168 pagina's

Karel van Berkel laat zien dat veel van de 'ziekteverschijnselen' in organisaties te maken hebben met de eenzijdige focus op groei, geld en snelheid. Dit veroorzaakt naar binnen gekeerde en moeilijk veranderbare organisaties, en medewerkers die langs elka...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Medewerker Bibliotheek en Documentatie ebooks, boek Medewerker Bibliotheek en Documentatie.

Persoonstypen medewerker Bibliotheek en Documentatie

Persoonstypen die passen bij een Medewerker Bibliotheek en Documentatie zijn Perfectionist en Gever.

Het is belangrijk dat een Medewerker Bibliotheek en Documentatie alle informatie goed en logisch kan documenteren, zodat hijzelf en anderen informatie snel kunnen vinden. De Medewerker Bibliotheek en Documentatie is dus kritisch, veeleisend en gedisciplineerd (Perfectionist).

Tevens is de Medewerker Bibliotheek en Documentatie ondersteunend en gevoelig voor de behoeften van collega’s en klanten. Hij wil anderen graag helpen bij het logisch opslaan en vinden van informatie (Gever). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Karakter Medewerker Bibliotheek en Documentatie.

Netwerk medewerker Bibliotheek en Documentatie

Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie heeft veel contact met collega’s. Dat kunnen andere Medewerkers Bibliotheek en Documentatie zijn, maar ook mensen die andere werkzaamheden verrichten op de administratieafdeling. Er wordt overlegd en de Medewerker Bibliotheek en Documentatie helpt anderen bij het vinden van bepaalde informatie. Ook komt de Medewerker Bibliotheek en Documentatie in contact met klanten die informatie opvragen. De Medewerker Bibliotheek en Documentatie wordt aangestuurd door een Leidinggevende. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Medewerkers Medewerker Bibliotheek en Documentatie.

Is het beroep medewerker Bibliotheek en Documentatie iets voor jou?

Zou je graag medewerker Bibliotheek en Documentatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Bibliotheek en Documentatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Bibliotheek en Documentatie, beroepskeuzetest Medewerker Bibliotheek en Documentatie, beroep Medewerker Bibliotheek en Documentatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Bibliotheek en Documentatie

Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie kan over het algemeen goed aan een baan komen. Veel grote bedrijven hebben een medewerker nodig die hun informatiestromen stroomlijnt.

Bij goed functioneren kan een Medewerker Bibliotheek en Documentatie doorgroeien binnen de administratieve afdeling. Hij kan dan meer verantwoordelijkheden krijgen en leiding gaan geven. Eventueel kan hij ook trainingen geven. Soms moet de Medewerker Bibliotheek en Documentatie zich hiervoor wel specialiseren.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Bibliotheek en Documentatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Bibliotheek en Documentatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Promotie mogelijkheden Medewerker Bibliotheek en Documentatie, Carriere Medewerker Bibliotheek en Documentatie.

Solliciteren op de functie medewerker Bibliotheek en Documentatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Bibliotheek en Documentatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Bibliotheek en Documentatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Bibliotheek en Documentatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Bibliotheek en Documentatie, CV Medewerker Bibliotheek en Documentatie, sollicitatie Medewerker Bibliotheek en Documentatie.

Interviews met medewerker Bibliotheek en Documentatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Bibliotheek en Documentatie

Vacatures medewerker bibliotheek en documentatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Bibliotheek en Documentatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Bibliotheek en Documentatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medewerker Bibliotheek en Documentatie is iemand die zich bezighoudt met de documentatie van informatie en het helpen van klanten die bepaalde informatie zoeken. Documenten die een Medewerker Bibliotheek en Documentatie moet verwerken zijn bijvoorbeeld handleidingen, facturen, personeelsdocumenten en reglementen. Hij zorgt ervoor dat de documenten logisch zijn geordend en verwerkt, zodat collega’s snel de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren.

Beoordeling Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Bibliotheek en Documentatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Bibliotheek en Documentatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep