U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker Bureau Halt

Medewerker Bureau Halt worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Bureau Halt? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Bureau Halt werkt met jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Deze jongeren hebben een strafbaar feit gepleegd, zoals te vroeg vuurwerk afsteken of vandalisme. Het betreft vaak kleine overtredingen. Een Medewerker Bureau Halt zorgt ervoor dat de jongere een passende straf uitvoert voor de overtreding die gepleegd is. Hierbij wordt er ook contact gelegd met de ouders van het kind en moet het kind verplicht zijn verontschuldigingen aanbieden. Wanneer er schade toegebracht is aan iets, zal een Medewerker Bureau Halt de jongere helpen om de juiste maatregelen te treffen om dit af te handelen.

Een Medewerker Bureau Halt maakt naast deze werkzaamheden ook preventieprogramma's, zodat jongeren op tijd gewaarschuwd worden om bepaalde veelvoorkomende vormen van criminaliteit niet te plegen. Hierbij is er nauw contact met scholen en besturen van scholen, zodat voor een Medewerker Bureau Halt goed in te schatten is welk preventieprogramma het beste aansluit bij de leefwereld van de jongere. Ook de politie wordt op de hoogte gebracht van het preventieprogramma. Het interventieprogramma wordt door een Medewerker Bureau Halt uitgevoerd.

Van alle preventieprogramma's wordt een verslag gemaakt en een Medewerker Bureau Halt zorgt ervoor dat contacten met scholen, politie en andere hulpverleningsinstanties in stand worden gehouden. Hij zoekt ook verklaringen voor waarom jongeren criminele handelingen gaan verrichten.Hij bekijkt deze factoren en denkt mee over het te ontwikkelen beleid om veelvoorkomende criminaliteit aan te pakken.

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Bureau Halt, Baan Medewerker Bureau Halt, Medewerker Bureau Halt Worden, Functie-eisen Medewerker Bureau Halt, Verantwoordelijkheden Medewerker Bureau Halt, Functieprofiel Medewerker Bureau Halt, Wat doet een Medewerker Bureau Halt, Werken als Medewerker Bureau Halt.

Medewerker Bureau Halt worden: Opleiding tot medewerker Bureau Halt

Voor de functie van Medewerker Bureau Halt wordt een afgeronde HBO opleiding gevraagd, zoals Sociaal Juridische Dienstverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Er wrodt ook verwacht dat een Medewerker Bureau Halt op de hoogte is van de werkwijze van Bureau Halt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Bureau Halt, Medewerker Bureau Halt Worden, Opleidingsniveau Medewerker Bureau Halt, Scholing Medewerker Bureau Halt, Studie Medewerker Bureau Halt, Bijscholing Medewerker Bureau Halt, Omscholing Medewerker Bureau Halt.

Organisaties waar een medewerker Bureau Halt doorgaans werkzaam is

Een medewerker werkt binnen de instelling Bureau Halt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Bureau Halt, Medewerker Bureau Halt Worden, Opleidingsniveau Medewerker Bureau Halt, Scholing Medewerker Bureau Halt, Studie Medewerker Bureau Halt, Bijscholing Medewerker Bureau Halt, Omscholing Medewerker Bureau Halt.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Bureau Halt

Het startsalaris van een Medewerker Bureau Halt is €2069 bruto per maand en kan oplopen tot €3072 bruto per maand. Hierbij komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Bureau Halt, Loon Medewerker Bureau Halt, Wat verdien je als Medewerker Bureau Halt, Salarisschaal Medewerker Bureau Halt, Salarisindicatie Medewerker Bureau Halt, Bonus Medewerker Bureau Halt, CAO Medewerker Bureau Halt, Brutoloon Medewerker Bureau Halt, Nettoloon Medewerker Bureau Halt, Vakantiedagen Medewerker Bureau Halt, Pensioen Medewerker Bureau Halt.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker bureau halt

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Sociabiliteit
 • Conflicten beheersen
 • Luisteren
 • Spreken in het openbaar
 • Didactische vaardigheden
 • Overtuigen
 • Coachen
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Bureau Halt, Vaardigheden Medewerker Bureau Halt, Attitude Medewerker Bureau Halt, Kwalificaties Medewerker Bureau Halt, Competentieprofiel Medewerker Bureau Halt.

Boeken voor het beroep medewerker bureau halt

Wil je meer weten over het beroep medewerker bureau halt? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker bureau halt bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker bureau halt te komen.

Mij een zorg - Een ex-medewerker van Bureau jeugdzorg vertelt haar verhaal | Sarissa de Weijer

Nederlands | Paperback | 9789402229202 | 108 pagina's

In ieder gezin is er wel eens wat aan de hand, zijn er problemen, maar bij sommige gezinnen gaan de problemen niet over en zijn ze een bedreiging voor de veiligheid van de kinderen. Er is bijvoorbeeld sprake van fysiek of verbaal geweld, seksueel misbruik...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Bureau Halt, Medewerker Bureau Halt ebooks, boek Medewerker Bureau Halt.

Persoonstypen medewerker Bureau Halt

Een Medewerker Bureau Halt werkt doelgericht met een jongere aan de aanpak/oplossing van de gepleegde overtreding. Hij is optimistisch over het te behalen resultaat (Succesvolle werker). Verder wil hij de vrede wil bewaren en tracht hij conflicten te vermijden en is hij vriendelijk, geduldig en diplomatiek. Een Medewerker Bureau Halt zorgt ervoor dat de relatie of contact tussen een jeugdige die een overtreding begaan heeft en het slachtoffer hersteld wordt en kunnen dit proces op een goede manier begeleiden (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Bureau Halt, Karakter Medewerker Bureau Halt.

Netwerk medewerker Bureau Halt

Een Medewerker Bureau Halt werkt hiërarchisch gezien onder een leidinggevende en heeft contact met medewerkers van andere hulpverleningsinstanties. Deze instanties kunnen ingeschakeld worden als dit nodig blijkt te zijn. De jongeren worden geholpen en aangepakt om de overtreding die zij hebben begaan. Daarnaast houdt een Medewerker Bureau Halt contact met politie en scholen, zodat preventieprogramma's gemaakt en uitgevoerd kunnen worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Bureau Halt, Medewerkers Medewerker Bureau Halt.

Is het beroep medewerker Bureau Halt iets voor jou?

Zou je graag medewerker Bureau Halt willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Bureau Halt bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Bureau Halt, beroepskeuzetest Medewerker Bureau Halt, beroep Medewerker Bureau Halt kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Bureau Halt

Een Medewerker Bureau Halt kan door middel van bijscholing doorgroeien naar andere organisaties. Er is niet veel vraag naar Medewerkers Bureau Halt.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Bureau Halt

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Bureau Halt. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Bureau Halt, Promotie mogelijkheden Medewerker Bureau Halt, Carriere Medewerker Bureau Halt.

Solliciteren op de functie medewerker Bureau Halt

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Bureau Halt dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Bureau Halt belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Bureau Halt. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Bureau Halt, CV Medewerker Bureau Halt, sollicitatie Medewerker Bureau Halt.

Interviews met medewerker Bureau Halt

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Bureau Halt

Vacatures medewerker bureau halt

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Bureau Halt? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Bureau Halt. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medewerker Bureau Halt werkt met jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Deze jongeren hebben een strafbaar feit gepleegd, zoals te vroeg vuurwerk afsteken of vandalisme. Het betreft vaak kleine overtredingen.

Beoordeling Medewerker Bureau Halt

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Bureau Halt' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Bureau Halt

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep