U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker Controlling

Medewerker Controlling worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Controlling? Lees de functieomschrijving.

De Medewerker Controlling houdt zich bezig met het aanleveren van informatie over de financiële staat van zijn organisatie. Deze informatie wordt verzameld en doorgegeven aan de controller of het bestuur, zodat er in geval van afwijkingen adequate maatregelingen getroffen kunnen worden.

Afhankelijk van de functie kan het zijn dat de Medewerker Controlling enkel gevraagd wordt om de gegevens te verzamelen en financiële rapportages op te stellen. Het kan ook zo zijn dat de Medewerker Controlling de gegevens om moet zetten in bruikbaar financieel beleid, om daarmee de interne bedrijfsvoering te optimaliseren.

De Medewerker Controlling analyseert de interne bedrijfsvoering en processen en legt risico's bloot, om duidelijkheid te creëren en verbeteringen voor te kunn stellen. De controles worden voortdurend herhaald om de werking van het beleid continu aan de kaak te kunnen stellen. De Medewerker Controlling blijft zo bezig.

Naast een goede kennis van de bedrijfshuishouding en de financiën die daarbij komen kijken, zal de Medewerker Controlling ook andere mensen moeten kunnen overtuigen om veranderingen te kunnen invoeren.

De kerntaken van de Medewerker Controlling bestaan zo uit het constant verzamelen, analyseren, controleren, rapporteren en verbeteren van financiële informatie, waarbij men zowel met cijfers als met mensen omgaat.

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Controlling, Baan Medewerker Controlling, Medewerker Controlling Worden, Functie-eisen Medewerker Controlling, Verantwoordelijkheden Medewerker Controlling, Functieprofiel Medewerker Controlling, Wat doet een Medewerker Controlling, Werken als Medewerker Controlling.

Medewerker Controlling worden: Opleiding tot medewerker Controlling

Om Medewerker Controlling te worden is het raadzaam een HBO opleiding in Economie te volgen, al kan men incidenteel met een MBO opleiding ook werk krijgen.

Mogelijke opleidingen (HBO) zijn:

- Bedrijfseconomie

- Commerciële Economie

- Bedrijfskunde en Management

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Controlling, Medewerker Controlling Worden, Opleidingsniveau Medewerker Controlling, Scholing Medewerker Controlling, Studie Medewerker Controlling, Bijscholing Medewerker Controlling, Omscholing Medewerker Controlling.

Organisaties waar een medewerker Controlling doorgaans werkzaam is

Om een Medewerker Controlling nodig te hebben, zal een organisatie erg groot moeten zijn om een complexe financiële huishouding te hebben, omdat de dataverzameling anders door een administratief medewerker gedaan kan worden. Hierdoor komt de Medewerker Controlling doorgaans op een grote administratieve afdeling terecht van zo'n bedrijf en met vele medewerkers te maken krijgen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Controlling, Medewerker Controlling Worden, Opleidingsniveau Medewerker Controlling, Scholing Medewerker Controlling, Studie Medewerker Controlling, Bijscholing Medewerker Controlling, Omscholing Medewerker Controlling.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Controlling

Een beginnend Medewerker Controlling kan rekenen op een salaris dat rond de €2225 per maand ligt. Met voldoende ervaring kan men, afhankelijk van de functie, een salaris van maximaal €4800  per maand tegemoetzien. Naast dit salaris kan men rekenen op een redelijk arbeidsvoorwaardenpakket, met onder andere een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Controlling, Loon Medewerker Controlling, Wat verdien je als Medewerker Controlling, Salarisschaal Medewerker Controlling, Salarisindicatie Medewerker Controlling, Bonus Medewerker Controlling, CAO Medewerker Controlling, Brutoloon Medewerker Controlling, Nettoloon Medewerker Controlling, Vakantiedagen Medewerker Controlling, Pensioen Medewerker Controlling.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker controlling

 • Analytisch
 • Discipline
 • Organiseren
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Communicatief vaardig
 • Uitdrukkingsvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Controlling, Vaardigheden Medewerker Controlling, Attitude Medewerker Controlling, Kwalificaties Medewerker Controlling, Competentieprofiel Medewerker Controlling.

Boeken voor het beroep medewerker controlling

Wil je meer weten over het beroep medewerker controlling? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker controlling bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker controlling te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Awaken The Giant Within | Tony Robbins

How to Take Immediate Control of Your Mental, Emotional, Physical and Financial Life - Engels | Druk: New ed | Paperback | 9780743409384 | 544 pagina's

Are you in charge of your life? Or are you being swept away by things that are seemingly out of your control? In AWAKEN THE GIANT WITHIN, Anthony Robbins, the bestselling author of UNLIMITED POWER, shows the reader how to take immediate control of their m...

Management control | Frank Hartmann

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789001817824 | 250 pagina's

Management control 2e druk is een boek van Frank Hartmann uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001817824 Management Control Management Control is een bestseller uit de succesvolle serie Informatie en control. Deze populaire uitgave bespreekt ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Controlling, Medewerker Controlling ebooks, boek Medewerker Controlling.

Persoonstypen medewerker Controlling

De Medewerker Controlling blijft steeds weer onderzoeken of de bedrijfsvoering op een goede manier verloopt en zal altijd naar een beter resultaat blijven streven. Als dit perfectionisme op de goede manier wordt ingezet, helpt het om overtuigend over te komen en zo het bedrijf de goede kant op te laten ontwikkelen (Perfectionist). Verder is het om de de goede conclusies te kunnen formuleren belangrijk veel kennis te hebben en inzicht in alle informatie, en steeds nauwkeurig alles na te willen gaan. Zo kan de Medewerker Controlling onafhankelijk en accuraat zijn rapportages samenstellen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Controlling, Karakter Medewerker Controlling.

Netwerk medewerker Controlling

De Medewerker Controlling legt verantwoording af aan de controller of het bestuur van de organisatie, waarmee hij ook kan vergaderen over mogelijke veranderingen. Om de gegevens te kunnen verzamelen zal de Medewerker Controlling verder goed samen moeten werken met de andere medewerkers op zijn afdeling en mogelijk ook medewerkers buiten de eigen afdeling als die relevante informatie hebben.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Controlling, Medewerkers Medewerker Controlling.

Is het beroep medewerker Controlling iets voor jou?

Zou je graag medewerker Controlling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Controlling bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Controlling, beroepskeuzetest Medewerker Controlling, beroep Medewerker Controlling kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Controlling

Er is voldoende werk te vinden voor een Medewerker Controlling, of in ieder geval in soortgelijke functies. Daarnaast kan men bij het juiste bedrijf doorgroeien tot assistent controller, en zo mogelijk uiteindelijk zelf controller worden.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Controlling

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Controlling. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Controlling, Promotie mogelijkheden Medewerker Controlling, Carriere Medewerker Controlling.

Solliciteren op de functie medewerker Controlling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Controlling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Controlling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Controlling. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Controlling, CV Medewerker Controlling, sollicitatie Medewerker Controlling.

Interviews met medewerker Controlling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Controlling

Vacatures medewerker controlling

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Controlling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Controlling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Medewerker Controlling houdt zich bezig met het aanleveren van informatie over de financiële staat van zijn organisatie. Deze informatie wordt verzameld en doorgegeven aan de controller of het bestuur, zodat er in geval van afwijkingen adequate maatregelingen getroffen kunnen worden. Afhankelijk van de functie kan het zijn dat de Medewerker Controlling enkel gevraagd wordt om de gegevens te verzamelen en financiële rapportages op te stellen.

Beoordeling Medewerker Controlling

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Controlling' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Controlling

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep