U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker Groenvoorziening

Medewerker Groenvoorziening worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Groenvoorziening? Lees de functieomschrijving.

 

Een Medewerker Groenvoorziening houdt zich bezig met het aanplanten en onderhouden van groen, zoals bermen, tuinen, parken, plantsoenen, grasvelden, bossen en natuurterreinen.  Een Medewerker Groenvoorziening houdt het groen onkruidvrij door bijvoorbeeld plantsoenen te schoffelen of er vergif te spuiten, hij snoeit bomen en struiken en maait het gras aan de kant van de weg. Ook legt een Medewerker Groenvoorziening graszoden aan, evenals paden, planten, bomen en vijvers. Om het groen zo mooi mogelijk te houden, wordt ongedierte bestreden. Bovendien zorgt een Medewerker Groenvoorziening voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van de grond.

Een Medewerker Groenvoorziening werkt in een team of zelfstandig. Een Medewerker Groenvoorziening kan een team aansturen, of juist de aanwijzingen van een leidinggevende uitvoeren.

Het onderhoud van het groen kan de verantwoordelijkheid zijn van gemeentes, provincies, waterschappen of het rijk. Bovendien roepen organisaties als Staatsbosbeheer geregeld de hulp in van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de aanleg en onderhoud van de groenvoorzieningen. Ook bedrijven of particulieren kunnen Medewerkers Groenvoorziening inroepen. 

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Groenvoorziening, Baan Medewerker Groenvoorziening, Medewerker Groenvoorziening Worden, Functie-eisen Medewerker Groenvoorziening, Verantwoordelijkheden Medewerker Groenvoorziening, Functieprofiel Medewerker Groenvoorziening, Wat doet een Medewerker Groenvoorziening, Werken als Medewerker Groenvoorziening.

Medewerker Groenvoorziening worden: Opleiding tot medewerker Groenvoorziening

 

Om Medewerker Groenvoorziening te worden, is een opleiding niet altijd nodig. Toch vragen de meeste opdrachtgevers om mensen met een MBO-diploma met een groene richting, zoals Tuinbouw. Er bestaan ook specifieke MBO-opleidingen tot Medewerker Groenvoorziening. Ook op het HBO worden geschikte opleidingen aangeboden, zoals de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting. Bovendien vragen opdrachtgevers vaak om een VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers)-diploma en een spuitlicensie. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Groenvoorziening, Medewerker Groenvoorziening Worden, Opleidingsniveau Medewerker Groenvoorziening, Scholing Medewerker Groenvoorziening, Studie Medewerker Groenvoorziening, Bijscholing Medewerker Groenvoorziening, Omscholing Medewerker Groenvoorziening.

Organisaties waar een medewerker Groenvoorziening doorgaans werkzaam is

 

Een Medewerker Groenvoorziening kan bij zowel profit- als non-profitorganisaties aan de slag. Een voorbeeld van een profitorganisatie is een hoveniersbedrijf en een voorbeeld van een non-profitorganisatie is de gemeente. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Groenvoorziening, Medewerker Groenvoorziening Worden, Opleidingsniveau Medewerker Groenvoorziening, Scholing Medewerker Groenvoorziening, Studie Medewerker Groenvoorziening, Bijscholing Medewerker Groenvoorziening, Omscholing Medewerker Groenvoorziening.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Groenvoorziening

 

Het startsalaris van een Medewerker Groenvoorziening ligt zo rond de € 1200,- bruto per maand. Dit bedrag kan oplopen tot zo’n € 2000,-, afhankelijk van leeftijd en werkervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar een Medewerker Groenvoorziening werkt. Vaak geldt geen dertiende maand.
 

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Groenvoorziening, Loon Medewerker Groenvoorziening, Wat verdien je als Medewerker Groenvoorziening, Salarisschaal Medewerker Groenvoorziening, Salarisindicatie Medewerker Groenvoorziening, Bonus Medewerker Groenvoorziening, CAO Medewerker Groenvoorziening, Brutoloon Medewerker Groenvoorziening, Nettoloon Medewerker Groenvoorziening, Vakantiedagen Medewerker Groenvoorziening, Pensioen Medewerker Groenvoorziening.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker groenvoorziening

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Omgaan met details
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Groenvoorziening, Vaardigheden Medewerker Groenvoorziening, Attitude Medewerker Groenvoorziening, Kwalificaties Medewerker Groenvoorziening, Competentieprofiel Medewerker Groenvoorziening.

Boeken voor het beroep medewerker groenvoorziening

Wil je meer weten over het beroep medewerker groenvoorziening? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker groenvoorziening bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker groenvoorziening te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622263 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622263 Traject Welzijn profiel Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 is een boek van...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Groenvoorziening, Medewerker Groenvoorziening ebooks, boek Medewerker Groenvoorziening.

Persoonstypen medewerker Groenvoorziening

 

Persoonstypen die passen bij een Medewerker Groenvoorziening zijn de succesvolle werker en de levensgenieter.

Een Medewerker Groenvoorziening dient doelgericht en efficiënt te werken. Hij moet een goed overzicht hebben over de werkzaamheden en genoeg energie hebben om de hele dag in de buitenlucht bezig te zijn (succesvolle werker).

Ook moet een Medewerker Groenvoorziening doorwerken en creatief zijn, omdat de groenvoorzieningen er aantrekkelijk uit moeten zien en niet allemaal op elkaar moeten lijken (levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Groenvoorziening, Karakter Medewerker Groenvoorziening.

Netwerk medewerker Groenvoorziening

 

Een Medewerker Groenvoorziening werkt vaak in een team die voor een bepaalde tijd een klus uitvoert. Het meeste contact heeft een Medewerker Groenvoorziening dus met zijn directe collega’s en leidinggevende. Ook komt een Medewerker Groenvoorziening in contact met opdrachtgevers, zoals de gemeente, bedrijven of particulieren. Dit hangt af van de organisatie waar de Medewerker Groenvoorziening werkzaam is. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Groenvoorziening, Medewerkers Medewerker Groenvoorziening.

Is het beroep medewerker Groenvoorziening iets voor jou?

Zou je graag medewerker Groenvoorziening willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Groenvoorziening bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Groenvoorziening, beroepskeuzetest Medewerker Groenvoorziening, beroep Medewerker Groenvoorziening kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Groenvoorziening

 

Er zijn redelijk veel vacatures voor Medewerkers Groenvoorziening. Er zijn veel organisaties die Medewerkers Groenvoorziening nodig hebben, dus het is vaak niet lastig aan een baan te komen.

Een Medewerker Groenvoorziening begint vaak met klussen als onkruid wieden en schoffelen. Hoe meer ervaring een Medewerker Groenvoorziening heeft, hoe meer klussen hij mag uitvoeren. Dit hangt ook af van zijn vaardigheden met bepaalde machines, zoals een grasmaaier.

Een Medewerker Groenvoorziening kan zich specialiseren, bijvoorbeeld als maaier. Hier is wel een cursus voor nodig. 

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Groenvoorziening

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Groenvoorziening. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Groenvoorziening, Promotie mogelijkheden Medewerker Groenvoorziening, Carriere Medewerker Groenvoorziening.

Solliciteren op de functie medewerker Groenvoorziening

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Groenvoorziening dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Groenvoorziening belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Groenvoorziening. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Groenvoorziening, CV Medewerker Groenvoorziening, sollicitatie Medewerker Groenvoorziening.

Interviews met medewerker Groenvoorziening

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Groenvoorziening

Vacatures medewerker groenvoorziening

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Groenvoorziening? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Groenvoorziening. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Medewerker Groenvoorziening houdt zich bezig met het aanplanten en onderhouden van groen, zoals bermen, tuinen, parken, plantsoenen, grasvelden, bossen en natuurterreinen.  Een Medewerker Groenvoorziening houdt het groen onkruidvrij door bijvoorbeeld plantsoenen te schoffelen of er vergif te spuiten, hij snoeit bomen en struiken en maait het gras aan de kant van de weg. Ook legt een Medewerker Groenvoorziening graszoden aan, evenals paden, planten, bomen en vijvers.

Beoordeling Medewerker Groenvoorziening

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Groenvoorziening' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Groenvoorziening

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep