U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker Housekeeping

Medewerker Housekeeping worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Housekeeping? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Housekeeping is werkzaam in een hotel en maakt daar de hotelkamers verblijfsgereed voor de gasten. Aan de hand van een vast schema en controlelijst worden de kamers klaargemaakt. Wanneer gasten een kamer verlaten dient de kamer op tijd schoon en gereed te zijn voordat er nieuwe gasten arriveren.

Onder het verblijfsgereed maken van de kamers valt bijvoorbeeld het verschonen en opmaken van bedden, legen van prullenbakken, stofzuigen van de kamers, schoonmaken van meubilair, badkamers en toiletten, het vervangen van handdoeken en het aanvullen van gastensupplies zoals zeep en toiletpapier. Ook is het de taak van een Medewerker Housekeeping om de voorzieningen in de hotelkamer te controleren en eventuele mankementen te signaleren. Deze worden doorgegeven aan de afdelingsmanager housekeeping. Kleine handelingen zoals het vervangen van een lamp worden door de Medewerker Housekeeping zelf verricht.

Naast de hotelkamers worden ook de openbare ruimtes zoals gangen, trappen en de lobby door een Medewerker Housekeeping volgens een vast schema schoongemaakt. Ook deze ruimtes dienen er immers representatief uit te zien. Onder schoonmaken van de openbare ruimtes valt bijvoorbeeld stoffen en stofzuigen of het zemen van de ramen.

Incidenteel helpt de Medewerker Housekeeping bij interne verhuizingenof het inrichten van de kamers.

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Housekeeping, Baan Medewerker Housekeeping, Medewerker Housekeeping Worden, Functie-eisen Medewerker Housekeeping, Verantwoordelijkheden Medewerker Housekeeping, Functieprofiel Medewerker Housekeeping, Wat doet een Medewerker Housekeeping, Werken als Medewerker Housekeeping.

Medewerker Housekeeping worden: Opleiding tot medewerker Housekeeping

Om aan de slag te gaan als Medewerker Housekeeping is er vaak geen specifieke opleiding nodig. De taken kunnen in de praktijk aangeleerd worden. Wel is het belangrijk om efficiënt te werken en affiniteit te hebben met de hotelbranche. Om hogerop te komen in de hotelbranche en bijvoorbeeld aan de slag te gaan als afdelingsmanager housekeeping dient wel een passende opleiding gevolgd te worden.

Hiervoor is de MBO (niveau- 4) opleiding Afdelingsmanager, met de uitstroomrichtingen Operationeel Management Housekeeping of Afdelingsplan Housekeeping geschikt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Housekeeping, Medewerker Housekeeping Worden, Opleidingsniveau Medewerker Housekeeping, Scholing Medewerker Housekeeping, Studie Medewerker Housekeeping, Bijscholing Medewerker Housekeeping, Omscholing Medewerker Housekeeping.

Organisaties waar een medewerker Housekeeping doorgaans werkzaam is

Een Medewerker Housekeeping is werkzaam bij een hotel. Hier werkt hij voornamelijk in het huishoudelijke gedeelte van het hotel met de gastverblijven. De aard van het hotel kan echter uiteenlopen. Zo kan men werkzaam zijn in een klein hotel zonder verdere faciliteiten of in een groot, luxe vijfsterren-hotel met restaurant en zwembad. Hoe groter het hotel zal zijn, des te meer Houskeeping Medewerkers er in dienst zullen zijn om het hotel schoon en te houden en des te meer gemeenschappelijke ruimtes er in hun werkgebied zullen vallen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Housekeeping, Medewerker Housekeeping Worden, Opleidingsniveau Medewerker Housekeeping, Scholing Medewerker Housekeeping, Studie Medewerker Housekeeping, Bijscholing Medewerker Housekeeping, Omscholing Medewerker Housekeeping.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Housekeeping

Het salaris ligt tussen de €1430 en €1536. Wanneer een Medewerker Housekeeping andere medewerkers op deze afdeling aanstuurt en bijvoorbeeld werkt als Eerste Medewerker Housekeeping, zal de functie in een hogere schaal worden ingedeeld en het salaris hoger zijn dan wanneer men minder verantwoordelijkheden heeft.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Housekeeping, Loon Medewerker Housekeeping, Wat verdien je als Medewerker Housekeeping, Salarisschaal Medewerker Housekeeping, Salarisindicatie Medewerker Housekeeping, Bonus Medewerker Housekeeping, CAO Medewerker Housekeeping, Brutoloon Medewerker Housekeeping, Nettoloon Medewerker Housekeeping, Vakantiedagen Medewerker Housekeeping, Pensioen Medewerker Housekeeping.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker housekeeping

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Omgaan met details
 • Gastvrij
 • Zelfstandigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Housekeeping, Vaardigheden Medewerker Housekeeping, Attitude Medewerker Housekeeping, Kwalificaties Medewerker Housekeeping, Competentieprofiel Medewerker Housekeeping.

Boeken voor het beroep medewerker housekeeping

Wil je meer weten over het beroep medewerker housekeeping? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker housekeeping bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker housekeeping te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622263 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622263 Traject Welzijn profiel Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 is een boek van...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Housekeeping, Medewerker Housekeeping ebooks, boek Medewerker Housekeeping.

Persoonstypen medewerker Housekeeping

Omdat de kamers goed schoon dienen te zijn voordat de gasten arriveren en eventuele mankementen moeten zijn opgelost, is het belangrijk dat de Medewerker Housekeeping de kamers met een kritisch oog bekijkt. Elk detail dient aan de voorwaarden te voldoen. Ook is de Medewerker ordelijk en gedisciplineerd en heeft hij een praktische instelling (Perfectionist).

De Medewerker Housekeeping is echte doener en werkt hard om zijn of haar doelen te verwezenlijken. Het belangrijk om snel en efficiënt te kunnen werken. Voor een Medewerker Housekeeping is dit belangrijk, omdat kamers soms onder tijdsdruk verblijfsgereed gemaakt moeten worden (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Housekeeping, Karakter Medewerker Housekeeping.

Netwerk medewerker Housekeeping

Een Medewerker Housekeeping staat onder leiding van de afdelingsmanager housekeeping. Deze geeft opdrachten en stuurt de Medewerker Housekeeping aan. Wanneer de housekeepingafdeling van het hotel erg groot is, zal de Medewerker Housekeeping onder leiding staan van een tussenchef of Eerste Medewerker Housekeeping. Vaak werkt hij samen met andere Housekeeping Medewerkers om zo gezamenlijk bijvoorbeeld de lobby schoon te maken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Housekeeping, Medewerkers Medewerker Housekeeping.

Is het beroep medewerker Housekeeping iets voor jou?

Zou je graag medewerker Housekeeping willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Housekeeping bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Housekeeping, beroepskeuzetest Medewerker Housekeeping, beroep Medewerker Housekeeping kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Housekeeping

Een Medewerker Housekeeping kan, na veel ervaring op het gebied van kameronderhoud binnen het hotel te hebben opgedaan, eventueel doorgroeien naar een functie waarbij men de leiding krijgt over meerdere Houskeeping Medewerkers. Zo kan men bijvoorbeeld Eerste Medewerker Housekeeping worden. Om echt door de groeien naar bijvoorbeeld afdelingsmanager housekeeping zal de nodige bijscholing vereist zijn.

Omdat een Medewerker Housekeeping veelal geen relevante opleiding heeft gevolgd op het gebied van hotel of horeca, dient men om hogerop te komen bij te leren in deze richting en zo bijvoorbeeld managementvaardigheden op te doen.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Housekeeping

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Housekeeping. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Housekeeping, Promotie mogelijkheden Medewerker Housekeeping, Carriere Medewerker Housekeeping.

Solliciteren op de functie medewerker Housekeeping

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Housekeeping dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Housekeeping belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Housekeeping. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Housekeeping, CV Medewerker Housekeeping, sollicitatie Medewerker Housekeeping.

Interviews met medewerker Housekeeping

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Housekeeping

Vacatures medewerker housekeeping

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Housekeeping? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Housekeeping. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medewerker Housekeeping is werkzaam in een hotel en maakt daar de hotelkamers verblijfsgereed voor de gasten. Aan de hand van een vast schema en controlelijst worden de kamers klaargemaakt. Wanneer gasten een kamer verlaten dient de kamer op tijd schoon en gereed te zijn voordat er nieuwe gasten arriveren.

Beoordeling Medewerker Housekeeping

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Housekeeping' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Housekeeping

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Geachte heer/mevrouw,

 

wat is het bruto uurloon wat hoort bij deze functie?

 

Mvg Laura Pauw

Door: Laura Pauw

Hallo Laura,het bruto uurloon bij deze functie en bij plus/minus 5jr.werkervaring  ligt tussen de 9.25 en 10 euro per uur.M.vr.gr.

Door: Chantal

mijn vraag is of ik wel genoeg verdien??? Ik ben in 2007 begonnen als kamermeisje met een bruto uurloon van 9.01 euro Ben in 2011 promotie gemaakt tot meewerkend voorvrouw met een bruto uurloon van 10.40. Ondertussen doe ik werkroosters maken, bestellingen en uren administratie, plannen en voorbereiding van afdelingsmeeting. Mijn salaris op dit moment is 10,85 bruto. Heb een vaste aanstelling maar nog steeds met 0 uur. Volgens mij klopt mijn functie omschrjving niet met de vereiste werkzaamheden en het loon.

Mvg Anja Borro

 

 

Door: anja borro

Dit is iets wat je met je werkgever moet bespreken.Maar wees voorzichtig,je wordt snel als een zeur of lastig beschouwd met alle gevolgen vandien.Ik weet er alles van. Gr.-dien

Door: Sonja

En Anja,is het goed afgelopen?

Door: sonja

Ik ben ook benieuwd,hoe het gesprek is verlopen tussen Anja en haar werkgever.Heb je,je baan nog?Gr.

Door: Natasja

Ik weet niet hoe je een salaris moet bereken wat je over als je 11,13 per uur bruto krijgt en je werkt 20 uur per wk

Door: a v g

Wel een beetje zielig.Zijn er geen mensen in je omgeving,die je kunnen helpen?

Door: Karin

Beste AVG,dit is zo niet te zeggen.Hoe oud ben je werk je parttime ?.enz.enz Goede suggestie van Karin,laat iemand je helpen.Kan je niemand vinden ,ga advies vragen bij het UWV,daar wordt je ongetwijfeld geholpen Sucses.

Door: Simone

Het minium salaris voor een 15jarige is;2,94 en voor een 23jarige en ouder is 9,78.

Door: Nico

Worden de weekenden ook extra beloond

Door: Thea

Normaal,is het wel.Maar niet iedereen houdt zich er aan.Gr.

Door: Karin

ben 48 wat verdien je dan netto in de housekeeping bij van der valk?

Door: koosje

per uur

Door: koosje

zaterdag en zondagen krijgen geen extra betalingen heb altijd gehoord weekendwerk betaald meer maar daar niet is hetzelfde als door de week     hoe is dat mogelijk normaal krijg je toch weekend toeslag vreemd toch

Door: koosje

De Horeca is een uitzondering op de regel,daar worden Zondagsuren niet extra betaald.Gr.

Door: Rob

Ik werk al 6 jaar in huiskeeping in Amsterdam centraal.Ik ben meewerkende supervisor met een salaris van 13.45€ bruto per uur met een vast contract van 38uur per week.Ik ben goed betaald?

Door: Cristina

Ik denk dat je correct wordt betaald.Gr.

Door: Anja

Wat is goed betaald voor 2 jaar voor housekeeping?

Door: Ana Cristina

Reageer op dit beroep