U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker Kennistransfer

Medewerker Kennistransfer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Kennistransfer ? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Kennistransfer is verbonden aan een Universiteit en werkt bij een Centrum of Bureau voor Kennistransfer (of iets soortgelijks), waartoe ook de Wetenschapswinkel behoort. Waar de medewerker Wetenschapswinkel opdrachten van maatschappelijke non-profit organisaties afhandelt, houdt de Medewerker Kennistransfer zich bezig met opdrachtgevers in het bedrijfsleven. Middels contractonderzoek -of onderwijs moeten kennis en vaardigheden van de Universiteit hun weg vinden naar bedrijven.

De Medewerker Kennistransfer werft, coördineert en monitort de (afhandeling van) onderzoeksvragen en levert een bijdrage aan het instellingsbeleid op het gebied van kennistransfer. Hij onersteunt de vakgroep bij het onderzoek, adviseert en begeleidt alle betrokkenen, licht onderzoekers en opdrachtgevers voor over kennistransfer en levert voorlichtingsmateriaal. Verder houdt hij vrij komende (Europese) subsidies in de gaten en ondersteunt hij het schrijven van onderzoeksvoorstellen.

Hij heeft ook een ondersteunende rol in octrooiaanvraag door onderzoekers van zijn instelling en in bedrijfsontwikkeling; het opstarten van nieuwe bedrijven gelieerd aan de Universiteit. Naast het doen van beleidsvoorstellen onderhoudt de Medewerker Kennistransfer een uitgebreid netwerk met andere instellingen waarmee samengewerkt kan worden en nieuwe ontwikkelingen afgestemd. Tot slot levert hij informatie aan het management over het functioneren van zijn afdeling. Hij is eigenlijk de bemiddelaar tussen vraag (bedrijf) en aanbod (kennis en kunde Universiteit).

Een Medeweker Kennistransfer wordt op drie niveaus ingedeeld. De Medewerker 3 behandelt enkel eenvoudige vragen en doet voorstellen over de verbetering van zijn eigen afdeling. De Medewerker 2 doet beleidsvoorstellen voornamelijk gericht op eigen afdeling, handelt complexere vragen af, draagt bij aan de invulling van een onderzoeksvraag en monitort de voortgang van het onderzoek. De medewerker 1 stelt het beleid vast, waarbij hij ook andere disciplines raakt, adviseert over de invulling van (een) onderzoek, begeleidt het onderzoeksproces, doet de administratie en coördineert de werkzaamheden van de hele afdeling.

 

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Kennistransfer , Baan Medewerker Kennistransfer , Medewerker Kennistransfer Worden, Functie-eisen Medewerker Kennistransfer , Verantwoordelijkheden Medewerker Kennistransfer , Functieprofiel Medewerker Kennistransfer , Wat doet een Medewerker Kennistransfer , Werken als Medewerker Kennistransfer .

Medewerker Kennistransfer worden: Opleiding tot medewerker Kennistransfer

Van een Medewerker Kennistransfer wordt academisch werk- en denkniveau gevraagd, met daarnaast soms specifieke kennis van een bepaald vakgebied en/of regelgeving, bijvoorbeeld (internationaal) subsidiebeleid. Wanneer de Medewerker ook de rol van coördinator van de afdeling op zich neemt wordt enkele jaren werkervaring gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Kennistransfer , Medewerker Kennistransfer Worden, Opleidingsniveau Medewerker Kennistransfer , Scholing Medewerker Kennistransfer , Studie Medewerker Kennistransfer , Bijscholing Medewerker Kennistransfer , Omscholing Medewerker Kennistransfer .

Organisaties waar een medewerker Kennistransfer doorgaans werkzaam is

De Medewerker Kennistransfer is weliswaar verbonden aan een onderwijsinstelling, een Universiteit, maar staat ook met één been in het bedrijfsleven. Hij levert kennis en kunde van de universiteit aan externe klanten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Kennistransfer , Medewerker Kennistransfer Worden, Opleidingsniveau Medewerker Kennistransfer , Scholing Medewerker Kennistransfer , Studie Medewerker Kennistransfer , Bijscholing Medewerker Kennistransfer , Omscholing Medewerker Kennistransfer .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Kennistransfer

De Medewerker Kennistransfer wordt afhankelijk van zijn takenpakket ingedeeld in schaal 10, 11 of 12 (CAO Universiteiten) wat neerkomt op een bruto maandloon van, respectievelijk, tussen de €2376 en €3766, de €3196 en €4395 en tussen de €3886 en €4998. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering. Ook zijn er regelingen omtrent een sabbatical of levensloopverlof en voorwaarden die per Universiteit variëren als auto's of telefoons van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Kennistransfer , Loon Medewerker Kennistransfer , Wat verdien je als Medewerker Kennistransfer , Salarisschaal Medewerker Kennistransfer , Salarisindicatie Medewerker Kennistransfer , Bonus Medewerker Kennistransfer , CAO Medewerker Kennistransfer , Brutoloon Medewerker Kennistransfer , Nettoloon Medewerker Kennistransfer , Vakantiedagen Medewerker Kennistransfer , Pensioen Medewerker Kennistransfer .

Competenties, skills & vaardigheden medewerker kennistransfer

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Netwerken
 • Plannen en organiseren
 • Overtuigen
 • Sociaal vaardig.
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Kennistransfer , Vaardigheden Medewerker Kennistransfer , Attitude Medewerker Kennistransfer , Kwalificaties Medewerker Kennistransfer , Competentieprofiel Medewerker Kennistransfer .

Boeken voor het beroep medewerker kennistransfer

Wil je meer weten over het beroep medewerker kennistransfer ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker kennistransfer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker kennistransfer te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622263 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622263 Traject Welzijn profiel Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 is een boek van...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Kennistransfer , Medewerker Kennistransfer ebooks, boek Medewerker Kennistransfer .

Persoonstypen medewerker Kennistransfer

De Medewerker Kennistransfer verkoopt onderzoek en kennis aan organisaties in het bedrijfsleven. Door zijn enthousiasme weet hij mensen makkelijk te overtuigen en warm te laten lopen voor zijn product. Hij weet goed waar hij mee bezig is, heeft altijd een duidelijk doel voor ogen en is erop gebrand dit doel te bereiken. Hij treedt op als bindende factor (Succesvolle werker). Hij is uitermate gemotiveerd om het hoogst haalbare te bereiken, streeft perfectie na en is idealist. Hij werkt gestructureerd en weet zo overzicht te bewaren en alle acties af te handelen (Perfectionist).

 

(UFO)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Kennistransfer , Karakter Medewerker Kennistransfer .

Netwerk medewerker Kennistransfer

De Medewerker Kennistransfer werkt nauw samen met anderen binnen zijn vakgebied, om snel in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden aan te gaan. Verder staat hij veel in contact met opdrachtgevers, die hij binnenhaalt en adviseert. Hij coördineert onderzoeksprojecten en begeleidt zo onderzoekers en collega's en levert informatie aan het management. Hij is vooral de persoon tussen opdrachtgever en instelling.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Kennistransfer , Medewerkers Medewerker Kennistransfer .

Is het beroep medewerker Kennistransfer iets voor jou?

Zou je graag medewerker Kennistransfer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Kennistransfer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Kennistransfer , beroepskeuzetest Medewerker Kennistransfer , beroep Medewerker Kennistransfer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Kennistransfer

Hoewel de werkgelegenheid bij Universiteiten de laatste jaren ongeveer gelijk blijft neemt verhoudingsgewijs het aantal wetenschappelijke posities toe ten opzichte van ondersteunende functies. Het aantal plaatsen voor Medewerkers Kennistransfer is beperkt. De Medewerker Kennistransfer kan binnen de afdeling groeien naar posities met meer coördinerende taken en bevoegdheden.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Kennistransfer , Promotie mogelijkheden Medewerker Kennistransfer , Carriere Medewerker Kennistransfer .

Solliciteren op de functie medewerker Kennistransfer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Kennistransfer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Kennistransfer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Kennistransfer . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Kennistransfer , CV Medewerker Kennistransfer , sollicitatie Medewerker Kennistransfer .

Interviews met medewerker Kennistransfer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Kennistransfer

Vacatures medewerker kennistransfer

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Kennistransfer ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Kennistransfer . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medewerker Kennistransfer is verbonden aan een Universiteit en werkt bij een Centrum of Bureau voor Kennistransfer (of iets soortgelijks), waartoe ook de Wetenschapswinkel behoort. Waar de medewerker Wetenschapswinkel opdrachten van maatschappelijke non-profit organisaties afhandelt, houdt de Medewerker Kennistransfer zich bezig met opdrachtgevers in het bedrijfsleven. Middels contractonderzoek -of onderwijs moeten kennis en vaardigheden van de Universiteit hun weg vinden naar bedrijven.

Beoordeling Medewerker Kennistransfer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Kennistransfer ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Kennistransfer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep