U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker Onderwijsontwikkeling

Medewerker Onderwijsontwikkeling worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Onderwijsontwikkeling? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Onderwijsontwikkeling werkt bij een Universiteit waar hij binnen een bepaald (vak)gebied adviseert over onderwijsbeleid en bijdraagt aan de ontwikkeling en implementatie ervan. Tot zijn takenpakket behoren de ontwikkeling van les- en onderwijsprogramma's, het adviseren over didactische ontwikkelingen en onderzoeken van eventuele moeilijkheden in onderwijsuitvoering, het bijhouden van kwaliteitsmodellen en onderzoeken van onderwijskundige theorieën en tot slot de evaluatie van onderwijs.

De Medewerker Onderwijsontwikkeling draagt dus bij aan de kwaliteit van het onderwijs door de theoretische kant van onderwijsproces inzichtelijk te maken voor uitvoerende krachten en door trainingen te geven. Hij kan zijn beleidsvoorstellen onderbouwen met onderwijskundig literatuuronderzoek of zelf nieuwe modellen en theorieën ontwikkelen en publiceren. Daarnaast kan hij bijdragen aan de ontwikkeling van cursussen en curriculum.

De functie van Medewerker Onderwijsontwikkeling wordt op drie niveaus ingedeeld. De Medewerker Onderwijsontwikkeling 3 is voornamelijk een ondersteunende kracht die bijdraagt aan de uitvoering van projecten en onderzoeken en adviseert over onderwijsuitvoering. De Medewerker 2 adviseert over onderwijskundige processen, voert zelfstandig onderzoek uit, en heeft wat coördinerende en begeleidende taken. De Medewerker Onderwijsontwikkeling 1 heeft directe invloed op de invulling van het onderwijsproces, ontwikkelt nieuwe onderwijskundige theorieën en modellen en is actief in het kenbaar maken hiervan. Ook controleert hij bestaand onderzoek. Hij coördineert grotere projecten in onderwijsontwikkeling en de werkzaamheden van de afdeling.

 

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Onderwijsontwikkeling, Baan Medewerker Onderwijsontwikkeling, Medewerker Onderwijsontwikkeling Worden, Functie-eisen Medewerker Onderwijsontwikkeling, Verantwoordelijkheden Medewerker Onderwijsontwikkeling, Functieprofiel Medewerker Onderwijsontwikkeling, Wat doet een Medewerker Onderwijsontwikkeling, Werken als Medewerker Onderwijsontwikkeling.

Medewerker Onderwijsontwikkeling worden: Opleiding tot medewerker Onderwijsontwikkeling

Een Medewerker Onderwijsontwikkeling heeft academisch werk- en denkniveau en (vrijwel altijd) enkele jaren ervaring in het hoger onderwijs. De meest voor de hand liggende richting waarin de opleiding is gedaan is die van de sociale wetenschappen, bijvoorbeeld Onderwijskunde.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Onderwijsontwikkeling, Medewerker Onderwijsontwikkeling Worden, Opleidingsniveau Medewerker Onderwijsontwikkeling, Scholing Medewerker Onderwijsontwikkeling, Studie Medewerker Onderwijsontwikkeling, Bijscholing Medewerker Onderwijsontwikkeling, Omscholing Medewerker Onderwijsontwikkeling.

Organisaties waar een medewerker Onderwijsontwikkeling doorgaans werkzaam is

De Medewerker Onderwijsontwikkeling werkt bij een Universiteit en dus in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Onderwijsontwikkeling, Medewerker Onderwijsontwikkeling Worden, Opleidingsniveau Medewerker Onderwijsontwikkeling, Scholing Medewerker Onderwijsontwikkeling, Studie Medewerker Onderwijsontwikkeling, Bijscholing Medewerker Onderwijsontwikkeling, Omscholing Medewerker Onderwijsontwikkeling.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Onderwijsontwikkeling

De Medewerker Onderwijsontwikkeling wordt afhankelijk van zijn takenpakket ingedeeld in schaal 10, 11 of 12 (CAO Universiteiten) wat neerkomt op een bruto maandloon van, respectievelijk, tussen de €2376 en €3766, de €3196 en €4395 en tussen de €3886 en €4998. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering. Ook zijn er regelingen omtrent een sabbatical of levensloopverlof en voorwaarden die per Universiteit variëren als auto's of telefoons van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Onderwijsontwikkeling, Loon Medewerker Onderwijsontwikkeling, Wat verdien je als Medewerker Onderwijsontwikkeling, Salarisschaal Medewerker Onderwijsontwikkeling, Salarisindicatie Medewerker Onderwijsontwikkeling, Bonus Medewerker Onderwijsontwikkeling, CAO Medewerker Onderwijsontwikkeling, Brutoloon Medewerker Onderwijsontwikkeling, Nettoloon Medewerker Onderwijsontwikkeling, Vakantiedagen Medewerker Onderwijsontwikkeling, Pensioen Medewerker Onderwijsontwikkeling.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker onderwijsontwikkeling

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Innovatief
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Zelfontwikkeling
 • Plannen en organiseren
 • Kritisch
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Onderwijsontwikkeling, Vaardigheden Medewerker Onderwijsontwikkeling, Attitude Medewerker Onderwijsontwikkeling, Kwalificaties Medewerker Onderwijsontwikkeling, Competentieprofiel Medewerker Onderwijsontwikkeling.

Boeken voor het beroep medewerker onderwijsontwikkeling

Wil je meer weten over het beroep medewerker onderwijsontwikkeling? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker onderwijsontwikkeling bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker onderwijsontwikkeling te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622263 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622263 Traject Welzijn profiel Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 is een boek van...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Onderwijsontwikkeling, Medewerker Onderwijsontwikkeling ebooks, boek Medewerker Onderwijsontwikkeling.

Persoonstypen medewerker Onderwijsontwikkeling

De Medewerker Onderwijsontwikkeling is een analyticus pur sang, die theorie aan praktijk weet te verbinden. Hij is kritisch, heeft altijd een onderzoekende houding en vindt het prettig informatie te verzamelen en met gegevens om te gaan. Hij is niet bang voor het verkondigen van zijn mening en weet deze vaak goed te onderbouwen (Waarnemer).  De Medewerker Onderwijsontwikkeling heeft ook een idealistische kant. Hij is erop gebrand het hoogst haalbare te bereiken, streeft perfectie na en is bereid hier hard voor te werken. Hij heeft duidelijke ideëen over wat er goed is, wat er moet gebeuren en werkt hier zeer gestructureerd naartoe (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Onderwijsontwikkeling, Karakter Medewerker Onderwijsontwikkeling.

Netwerk medewerker Onderwijsontwikkeling

Een Medewerker Onderwijsontwikkeling komt als trainer in aanraking met medewerkers van de Universiteit, als onderzoeker met andere Onderwijsontwikkelaars en als coördinator met alle medewerkers van zijn afdeling. In zijn rol als (beleids)adviseur treft hij hoogleraren, opleidingscoördinatoren en docenten. Bijdragen aan onderwijsprogrammering doet hij in samenwerking met decanen, directeuren van onderwijsinstituten, afdelingshoofden. Hij voert dus veel overleg met een breed scala aan collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Onderwijsontwikkeling, Medewerkers Medewerker Onderwijsontwikkeling.

Is het beroep medewerker Onderwijsontwikkeling iets voor jou?

Zou je graag medewerker Onderwijsontwikkeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Onderwijsontwikkeling bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Onderwijsontwikkeling, beroepskeuzetest Medewerker Onderwijsontwikkeling, beroep Medewerker Onderwijsontwikkeling kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Onderwijsontwikkeling

Een Medewerker Onderwijsontwikkeling  zou zijn takenpakket uit kunnen breiden en zo een hogere functie krijgen.

Er zijn weinig posities voor deze functie beschikbaar.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Onderwijsontwikkeling

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Onderwijsontwikkeling. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Onderwijsontwikkeling, Promotie mogelijkheden Medewerker Onderwijsontwikkeling, Carriere Medewerker Onderwijsontwikkeling.

Solliciteren op de functie medewerker Onderwijsontwikkeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Onderwijsontwikkeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Onderwijsontwikkeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Onderwijsontwikkeling. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Onderwijsontwikkeling, CV Medewerker Onderwijsontwikkeling, sollicitatie Medewerker Onderwijsontwikkeling.

Interviews met medewerker Onderwijsontwikkeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Onderwijsontwikkeling

Vacatures medewerker onderwijsontwikkeling

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Onderwijsontwikkeling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Onderwijsontwikkeling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medewerker Onderwijsontwikkeling werkt bij een Universiteit waar hij binnen een bepaald (vak)gebied adviseert over onderwijsbeleid en bijdraagt aan de ontwikkeling en implementatie ervan. Tot zijn takenpakket behoren de ontwikkeling van les- en onderwijsprogramma's, het adviseren over didactische ontwikkelingen en onderzoeken van eventuele moeilijkheden in onderwijsuitvoering, het bijhouden van kwaliteitsmodellen en onderzoeken van onderwijskundige theorieën en tot slot de evaluatie van onderwijs. De Medewerker Onderwijsontwikkeling draagt dus bij aan de kwaliteit van het onderwijs door de theoretische kant van onderwijsproces inzichtelijk te maken voor uitvoerende krachten en door trainingen te geven.

Beoordeling Medewerker Onderwijsontwikkeling

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Onderwijsontwikkeling' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Onderwijsontwikkeling

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Het beroep medewerker onderwijsontwikkeling bestaat niet meer. In de praktijk bleek dat niemand erachter kon komen wat de functie inhield. Lees hierboven : Beroepsprofiel medewerker onderwijsontwikkeling. Knappe koppen gaan nu onderzoeken of het inderdaad wel een beroep is. Er wordt vooralsnog vanuit gegaan dat het valt onder het kopje: ' verzonnen beroepen'. 

Door: Linda van rosmalen

Helemaal met Linda eens. Vacature gevonden medewerker onderwijsontwikkelling functie-eisen : afgestudeerd zijn in een biomedisch vakgebied etc. etc. Dus niet afgestudeerd in onderwijskunde. Koppel het zogenaamde beroep nu eens aan echte vacatures zoals ik hierboven heb gedaan en dan merk je dat je niets hebt aan je studie onderwijskunde!,

Doe je voordeel met deze informatie ! 

 

Groet, Simon Gerlach

Door: Simon Gerlach

Er zijn onderwijsinstellingen,die medewerkers in dienst hebben,die zich bezighouden met Onderwijsontwikkeling.Gr.P.S.,ik wil hier niet al te veel over uiitwijden.

Door: Henri

Ik zag vorige week nog een vacature bij de UVA.Gr.

Door: Rik

Reageer op dit beroep