U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker Studentenzaken

Medewerker Studentenzaken worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Studentenzaken ? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Studentenzaken vervult een administratieve functie op een Universiteit, ter ondersteuning van het management en voor de organisatie van het onderwijs. De Medewerker Studentenzaken draagt bij aan de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal voor student en medewerkers en geeft incidenteel advies aan studenten over onderwijsgerelateerde zaken als inschrijving of afstuderen. Onderwijsorganisatorische taken van de Medewerker Studentenzaken zijn het maken van de onderwijs- en tentamenroosters, evenals het roosteren van onderwijsruimten en het regelen van faciliteiten rond tentamens.

De Medewerker is verder verantwoordelijk voor het bijhouden van de onderwijs-, examen- en studentenadministratie. Dit houdt in dat hij, onder andere,  studievoortgangsresultaten bijhoudt, de administratieve kant van studiemateriaal en buluitreikingen afhandelt,  eventuele vrijstellingsregelingen uitwerkt, zorgt dat studenten tentamenuitslagen krijgen en dat hij de (gast)studenten registreert, inschrijft en uitschrijft.  Tot slot levert hij op aanvraag gegevens of rapportages aan het management rond bijvoorbeeld roostering en studievoortgangsresultaten.

De functie bestaat op drie verschillende niveaus waarbij de verschillen voornamelijk zitten in de reikwijdte van bevoegdheden. De Medewerker Studentenzaken 3 behandelt enkel eenvoudige vragen van studenten, verzorgt de onderwijsroosters van een paar opleidingen van een faculteit en de oplossing van simpele roosterproblemen en levert alleen gegevens aan het management. De Medewerker Studentenzaken 2 handelt complexe vragen van studenten af, doet de onderwijs- en tentamenroostering van een aantal opleidingen en oplossing van complexe roosterproblemen en stelt conceptrapportages op voor het management. De Medewerker Studentenzaken 1 ten slotte, beantwoordt complexe informatieverzoeken van studenten, stelt onderwijs- en tentamenroosters op voor alle opleidingen van de faculteit, voert interfacultair overleg over roosterproblematiek en levert rapportages aan het management. Hij treedt bovendien op als coördinator van de van de afdeling.

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Studentenzaken , Baan Medewerker Studentenzaken , Medewerker Studentenzaken Worden, Functie-eisen Medewerker Studentenzaken , Verantwoordelijkheden Medewerker Studentenzaken , Functieprofiel Medewerker Studentenzaken , Wat doet een Medewerker Studentenzaken , Werken als Medewerker Studentenzaken .

Medewerker Studentenzaken worden: Opleiding tot medewerker Studentenzaken

Een Medewerker Studentenzaken heeft minimaal HBO werk- en denkniveau. Een specifieke opleiding wordt niet gevraagd. Ervaring in (ondersteunende functies in) het onderwijs is een pré.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Studentenzaken , Medewerker Studentenzaken Worden, Opleidingsniveau Medewerker Studentenzaken , Scholing Medewerker Studentenzaken , Studie Medewerker Studentenzaken , Bijscholing Medewerker Studentenzaken , Omscholing Medewerker Studentenzaken .

Organisaties waar een medewerker Studentenzaken doorgaans werkzaam is

De Medewerker Studentenzaken is verbonden aan een universiteit. Universiteiten behoren tot de publieke sector en zijn dus non-profit instellingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Studentenzaken , Medewerker Studentenzaken Worden, Opleidingsniveau Medewerker Studentenzaken , Scholing Medewerker Studentenzaken , Studie Medewerker Studentenzaken , Bijscholing Medewerker Studentenzaken , Omscholing Medewerker Studentenzaken .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Studentenzaken

Medewerkers Studentenzaken worden afhankelijk van hun functieniveau ingedeeld in schaal 7 (de Medewerker 3), schaal 8 (Medewerker 2) en schaal 9 voor de Medewerker Studentenzaken 1. Het bruto maandloon ligt tussen de €1978 en €268 in schaal 7, €2262 en €3031 in schaal 8 en tot slot tussen de €2487 en €3427 in schaal 9 (CAO Universiteiten). Ook zijn er regelingen voor ouderschapsverlof, een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering en voorwaarden die per Universiteit verschillen als auto's of telefoons van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Studentenzaken , Loon Medewerker Studentenzaken , Wat verdien je als Medewerker Studentenzaken , Salarisschaal Medewerker Studentenzaken , Salarisindicatie Medewerker Studentenzaken , Bonus Medewerker Studentenzaken , CAO Medewerker Studentenzaken , Brutoloon Medewerker Studentenzaken , Nettoloon Medewerker Studentenzaken , Vakantiedagen Medewerker Studentenzaken , Pensioen Medewerker Studentenzaken .

Competenties, skills & vaardigheden medewerker studentenzaken

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Studentenzaken , Vaardigheden Medewerker Studentenzaken , Attitude Medewerker Studentenzaken , Kwalificaties Medewerker Studentenzaken , Competentieprofiel Medewerker Studentenzaken .

Boeken voor het beroep medewerker studentenzaken

Wil je meer weten over het beroep medewerker studentenzaken ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker studentenzaken bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker studentenzaken te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622263 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622263 Traject Welzijn profiel Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 is een boek van...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Studentenzaken , Medewerker Studentenzaken ebooks, boek Medewerker Studentenzaken .

Persoonstypen medewerker Studentenzaken

De Medewerker Studentenzaken heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hij neemt zijn werk zeer serieus en collega's kunnen er op vertrouwen dat hij zijn taken volbrengt. Hij is een teamspeler met gevoel voor wat voor anderen belangrijk is. Hij vindt het prettig wanneer duidelijk is wat er van hem wordt verwacht en gaat kritisch om met gegevens (Loyalist). Hij werkt gestructureerd en netjes, gaat zorgvuldig om met data en schept er genoegen in zijn werk niet goed, maar perfect te doen. Hij weet precies hoe perfect er uit moet zien en streeft er naar zijn werk zo te doen dat juist anderen er wat aan hebben (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Studentenzaken , Karakter Medewerker Studentenzaken .

Netwerk medewerker Studentenzaken

Sporadisch heeft de Medewerker Studentenzaken contact met studenten, die hij adviseert. Verder voert hij werkzaamheden uit ter ondersteuning van het management en zal hij door zijn werkzaamheden met betrekking tot roostering te maken krijgen met onderwijscoördinatoren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Studentenzaken , Medewerkers Medewerker Studentenzaken .

Is het beroep medewerker Studentenzaken iets voor jou?

Zou je graag medewerker Studentenzaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Studentenzaken bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Studentenzaken , beroepskeuzetest Medewerker Studentenzaken , beroep Medewerker Studentenzaken kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Studentenzaken

Het aantal ondersteunende functies op universiteiten neemt af ten opzichte van het aantal wetenschappelijke functies. Over het algemeen blijft de werkgelegenheid de laatste jaren ongeveer gelijk. Binnen Studentenzaken zijn er groeimogelijkheden naar dezelfde functie met meer verantwoordelijkheden. Bij Medewerker Studentenzaken 1 is het plafond bereikt. Een mogelijke stap is naar een minder secretariële en meer coördinerende functie, bijvoorbeeld onderwijscoördinator.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Studentenzaken , Promotie mogelijkheden Medewerker Studentenzaken , Carriere Medewerker Studentenzaken .

Solliciteren op de functie medewerker Studentenzaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Studentenzaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Studentenzaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Studentenzaken . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Studentenzaken , CV Medewerker Studentenzaken , sollicitatie Medewerker Studentenzaken .

Interviews met medewerker Studentenzaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Studentenzaken

Vacatures medewerker studentenzaken

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Studentenzaken ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Studentenzaken . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medewerker Studentenzaken vervult een administratieve functie op een Universiteit, ter ondersteuning van het management en voor de organisatie van het onderwijs. De Medewerker Studentenzaken draagt bij aan de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal voor student en medewerkers en geeft incidenteel advies aan studenten over onderwijsgerelateerde zaken als inschrijving of afstuderen. Onderwijsorganisatorische taken van de Medewerker Studentenzaken zijn het maken van de onderwijs- en tentamenroosters, evenals het roosteren van onderwijsruimten en het regelen van faciliteiten rond tentamens.

Beoordeling Medewerker Studentenzaken

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Studentenzaken ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Studentenzaken

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep