U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker Wetenschapswinkel

Medewerker Wetenschapswinkel worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Wetenschapswinkel? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Wetenschapswinkel werkt bij een Universiteit met als doelen een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke functie van zijn instelling en mogelijkheden te creëeren voor studenten om (onderzoeks)vaardigheden in de praktijk te brengen. Dit probeert hij te bewerkstelligen door onderzoeksopdrachten, uit te voeren door docenten of student(assist)en, te werven, begeleiden en coördineren. Hij is van begin tot eind bij het onderzoek betrokken en vormt de bindende factor tussen opdrachtgever en onderzoeker. Hij werft opdrachten, contracteert, begeleidt studenten bij onderzoek, zowel praktisch als inhoudelijk, ondersteunt opdrachtgevers in de formulering van een onderzoeksopdracht of doelstellingen en ondersteunt hen in het uitvoeren van het onderzoek.  Verder redigeert hij het eindproduct (rapport, artikel, website) dat hij ook van lay-out voorziet.

Hij is projectmanager; betrokken bij alle partijen, van formulering van onderzoeksvraag tot evaluatie en doet daarnaast nog de p.r.. Verder onderhoudt hij een uitgebreid netwerk van docenten, studenten en opdrachtgevers en tracht hij samenwerkingsverbanden aan te gaan met medewerkers van andere wetenschapswinkels. Tot slot kan de Medewerker Wetenschapswinkel ook nog zelf de rol van onderzoeker op zich nemen. De Wetenschapswinkel neemt alleen onderzoeksopdrachten aan van non-profit organisaties of instellingen.

De functie wordt op drie niveaus ingedeeld, waarbij de bevoegdheden van de Medewerkers Wetenschapswinkel enigszins verschillen. De Medewerker 3 behandelt enkel eenvoudige onderzoek(svrag)en, de Medewerker 2 doet complexere onderzoeken binnen zijn vakgebied en coördineert hierbinnen opdrachten. Hij geeft ook les in onderzoeksvaardigheden. De Medewerker 1 ten slotte doet beleidsvoorstellen, handelt complexe onderzoeken af, begeleidt opdrachten binnen alle vakgebieden, ontwikkelt lesmateriaal en doceert onderzoeksvaardigheden, coördineert de werkzaamheden op de afdeling en begeleidt collega's.

 

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Wetenschapswinkel, Baan Medewerker Wetenschapswinkel, Medewerker Wetenschapswinkel Worden, Functie-eisen Medewerker Wetenschapswinkel, Verantwoordelijkheden Medewerker Wetenschapswinkel, Functieprofiel Medewerker Wetenschapswinkel, Wat doet een Medewerker Wetenschapswinkel, Werken als Medewerker Wetenschapswinkel.

Medewerker Wetenschapswinkel worden: Opleiding tot medewerker Wetenschapswinkel

Een Medewerker Wetenschapswinkel heeft een Universitaire opleiding gedaan die, in het geval van de lager ingeschaalde medewerkers,in de richting is van het vakgebied waarvan hij onderzoeken behandelt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Wetenschapswinkel, Medewerker Wetenschapswinkel Worden, Opleidingsniveau Medewerker Wetenschapswinkel, Scholing Medewerker Wetenschapswinkel, Studie Medewerker Wetenschapswinkel, Bijscholing Medewerker Wetenschapswinkel, Omscholing Medewerker Wetenschapswinkel.

Organisaties waar een medewerker Wetenschapswinkel doorgaans werkzaam is

Een Medewerker Wetenschapswinkel is verbonden aan een Universiteit en doet bovendien alleen onderzoek voor 'niet-draagkrachtige' organisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Wetenschapswinkel, Medewerker Wetenschapswinkel Worden, Opleidingsniveau Medewerker Wetenschapswinkel, Scholing Medewerker Wetenschapswinkel, Studie Medewerker Wetenschapswinkel, Bijscholing Medewerker Wetenschapswinkel, Omscholing Medewerker Wetenschapswinkel.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Wetenschapswinkel

De medewerker Wetenschapswinkel zit in schaal 8, 9, of 10, afhankelijk van functieinhoud en bevoegdheden. Hij verdient dan bruto respectievelijk tussen de €2262 en €3031,  tussen de €2487 en €3427 of tussen de €2376 en €3766 bruto per maand. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering. Ook zijn er regelingen omtrent parttime werken en ouderschapsverlof en voorwaarden die per Universiteit varschillen als auto's of telefoons van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Wetenschapswinkel, Loon Medewerker Wetenschapswinkel, Wat verdien je als Medewerker Wetenschapswinkel, Salarisschaal Medewerker Wetenschapswinkel, Salarisindicatie Medewerker Wetenschapswinkel, Bonus Medewerker Wetenschapswinkel, CAO Medewerker Wetenschapswinkel, Brutoloon Medewerker Wetenschapswinkel, Nettoloon Medewerker Wetenschapswinkel, Vakantiedagen Medewerker Wetenschapswinkel, Pensioen Medewerker Wetenschapswinkel.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker wetenschapswinkel

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerken
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Communicatief vaardig
 • Sociaal vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Wetenschapswinkel, Vaardigheden Medewerker Wetenschapswinkel, Attitude Medewerker Wetenschapswinkel, Kwalificaties Medewerker Wetenschapswinkel, Competentieprofiel Medewerker Wetenschapswinkel.

Boeken voor het beroep medewerker wetenschapswinkel

Wil je meer weten over het beroep medewerker wetenschapswinkel? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker wetenschapswinkel bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker wetenschapswinkel te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622263 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622263 Traject Welzijn profiel Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 is een boek van...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Wetenschapswinkel, Medewerker Wetenschapswinkel ebooks, boek Medewerker Wetenschapswinkel.

Persoonstypen medewerker Wetenschapswinkel

De Medewerker Wetenschapswinkel is zowel een energieke netwerker als rustige onderzoeker. Hij is uitstekend in staat verschillende dingen tegelijk te doen en kan goed schakelen tussen diverse werkzaamheden. Daarbij weet hij ook anderen te enthousiasmeren en te betrekken bij het project (Succesvolle werker). Hij heeft een groot analytisch vermogen, heeft plezier in het vergaren van data en werkt ook goed in zijn eentje. De Medewerker Wetenschapswinkel weet ook in geval van langetermijnprojecten het overzicht te bewaren (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Wetenschapswinkel, Karakter Medewerker Wetenschapswinkel.

Netwerk medewerker Wetenschapswinkel

De Medewerker Wetenschapswinkel brengt oprachtgever en onderzoeker bij elkaar. Hij werft opdrachtgevers, doet de communicatie en adviseert. De onderzoekers zijn zowel wetenschappelijk medewerkers van de Universiteit als studenten. De Medewerker Wetenschapswinkel coördineert alle facetten van het onderzoeksproces. Tot slot heeft hij een netwerk van collega's bij andere Wetenschapswinkels.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Wetenschapswinkel, Medewerkers Medewerker Wetenschapswinkel.

Is het beroep medewerker Wetenschapswinkel iets voor jou?

Zou je graag medewerker Wetenschapswinkel willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Wetenschapswinkel bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Wetenschapswinkel, beroepskeuzetest Medewerker Wetenschapswinkel, beroep Medewerker Wetenschapswinkel kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Wetenschapswinkel

Wanneer een Medewerker begint met het takenpakket van de Medewerker Wetenschapswinkel 3 kan hij doorgroeien naar gelijke functies met een uitgebreider takenpakket. Daarna zijn er verschillende mogelijkheden, meer richting de onderzoekskant of juist de coördinerende of (project)managementkant.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Wetenschapswinkel

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Wetenschapswinkel. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Wetenschapswinkel, Promotie mogelijkheden Medewerker Wetenschapswinkel, Carriere Medewerker Wetenschapswinkel.

Solliciteren op de functie medewerker Wetenschapswinkel

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Wetenschapswinkel dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Wetenschapswinkel belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Wetenschapswinkel. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Wetenschapswinkel, CV Medewerker Wetenschapswinkel, sollicitatie Medewerker Wetenschapswinkel.

Interviews met medewerker Wetenschapswinkel

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Wetenschapswinkel

Vacatures medewerker wetenschapswinkel

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Wetenschapswinkel? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Wetenschapswinkel. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medewerker Wetenschapswinkel werkt bij een Universiteit met als doelen een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke functie van zijn instelling en mogelijkheden te creëeren voor studenten om (onderzoeks)vaardigheden in de praktijk te brengen. Dit probeert hij te bewerkstelligen door onderzoeksopdrachten, uit te voeren door docenten of student(assist)en, te werven, begeleiden en coördineren. Hij is van begin tot eind bij het onderzoek betrokken en vormt de bindende factor tussen opdrachtgever en onderzoeker.

Beoordeling Medewerker Wetenschapswinkel

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Wetenschapswinkel' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Wetenschapswinkel

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep