U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker dierenambulance

Medewerker dierenambulance worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker dierenambulance? Lees de functieomschrijving.

Een medewerker dierenambulance is iemand die verwonde dieren ophaalt en vervoert.

De functie van medewerker dierenambulance is over het algemeen een vrijwilligersfunctie. De medewerker dierenambulance krijgt een omroep wanneer binnen zijn woongebied een ziek of verwond dier door de ambulance moet worden opgehaald. De medewerker dierenambulance haalt (over het algemeen) met zijn eigen vervoer het dier op en brengt deze naar een dierenarts of een dierenopvangcentrum bij hem in de buurt. Daarnaast brengt hij de eigenaar van de dieren samen met de dieren naar een dierenarts of dierencrematorium of begraafplaats of een andere locatie wanneer hem hierom wordt gevraagd.

Het beroep van medewerker dierenambulance is een verantwoordelijke functie. De medewerker dierenambulance is medeverantwoordelijk voor de gezondheid van de dieren die hij ophaalt omdat hij binnen een bepaald tijdsbestek stressbestendig van de ene naar de andere locatie moet kunnen rijden om de dieren te helpen. 

De medewerker dierenambulance is stressbestendig, heeft affiniteit met dieren, kan omgaan met mensen en moet in het bezit zijn van een rijbewijs en eigen vervoersmiddel. 

Het beroep van medewerker dierenambulance is over het algemeen vaak een vrijwilligersfunctie. Daarnaast zijn er uitzonderingen waarin de medewerker dierenambulance wordt betaald. Hierin gaat het dan meestal om een parttime functie, maar een betaalde functie voor de medewerker dierenambulance komt over het algemeen niet veel voor.

 

Mensen vonden ons op: Job Medewerker dierenambulance, Baan Medewerker dierenambulance, Medewerker dierenambulance Worden, Functie-eisen Medewerker dierenambulance, Verantwoordelijkheden Medewerker dierenambulance, Functieprofiel Medewerker dierenambulance, Wat doet een Medewerker dierenambulance, Werken als Medewerker dierenambulance.

Medewerker dierenambulance worden: Opleiding tot medewerker dierenambulance

Voor de vacature van medewerker dierenambulance is geen opleiding. Wel worden er voor dit beroep cursussen gegeven.

Wel is voor de functie van medewerker dierenambulance een rijbewijs vereist.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker dierenambulance, Medewerker dierenambulance Worden, Opleidingsniveau Medewerker dierenambulance, Scholing Medewerker dierenambulance, Studie Medewerker dierenambulance, Bijscholing Medewerker dierenambulance, Omscholing Medewerker dierenambulance.

Organisaties waar een medewerker dierenambulance doorgaans werkzaam is

De medewerker dierenambulance werkt voornamelijk non-profit voor de dierenbescherming en de verschillende afdelingen die bellen wanneer de medewerker dierenambulance een verwond dier moet komen ophalen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker dierenambulance, Medewerker dierenambulance Worden, Opleidingsniveau Medewerker dierenambulance, Scholing Medewerker dierenambulance, Studie Medewerker dierenambulance, Bijscholing Medewerker dierenambulance, Omscholing Medewerker dierenambulance.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker dierenambulance

Het beroep van medewerker dierenambulance is over het algemeen een vrijwilligersfunctie. Er zijn uitzonderingen waar de medewerker dierenambulance in betaalde dienst wordt genomen, maar dit is sporadisch het geval, en het salaris van de medewerker dierenambulance is daarbij dan ook per werkgever verschillend. Hier valt dus geen precieze indicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker dierenambulance, Loon Medewerker dierenambulance, Wat verdien je als Medewerker dierenambulance, Salarisschaal Medewerker dierenambulance, Salarisindicatie Medewerker dierenambulance, Bonus Medewerker dierenambulance, CAO Medewerker dierenambulance, Brutoloon Medewerker dierenambulance, Nettoloon Medewerker dierenambulance, Vakantiedagen Medewerker dierenambulance, Pensioen Medewerker dierenambulance.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker dierenambulance

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Sensitiviteit
 • Luisteren
 • Durf
 • Zelfontwikkeling
 • Affiniteit met dieren
 • Rijvaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker dierenambulance, Vaardigheden Medewerker dierenambulance, Attitude Medewerker dierenambulance, Kwalificaties Medewerker dierenambulance, Competentieprofiel Medewerker dierenambulance.

Boeken voor het beroep medewerker dierenambulance

Wil je meer weten over het beroep medewerker dierenambulance? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker dierenambulance bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker dierenambulance te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Gung Ho! | Kenneth Blanchard

een overtuigende methode om uw medewerkers te inspireren - Nederlands | Druk: 12 | Paperback | 9789047000242 | 143 pagina's

Hoe krijg je je mensen zo gemotiveerd en enthousiast dat zij zich volledig inzetten voor hun organisatie? In 'Gung Ho' beschrijven Ken Blanchard en Sheldon Bowles een revolutionaire techniek om persoonlijke betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Het ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker dierenambulance, Medewerker dierenambulance ebooks, boek Medewerker dierenambulance.

Persoonstypen medewerker dierenambulance

Een medewerker dierenambulance moet goed weten welke route hij het beste kan rijden om de verwonde dieren zo snel mogelijk van de ene naar de andere locatie te brengen (waarnemer).

Daarnaast is het belangrijk dat de medewerker dierenambulance de dieren zo snel mogelijk in de ambulance krijgt en ze weet te vervoeren omdat het leven van de dieren op het spel kan staan. Daarom moet hij succesvol, stressbestendig en accuraat kunnen werken. (succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker dierenambulance, Karakter Medewerker dierenambulance.

Netwerk medewerker dierenambulance

Het netwerk van de medewerker dierenambulance bestaat uit de mensen van de telefooncentrale, die hem belt wanneer zij een dier moeten komen ophalen en naar een dierenarts of andere locatie moeten brengen en de klanten en hun dieren die zijn hulp nodig hebben en wie hij moet vervoeren.

Daarnaast kan de dierenambulance verbonden zijn aan de dierenbescherming. De plaatselijke afdeling levert dan vrijwilligers of betaalde krachten aan de dierenambulance en de ambulance mag dan ook het logo van de dierenbescherming dragen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker dierenambulance, Medewerkers Medewerker dierenambulance.

Is het beroep medewerker dierenambulance iets voor jou?

Zou je graag medewerker dierenambulance willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker dierenambulance bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker dierenambulance, beroepskeuzetest Medewerker dierenambulance, beroep Medewerker dierenambulance kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker dierenambulance

Omdat het beroep van medewerker dierenambulance over het algemeen een vrijwilligersfunctie is en er altijd wel om medewerkers dierenambulance wordt gevraagd kan hij snel voor de dierenambulance gaan werken.

Er zijn vrijwel geen doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker dierenambulance

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker dierenambulance. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker dierenambulance, Promotie mogelijkheden Medewerker dierenambulance, Carriere Medewerker dierenambulance.

Solliciteren op de functie medewerker dierenambulance

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker dierenambulance dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker dierenambulance belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker dierenambulance. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker dierenambulance, CV Medewerker dierenambulance, sollicitatie Medewerker dierenambulance.

Interviews met medewerker dierenambulance

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker dierenambulance

Vacatures medewerker dierenambulance

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker dierenambulance? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker dierenambulance. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een medewerker dierenambulance is iemand die verwonde dieren ophaalt en vervoert. De functie van medewerker dierenambulance is over het algemeen een vrijwilligersfunctie. De medewerker dierenambulance krijgt een omroep wanneer binnen zijn woongebied een ziek of verwond dier door de ambulance moet worden opgehaald.

Beoordeling Medewerker dierenambulance

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker dierenambulance' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker dierenambulance

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep