U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker tankstation

Medewerker tankstation worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker tankstation? Lees de functieomschrijving.

Een medewerker tankstation verricht alle grote en kleine werkzaamheden binnen het tankstation waar hij werkzaam is.

De medewerker tankstation staat achter de kassa en is daar verantwoordelijk voor het afrekenen van benzine of producten, zorgt ervoor dat de producten in het tankstation op tijd worden bijgevuld, richt de schappen netjes in (door bijvoorbeeld de producten te spiegelen), staat klanten te woord en beantwoord hun vragen, let op de houdbaarheidsdatum van de producten en weet deze, indien nodig, op tijd te vervangen en zorgt (door middel van een goede motivatie en klantvriendelijkheid) voor een goede omzet van het tankstation. Daarnaast kan het zo zijn dat de tankstationmedewerker ook de bestellingen moet controleren, maar het verschilt per tankstation of de tankstationmedewerker voor deze taak verantwoordelijk is.

Het beroep van tankstationmedewerker is een zeer verantwoordelijk beroep. De meeste tankstationmedewerkers werken zelfstandig en moeten tijdens hun dienst daarom zelfstandig en onafhankelijk het tankstation draaiende weten te houden. Daarom is het belangrijk dat de medewerker van het tankstation stressbestendig is en het niet erg vindt om alleen te moeten werken. Daarnaast is de tankstationmedewerker hét visitekaartje en aanspreekpunt van het tankstation en is het daarom belangrijk dat hij klantgericht en klantvriendelijk werkt en zichzelf en het tankstation goed weet te presenteren. Ook moet de tankstationmedewerker het niet erg vinden om vroeg in de ochtend of laat op de avond of in de nacht te moeten werken.

 

 

Mensen vonden ons op: Job Medewerker tankstation, Baan Medewerker tankstation, Medewerker tankstation Worden, Functie-eisen Medewerker tankstation, Verantwoordelijkheden Medewerker tankstation, Functieprofiel Medewerker tankstation, Wat doet een Medewerker tankstation, Werken als Medewerker tankstation.

Medewerker tankstation worden: Opleiding tot medewerker tankstation

Voor de functie van medewerker tankstation is geen opleiding vereist. Hierdoor is het de ideale baan voor studenten of mensen die op zoek zijn naar een extra bijverdienste.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker tankstation, Medewerker tankstation Worden, Opleidingsniveau Medewerker tankstation, Scholing Medewerker tankstation, Studie Medewerker tankstation, Bijscholing Medewerker tankstation, Omscholing Medewerker tankstation.

Organisaties waar een medewerker tankstation doorgaans werkzaam is

De medewerker tankstation is werkzaam in een tankstation/benzinestation.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker tankstation, Medewerker tankstation Worden, Opleidingsniveau Medewerker tankstation, Scholing Medewerker tankstation, Studie Medewerker tankstation, Bijscholing Medewerker tankstation, Omscholing Medewerker tankstation.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker tankstation

Het salaris van een medewerker tankstation ligt netto, afhankelijk van zijn leeftijd en het aantal uren dat hij werkt, tussen de €400 en €1500.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker tankstation, Loon Medewerker tankstation, Wat verdien je als Medewerker tankstation, Salarisschaal Medewerker tankstation, Salarisindicatie Medewerker tankstation, Bonus Medewerker tankstation, CAO Medewerker tankstation, Brutoloon Medewerker tankstation, Nettoloon Medewerker tankstation, Vakantiedagen Medewerker tankstation, Pensioen Medewerker tankstation.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker tankstation

 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Inzicht in omgeving
 • Zelfontwikkeling
 • Communicatief vaardig
 • Klantvriendelijk
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker tankstation, Vaardigheden Medewerker tankstation, Attitude Medewerker tankstation, Kwalificaties Medewerker tankstation, Competentieprofiel Medewerker tankstation.

Boeken voor het beroep medewerker tankstation

Wil je meer weten over het beroep medewerker tankstation? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker tankstation bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker tankstation te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622263 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622263 Traject Welzijn profiel Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 is een boek van...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker tankstation, Medewerker tankstation ebooks, boek Medewerker tankstation.

Persoonstypen medewerker tankstation

Omdat tankstationmedewerker een zeer verantwoordelijk beroep is en de medewerker zelfstandig en onafhankelijk het tankstation draaiende moet weten te houden is het belangrijk dat hij stressbestendig is en onafhankelijk kan werken. Daarnaast is de tankstationmedewerker hét visitekaartje van het tankstation en moet hij zichzelf en het tankstation daarom goed weten te presenteren. De tankstationmedewerker is verantwoordelijk voor een goede omzet van het tankstation en moet daarom hard en accuraat werken om zo het beste in zichzelf naar boven te halen om zo voor een goede omzet te kunnen zorgen. (succesvolle werker en perfectionist)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker tankstation, Karakter Medewerker tankstation.

Netwerk medewerker tankstation

Het netwerk van de tankstationmedewerker bestaat uit de klanten die het tankstation bezoeken en zijn werkgever die hem vertelt of hij het werk goed beoefent en wat er eventueel beter kan. Daarnaast is tankstationmedewerker een vrij zelfstandig beroep.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker tankstation, Medewerkers Medewerker tankstation.

Is het beroep medewerker tankstation iets voor jou?

Zou je graag medewerker tankstation willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker tankstation bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker tankstation, beroepskeuzetest Medewerker tankstation, beroep Medewerker tankstation kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker tankstation

Het arbeidsperspectief voor een tankstationmedewerker is goed omdat er veel tankstations op zoek zijn naar medewerkers die in hun tankstation willen werken. Er zijn echter vrijwel geen doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker tankstation

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker tankstation. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker tankstation, Promotie mogelijkheden Medewerker tankstation, Carriere Medewerker tankstation.

Solliciteren op de functie medewerker tankstation

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker tankstation dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker tankstation belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker tankstation. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker tankstation, CV Medewerker tankstation, sollicitatie Medewerker tankstation.

Interviews met medewerker tankstation

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker tankstation

Vacatures medewerker tankstation

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker tankstation? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker tankstation. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een medewerker tankstation verricht alle grote en kleine werkzaamheden binnen het tankstation waar hij werkzaam is. De medewerker tankstation staat achter de kassa en is daar verantwoordelijk voor het afrekenen van benzine of producten, zorgt ervoor dat de producten in het tankstation op tijd worden bijgevuld, richt de schappen netjes in (door bijvoorbeeld de producten te spiegelen), staat klanten te woord en beantwoord hun vragen, let op de houdbaarheidsdatum van de producten en weet deze, indien nodig, op tijd te vervangen en zorgt (door middel van een goede motivatie en klantvriendelijkheid) voor een goede omzet van het tankstation. Daarnaast kan het zo zijn dat de tankstationmedewerker ook de bestellingen moet controleren, maar het verschilt per tankstation of de tankstationmedewerker voor deze taak verantwoordelijk is.

Beoordeling Medewerker tankstation

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker tankstation' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker tankstation

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Zwaar onder gewaardeerd , door zowel klant als directie.

Men wordt gezien als een of ander zeer dom schepsel en voetveeg , welke je

zonder enig sociaal respect kunt behandellen

Door: Lina

Mijn ervaring is dat men vaak als dom schepsel wordt gezien door mensen die zelf niet al te snugger overkemen en door mijn baas wordt ik zeer gewaardeert.Gr.

Door: John

 Helaas is dit beroep met een behoorlijke verantwoording (gevaarlijke stoffen). Je problemen zelf ook moet oplossen omdat je alleen sta en daarbij nog met een risico (overval)...... behoorlijk onderbetaald!   

Door: mirjam

Helaas.op de arbeidsmarkt hebben wij niet veel keus.Gr.

Door: Chantal

Zwaar onder gewaardeerd ,door zowel klant als directie. <-- eens!!

Door: Q.B

Ik denk dat er een groot verschil is tussen de div.maatschappijen en werkgevers.Ik ben het niet met de stelling eens.Gr.

Door: Jeroen

Zwaar ondergewaardeerd en zeer slecht betaald. Kerstdagen werken voor 150 procent is gewoon belachelijk en diep triest. Gelukkig hoef ik nog maar heel kort voor mn studie!! Daar krijg je bij werken feestdagen gewoon 300 procent zoals het hoort!!

Door: Dido anoniem

Lonen zijn ontzettend slecht. Je word niet extra betaald tijdens weekend/avond uren. Hele slechte cao.  Er word steeds meer van een werknemer verlangt maar beter en meer betalen zit er niet bij. En verwacht nooit een vast contract. Ze gooien je na een jaar meteen eruit.

Door: Kim

Hallo Dido,wat studeer je eigenlijk?

Door: Ben

Zwaar onderbetaald,vroege en late diensten,3 van de 4 weekenden werken en geen pauzes. Vaak hoge werkdruk en veel verantwoordelijkheid.

Door: Elles

Reageer op dit beroep