U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Mediatrainer

Mediatrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een mediatrainer? Lees de functieomschrijving.

De Mediatrainer geeft cursussen die gericht zijn op de omgang met media. Deze cursussen worden mediacursussen genoemd. De Mediatrainer focust zich op het verbeteren van iemands optreden in de media en in de pers. Bekende en belangrijke personen krijgen vaak veel media-aandacht. Dit kan voor hen lastig zijn om mee om te gaan. De Mediatrainer geeft hen hierin advies en training om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

De Mediatrainer werkt zowel aan de inhoud als aan de vorm van de omgang met media. Inhoudelijk leert de Mediatrainer de cursist duidelijk en beknopt te communiceren, hoe vragen te beantwoorden en diverse interviewtechnieken. Qua vorm houdt de Mediatrainer zich bezig met onder meer de uitspraak, lichaamstaal en het beheersen van bijvoorbeeld stress.

Om de mediacursussen te kunnen geven, moet de Mediatrainer kennis hebben van media. De Mediatrainer moet weten hoe de cursisten in kunnen spelen op de gebruiken in de media. Dit wordt de medialogica genoemd. Ook moet de Mediatrainer beschikken over voldoende mensenkennis om de cursist zo een eigen manier van communiceren te kunnen bieden. Daarnaast is ook kennis van de materie belangrijk voor de Mediatrainer. Op deze manier kan de Mediatrainer ook aan de boodschap en de argumentatie werken.

Mensen vonden ons op: Job Mediatrainer, Baan Mediatrainer, Mediatrainer Worden, Functie-eisen Mediatrainer, Verantwoordelijkheden Mediatrainer, Functieprofiel Mediatrainer, Wat doet een Mediatrainer, Werken als Mediatrainer.

Mediatrainer worden: Opleiding tot mediatrainer

Om Mediatrainer te kunnen worden, moet de Mediatrainer beschikken over goede kennis van media en communicatie. Er is geen specifieke opleiding om Mediatrainer te kunnen worden, wel bestaan er enkele korte cursussen. Toch zijn er wel opleidingen die goed van pas komen bij de werkzaamheden van de Mediatrainer. Denk hierbij aan diverse communicatieopleidingen en mediaopleidingen. Hierin komen manieren van communiceren en  kennis van media aan bod die belangrijk zijn voor de Mediatrainer.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Mediatrainer, Mediatrainer Worden, Opleidingsniveau Mediatrainer, Scholing Mediatrainer, Studie Mediatrainer, Bijscholing Mediatrainer, Omscholing Mediatrainer.

Organisaties waar een mediatrainer doorgaans werkzaam is

De Mediatrainer is werkzaam voor een organisatie die zich richt op het geven trainingen en cursussen. De Mediatrainer is hierdoor werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Mediatrainer, Mediatrainer Worden, Opleidingsniveau Mediatrainer, Scholing Mediatrainer, Studie Mediatrainer, Bijscholing Mediatrainer, Omscholing Mediatrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden mediatrainer

Het exacte salaris van de Mediatrainer is niet bekend en zijn ook afhankelijk van de organisatie waar de Mediatrainer voor werkt en hoeveel cursussen de Mediatrainer geeft. Soms kan het geven van Mediatrainer ook onderdeel zijn van de werkzaamheden van de Mediatrainer.

Mensen vonden ons op: Salaris Mediatrainer, Loon Mediatrainer, Wat verdien je als Mediatrainer, Salarisschaal Mediatrainer, Salarisindicatie Mediatrainer, Bonus Mediatrainer, CAO Mediatrainer, Brutoloon Mediatrainer, Nettoloon Mediatrainer, Vakantiedagen Mediatrainer, Pensioen Mediatrainer.

Competenties, skills & vaardigheden mediatrainer

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Mediatrainer, Vaardigheden Mediatrainer, Attitude Mediatrainer, Kwalificaties Mediatrainer, Competentieprofiel Mediatrainer.

Boeken voor het beroep mediatrainer

Wil je meer weten over het beroep mediatrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je mediatrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken mediatrainer te komen.

classroom in a book - Adobe Illustrator CC Classroom in a book 2018 release | Brian Wood

De officiële training van Adobe - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463560467 | 528 pagina's

De snelste, gemakkelijkste en meest uitgebreide manier om Adobe Illustrator CC te leren Ontwikkel een solide basis voor succesvol werken met Adobe Illustrator CC aan de hand van praktische projecten, zoals het maken van logo's, illustraties en posters. Le...

Totaalcoachen XL | Jan Huijbers

begeleiden met ActionType de unieke benadering in coachen en trainen. ook voor sporters! - Nederlands | Druk: 11 | Hardcover | 9789054723493 | 536 pagina's

Totaalcoachen XL 11e druk is een boek van Jan Huijbers uitgegeven bij Arko Sports Media BV. ISBN 9789054723493 De moderne coach is een duizendpoot. Toch is de hoofdtaak simpel: training geven en coachen. Maar hij is ook inspirator, mentor en gids van spor...

My Hero Academia | Anri Yoshi

School Briefs, Vol. 2: Training Camp - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781421582719 | 224 pagina's

Midoriya inherits the superpower of the world's greatest hero, but greatness won't come easy. Prose short stories featuring the everyday school lives of My Hero Academia's fan-favorite characters. At U.A. High School, it's tradition for students to attend...

Mensen vonden ons op: boeken voor Mediatrainer, Mediatrainer ebooks, boek Mediatrainer.

Persoonstypen mediatrainer

De Mediatrainer moet beschikken over voldoende mensenkennis, kennis van de media en kennis van de materie. De Mediatrainer moet goed kunnen observeren en analyseren hoe de cursist zich tegenover de media gedraagt en hoe de Mediatrainer dit kan verbeteren (Waarnemer). Daarnaast moet de Mediatrainer ook energiek en optimistisch zijn en doelgericht aan de slag gaan met de cursist (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Mediatrainer, Karakter Mediatrainer.

Netwerk mediatrainer

De Mediatrainer heeft natuurlijk vooral veel contact met de cursisten. Daarnaast zal de Mediatrainer ook contact hebben met de media om zo ook op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Mediatrainer, Medewerkers Mediatrainer.

Is het beroep mediatrainer iets voor jou?

Zou je graag mediatrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als mediatrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Mediatrainer, beroepskeuzetest Mediatrainer, beroep Mediatrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden mediatrainer

De vraag naar geschikte Mediatrainers groeit. Het belang van cursussen in de omgang met media wordt steeds meer ingezien en daardoor worden er steeds meer mediacursussen gegeven. Er is daarom vaak voldoende werk voor de Mediatrainer.

Arbeidsmarktperspectief score mediatrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep mediatrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Mediatrainer, Promotie mogelijkheden Mediatrainer, Carriere Mediatrainer.

Solliciteren op de functie mediatrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als mediatrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor mediatrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als mediatrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Mediatrainer, CV Mediatrainer, sollicitatie Mediatrainer.

Interviews met mediatrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen mediatrainer

Vacatures mediatrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Mediatrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Mediatrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Mediatrainer geeft cursussen die gericht zijn op de omgang met media. Deze cursussen worden mediacursussen genoemd. De Mediatrainer focust zich op het verbeteren van iemands optreden in de media en in de pers.

Beoordeling Mediatrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Mediatrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Mediatrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep