U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Mediavormgever

Mediavormgever worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een mediavormgever? Lees de functieomschrijving.

 

Een Mediavormgever geeft communicatieboodschappen van de klant vorm met behulp van grafische middelen. Het gaat bijvoorbeeld om een website, filmpje, tijdschrift, boek, advertentie, game, verpakking of poster.

Eerst spreekt de Mediavormgever met de klant over diens eisen en wensen. Vervolgens maakt de Mediavormgever een plan van aanpak. De Mediavormgever ontwikkelt ideeën, zet deze op papier en laat dit eerste ontwerp zien aan de opdrachtgever. Is deze tevreden, dan werkt de Mediavormgever het ontwerp uit op de computer. De Mediavormgever bedenkt de kleur, vlakverdeling, illustraties, het lettertype, de lettergrootte, het geluid enzovoort.

Een kleine opdracht voert de Mediavormgever in zijn eentje uit. Grotere opdrachten worden met een team gedaan, onder leiding van een Projectleider.

Als een Mediavormgever als zelfstandige werkt, houdt hij zich tevens bezig met bijvoorbeeld het werven van klanten en het bijhouden van de administratie. 

Mensen vonden ons op: Job Mediavormgever, Baan Mediavormgever, Mediavormgever Worden, Functie-eisen Mediavormgever, Verantwoordelijkheden Mediavormgever, Functieprofiel Mediavormgever, Wat doet een Mediavormgever, Werken als Mediavormgever.

Mediavormgever worden: Opleiding tot mediavormgever

 

Om Mediavormgever te worden moet minimaal de MBO-opleiding Mediavormgever worden gedaan. Deze opleiding duurt vier jaar. In het eerste jaar leer je alles over kleurgebruik, illustraties, etcetera. In het tweede jaar kies je een richting: grafische vormgeving (brochures/tijdschriften), interactieve vormgeving (nieuwe media), audiovisuele vormgeving (beeld/geluid) of art & design (voorbereiding kunstacademie). Je leert werken met ontwerpprogramma’s en ook krijg je les in het overtuigend presenteren van je ontwerp. 

Ook op HBO- en WO-niveau bestaan opleidingen tot Mediavormgever. Deze opleidingen duren vier tot vijf jaar. Mediavormgevers die een opleiding aan de universiteit hebben gedaan, hebben meestal minder praktijkervaring dan Mediavormgevers die hun studie op HBO-niveau hebben gedaan. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Mediavormgever, Mediavormgever Worden, Opleidingsniveau Mediavormgever, Scholing Mediavormgever, Studie Mediavormgever, Bijscholing Mediavormgever, Omscholing Mediavormgever.

Organisaties waar een mediavormgever doorgaans werkzaam is

 

Een Mediavormgever werkt in de profitsector. De Mediavormgever werkt bijvoorbeeld bij een reclame- of ontwerpbureau, een multimedia- of audiovisueel bedrijf, een drukkerij of een uitgever. De Mediavormgever kan ook werkzaam zijn als freelancer of een eigen bedrijf oprichten. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Mediavormgever, Mediavormgever Worden, Opleidingsniveau Mediavormgever, Scholing Mediavormgever, Studie Mediavormgever, Bijscholing Mediavormgever, Omscholing Mediavormgever.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden mediavormgever

 

Een Mediavormgever in loondienst kan rekenen op zo’n €1250,- tot €2650,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder meer af van het niveau, de leeftijd en de ervaring van de Mediavormgever. Hoeveel een freelancer verdient, hangt natuurlijk af van het aantal opdrachten dat hij krijgt en hoeveel hij daarvoor krijgt.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Mediavormgever werkzaam is. Vrij standaard zijn in elk geval een vakantietoeslag van 8% van het brutoloon en een reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Mediavormgever, Loon Mediavormgever, Wat verdien je als Mediavormgever, Salarisschaal Mediavormgever, Salarisindicatie Mediavormgever, Bonus Mediavormgever, CAO Mediavormgever, Brutoloon Mediavormgever, Nettoloon Mediavormgever, Vakantiedagen Mediavormgever, Pensioen Mediavormgever.

Competenties, skills & vaardigheden mediavormgever

 • Creatief
 • Visueel ingesteld
 • Klantgericht
 • Samenwerken
Mensen vonden ons op: Kennis Mediavormgever, Vaardigheden Mediavormgever, Attitude Mediavormgever, Kwalificaties Mediavormgever, Competentieprofiel Mediavormgever.

Boeken voor het beroep mediavormgever

Wil je meer weten over het beroep mediavormgever? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je mediavormgever bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken mediavormgever te komen.

Handboek Mediavormgeving | Shelflife Media B.V.

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462719002 | 192 pagina's

Meer dan 190 pagina's, inclusief werkbestanden en ondersteunende video's met uitgebreide informatie, opdrachten, tutorials en uitleg over Illustrator, Photoshop, Indesign en interactieve media. Het is samengesteld in samenwerking met docenten, opleidingsm...

Handboek Mediavormgeving | Shelflife Media B.V.

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462719101 | 362 pagina's

Handboek Mediavormgeving * Extended version * Deze uitgebreide versie van het Handboek Mediavormgeving geeft jou als toekomstig mediavormgever alle informatie en handvaten om de benodigde kennis en inzichten tot je te nemen. Het is samengesteld in samenwe...

Mensen vonden ons op: boeken voor Mediavormgever, Mediavormgever ebooks, boek Mediavormgever.

Persoonstypen mediavormgever

 

Persoonstypen die passen bij een Mediavormgever zijn Bemiddelaar en Perfectionist.

Een Mediavormgever moet alle wensen van de klant zien te verenigen in één ontwerp (Bemiddelaar).

Bovendien moet de Mediavormgever over elk detail heel goed nadenken. Hij is veeleisend, kritisch en nauwkeurig (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Mediavormgever, Karakter Mediavormgever.

Netwerk mediavormgever

 

Een Mediavormgever komt natuurlijk in contact met de opdrachtgevers. Ze gaan om de tafel om de wensen in kaart te brengen en afspraken te maken. De Mediavormgever maakt op basis van deze wensen een ontwerp, die de opdrachtgever goed moet keuren. Vervolgens gaat een Mediavormgever aan het werk. Hij werkt daarbij bijvoorbeeld ook samen met Illustrators en Fotografen. De Mediavormgever rapporteert zijn werk aan een leidinggevende of een Art-Director.

Mensen vonden ons op: Collega’s Mediavormgever, Medewerkers Mediavormgever.

Is het beroep mediavormgever iets voor jou?

Zou je graag mediavormgever willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als mediavormgever bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Mediavormgever, beroepskeuzetest Mediavormgever, beroep Mediavormgever kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden mediavormgever

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Mediavormgever is redelijk. Er zijn veel studenten die deze opleiding hebben gevolgd, maar er zijn ook veel Mediavormgevers nodig. Media en communicatie zijn booming business.

Bij goed functioneren kan een Mediavormgever leidinggevende taken krijgen toegewezen. Hij kan uiteindelijk doorgroeien naar de functie van Art-Director. Eventueel kan de Mediavormgever een eigen bedrijf beginnen en personeel aannemen.  

Arbeidsmarktperspectief score mediavormgever

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep mediavormgever. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Mediavormgever, Promotie mogelijkheden Mediavormgever, Carriere Mediavormgever.

Solliciteren op de functie mediavormgever

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als mediavormgever dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor mediavormgever belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als mediavormgever. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Mediavormgever, CV Mediavormgever, sollicitatie Mediavormgever.

Interviews met mediavormgever

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen mediavormgever

Vacatures mediavormgever

Op zoek naar een nieuwe baan als Mediavormgever? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Mediavormgever. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Mediavormgever geeft communicatieboodschappen van de klant vorm met behulp van grafische middelen. Het gaat bijvoorbeeld om een website, filmpje, tijdschrift, boek, advertentie, game, verpakking of poster. Eerst spreekt de Mediavormgever met de klant over diens eisen en wensen.

Beoordeling Mediavormgever

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Mediavormgever' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Mediavormgever

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik vind deze pagina zeer helpvol en ik heb er veel info erop kunnen terug, maar ik vind het wel jammer dat de rechten van een Mediavormgever er niet op staan.

Door: Bonnie G.

De rechten en plichten,wijken niet veel af van andere creatieve beroepen.Gr.

Door: Jaap

Reageer op dit beroep