U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medisch Secretaresse

Medisch Secretaresse worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medisch Secretaresse? Lees de functieomschrijving.

Een Medisch Secretaresse werkt in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld bij een dokterspraktijk of een ziekenhuis. De Medisch Secretaresse ontvangt en verwijst de patiënten, stelt hen op hun gemak en zorgt ervoor dat de arts of specialist informatie over de patiënt bij de hand heeft. Ze maakt afspraken en plant het spreekuur. Patiëntgegevens worden ingevoerd en/of gecontroleerd. Hiernaast verzorgt de Medisch Secretaresse alle medische correspondentie, zoals brieven van de specialist, operatieverslagen en rapporten. Deze worden gecontroleerd op inhoud, spelling en volledigheid. De Medisch Secretaresse legt en onderhoudt interne en externe contacten. Zowel voor cliënten als voor specialisten is zij het aanspreekpunt en de vraagbaak. Een andere taak van een Medisch Secretaresse is het plannen, voorbereiden en afhandelen van zakelijke bijeenkomsten. Een Medisch Secretaresse controleert ook uitslagen van medische onderzoeken, zoas bloed- of röntgenonderzoek, om vast te stellen of er actie moet worden ondernomen richting specialist en patiënt. Onder de werkzaamheden van de Medisch Secretaresse valt ook het verzorgen van de post en het archief.

Een Medisch Secretaresse moet steeds bepalen of zij de deskundigheid van de medisch specialist moet inschakelen of niet. Ze heeft ook zelf veel kennis van anatomie en medische terminologie.

Mensen vonden ons op: Job Medisch Secretaresse, Baan Medisch Secretaresse, Medisch Secretaresse Worden, Functie-eisen Medisch Secretaresse, Verantwoordelijkheden Medisch Secretaresse, Functieprofiel Medisch Secretaresse, Wat doet een Medisch Secretaresse, Werken als Medisch Secretaresse.

Medisch Secretaresse worden: Opleiding tot medisch Secretaresse

De opleiding tot Medisch Secretaresse is een MBO opleiding op niveau 3.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medisch Secretaresse, Medisch Secretaresse Worden, Opleidingsniveau Medisch Secretaresse, Scholing Medisch Secretaresse, Studie Medisch Secretaresse, Bijscholing Medisch Secretaresse, Omscholing Medisch Secretaresse.

Organisaties waar een medisch Secretaresse doorgaans werkzaam is

Medisch Secretaressen zijn werkzaam in arbeidsorganisaties (groot, klein, profit, non-profit) waar sprake is van diverse medische en paramedische specialismen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medisch Secretaresse, Medisch Secretaresse Worden, Opleidingsniveau Medisch Secretaresse, Scholing Medisch Secretaresse, Studie Medisch Secretaresse, Bijscholing Medisch Secretaresse, Omscholing Medisch Secretaresse.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medisch Secretaresse

Een beginnend Medisch Secretaresse verdient zo'n €1500 bruto per maand. Afhankelijk van leeftijd en ervaring kan dit oplopen tot ongeveer €2600. Hiernaast kan er gerekend worden op een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Medisch Secretaresse, Loon Medisch Secretaresse, Wat verdien je als Medisch Secretaresse, Salarisschaal Medisch Secretaresse, Salarisindicatie Medisch Secretaresse, Bonus Medisch Secretaresse, CAO Medisch Secretaresse, Brutoloon Medisch Secretaresse, Nettoloon Medisch Secretaresse, Vakantiedagen Medisch Secretaresse, Pensioen Medisch Secretaresse.

Competenties, skills & vaardigheden medisch secretaresse

 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Luisteren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Medisch Secretaresse, Vaardigheden Medisch Secretaresse, Attitude Medisch Secretaresse, Kwalificaties Medisch Secretaresse, Competentieprofiel Medisch Secretaresse.

Boeken voor het beroep medisch secretaresse

Wil je meer weten over het beroep medisch secretaresse? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medisch secretaresse bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medisch secretaresse te komen.

Handboek Medisch Secretaresse | Leonore Pulleman

Nederlands | Paperback | 9789462155992 | 300 pagina's

Als medisch secretaresse krijg je te maken met vrijwel alle kanten van het secretaressevak. Dit vraagt om aanvullende competenties en patiëntgerichte vaardigheden. In de zorg staat immers het belang van de patiënt steeds voorop. Om die reden is het Handbo...

Handboek Secretaresse Assistent Medisch | Leonore Pulleman

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789013092998

Als medisch secretaresse krijg je te maken met vrijwel alle kanten van het secretaressvak. Dit vraagt om aanvullende competenties en patiënt steeds voorop. Om die reden is het Handboek Secretaresse Assistent Medisch ontwikkeld. In elke medische omgeving g...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medisch Secretaresse, Medisch Secretaresse ebooks, boek Medisch Secretaresse.

Persoonstypen medisch Secretaresse

Een Medisch Secretaresse zet zich volledig in voor de medisch specialist waar ze voor werkt. Ook kan zij goed controleren, komt zij haar afspraken na en is prettig in de omgang (Loyalist). Een Medisch Secretaresse moet kunnen omgaan met gevoelige informatie, zij is daarom integer en accuraat (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medisch Secretaresse, Karakter Medisch Secretaresse.

Netwerk medisch Secretaresse

Een Medisch Secretaresse werkt intensief samen met haar leidingevende, een medisch specialist. Ze heeft veel contact met patiënten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medisch Secretaresse, Medewerkers Medisch Secretaresse.

Is het beroep medisch Secretaresse iets voor jou?

Zou je graag medisch Secretaresse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medisch Secretaresse bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medisch Secretaresse, beroepskeuzetest Medisch Secretaresse, beroep Medisch Secretaresse kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medisch Secretaresse

In de medisch sector is vrij veel vraag naar vakgericht opgeleide secretaressen. Het arbeidsmarktperspectief van een Medisch Secretaresse is dus goed en vanwege de specialisatie wordt de medisch secretaresse ook vaak door een recruiter voor secretaresses geworden. Op basis van ervaring, competenties en opleidingen kan een positie met meer inhoud en verantwoordelijkheden worden verworven, zoals directiesecretaresse of managementassistente.

Arbeidsmarktperspectief score medisch Secretaresse

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medisch Secretaresse. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medisch Secretaresse, Promotie mogelijkheden Medisch Secretaresse, Carriere Medisch Secretaresse.

Solliciteren op de functie medisch Secretaresse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medisch Secretaresse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medisch Secretaresse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medisch Secretaresse. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medisch Secretaresse, CV Medisch Secretaresse, sollicitatie Medisch Secretaresse.

Interviews met medisch Secretaresse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medisch Secretaresse

Vacatures medisch secretaresse

Op zoek naar een nieuwe baan als Medisch Secretaresse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medisch Secretaresse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medisch Secretaresse werkt in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld bij een dokterspraktijk of een ziekenhuis. De Medisch Secretaresse ontvangt en verwijst de patiënten, stelt hen op hun gemak en zorgt ervoor dat de arts of specialist informatie over de patiënt bij de hand heeft. Ze maakt afspraken en plant het spreekuur.

Beoordeling Medisch Secretaresse

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medisch Secretaresse' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medisch Secretaresse

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep