U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Melksommelier

Melksommelier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een melksommelier? Lees de functieomschrijving.

We weten allemaal wat een Wijnsommelier is, maar het beroep Melksommelier is een stuk minder bekend. Dat komt doordat het een vrij nieuw beroep is. 
 
Een Melksommelier is gespecialiseerd in melk. Door zorgvuldig te proeven, kijken en ruiken, weet de Melksommelier welk voer de koe heeft gehad (maïs, gras), van welk ras de melk afkomstig is en op welke grond de koe heeft gestaan. Zo smaakt rauwe melk ook heel anders dan supermarktmelk. 
 
De Melksommelier geeft mensen advies en informatie over melk. Het gaat hierbij om zowel consumenten als boeren. Ook verzorgt de Melksommelier soms proeverijen, onder meer om mensen bewust te maken van de verschillende soorten melk. 
 
Mensen vonden ons op: Job Melksommelier, Baan Melksommelier, Melksommelier Worden, Functie-eisen Melksommelier, Verantwoordelijkheden Melksommelier, Functieprofiel Melksommelier, Wat doet een Melksommelier, Werken als Melksommelier.

Melksommelier worden: Opleiding tot melksommelier

Er bestaat geen specifieke opleiding tot Melksommelier. Een agrarische of voedingsstudie zou een goede opstap kunnen zijn naar het beroep van Melksommelier. Met name interesse en ‘oefenen’ zijn belangrijk om dit beroep uit te kunnen oefenen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Melksommelier, Melksommelier Worden, Opleidingsniveau Melksommelier, Scholing Melksommelier, Studie Melksommelier, Bijscholing Melksommelier, Omscholing Melksommelier.

Organisaties waar een melksommelier doorgaans werkzaam is

Over het algemeen werkt een Melksommelier voor zichzelf. Hij geeft dan workshops en informatiebijeenkomsten. Hij kan ook voor een agrarisch bedrijf, een voedingsorganisatie of eventueel een restaurant werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Melksommelier, Melksommelier Worden, Opleidingsniveau Melksommelier, Scholing Melksommelier, Studie Melksommelier, Bijscholing Melksommelier, Omscholing Melksommelier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden melksommelier

Het is lastig om een salarisindicatie van dit beroep te geven. Het beroep is redelijk nieuw, dus er is nog weinig informatie te vinden over de inkomsten van Melksommeliers. Het is goed mogelijk dat mensen naast hun werk als Melksommelier ook andere werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan het werken in een voedingswinkel of het werken in de agrarische sector.

Mensen vonden ons op: Salaris Melksommelier, Loon Melksommelier, Wat verdien je als Melksommelier, Salarisschaal Melksommelier, Salarisindicatie Melksommelier, Bonus Melksommelier, CAO Melksommelier, Brutoloon Melksommelier, Nettoloon Melksommelier, Vakantiedagen Melksommelier, Pensioen Melksommelier.

Competenties, skills & vaardigheden melksommelier

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Coachen
 • Ambitie
 • Omgaan met details
Mensen vonden ons op: Kennis Melksommelier, Vaardigheden Melksommelier, Attitude Melksommelier, Kwalificaties Melksommelier, Competentieprofiel Melksommelier.

Boeken voor het beroep melksommelier

Wil je meer weten over het beroep melksommelier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je melksommelier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken melksommelier te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Melksommelier, Melksommelier ebooks, boek Melksommelier.

Persoonstypen melksommelier

Persoonstypen die passen bij een Melksommelier zijn Waarnemer en Gever.
 
Een Melksommelier is onderzoekend, precies en analytisch. Ook is hij geduldig. Het zal namelijk wel even duren voordat hij de verschillende soorten melk kan onderscheiden (Waarnemer). 
Ook is de Melksommelier erg betrokken naar consumenten en boeren toe. Hij wil ze graag laten ervaren en informatie geven (Gever).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Melksommelier, Karakter Melksommelier.

Netwerk melksommelier

Een Melksommelier heeft veel contact met boeren en consumenten. Hij geeft boeren advies over aspecten die de smaak van hun melk kunnen verbeteren, zoals het voer. Consumenten verstrekt hij informatie, zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken voor een specifiek melkproduct. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Melksommelier, Medewerkers Melksommelier.

Is het beroep melksommelier iets voor jou?

Zou je graag melksommelier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als melksommelier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Melksommelier, beroepskeuzetest Melksommelier, beroep Melksommelier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden melksommelier

Dit beroep is (nog) vrij onbekend. Er zijn voor zover bekend nog weinig Melksommeliers in het land, dus zij hebben weinig concurrentie. Daar komt bij de mensen steeds bewustere keuzes willen maken en open staan voor informatie en adviezen.
 
De doorgroeimogelijkheden bestaan bijvoorbeeld uit specialisaties. 
 

Arbeidsmarktperspectief score melksommelier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep melksommelier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Melksommelier, Promotie mogelijkheden Melksommelier, Carriere Melksommelier.

Solliciteren op de functie melksommelier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als melksommelier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor melksommelier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als melksommelier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Melksommelier, CV Melksommelier, sollicitatie Melksommelier.

Interviews met melksommelier

Bas de Groot (39) is Melksommelier.
 
                            
 
            Foto van Guus Schoonewille (www.fastfoto.nl). Met dank, Bas (Melksommelier)
 
 
Hoe bent u aan deze baan gekomen?          
“De naam is mij gegeven door een vriendin, Sietske Klooster. Zij is de ontwikkelaar van de Melksalon. Ik heb het niet zelf bedacht, net zoals zoveel in mijn werk. Eerst is er passie en dan pas een opdracht en een functie.”
 
Welke opleiding heeft u gevolgd om Melksommelier te worden? 
“Voor deze functie heb ik geen opleiding gevolgd. Die is er namelijk niet, maar mijn opleiding aan de Warmonderhof, een opleiding voor zorg – en biologisch boe...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen melksommelier

Vacatures melksommelier

Op zoek naar een nieuwe baan als Melksommelier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Melksommelier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. We weten allemaal wat een Wijnsommelier is, maar het beroep Melksommelier is een stuk minder bekend. Dat komt doordat het een vrij nieuw beroep is.    Een Melksommelier is gespecialiseerd in melk.

Beoordeling Melksommelier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Melksommelier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Melksommelier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep