U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Metaalconserveerder

Metaalconserveerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een metaalconserveerder? Lees de functieomschrijving.

Een Metaalconserveerder verft, spuit of coat staalconstructies die beschermd moeten worden tegen roest en beschadigingen.

De Metaalconserveerder houdt zich bezig met het voorbehandelen, afwerken en transporteren van stalen producten. Denk aan verkeersborden, trappen, bruggen en elektriciteitsmasten. Hij verwijdert oude verflagen en roestplekken en brengt vervolgens een beschermende (verf)laag aan.

Hij moet te allen tijden handelen volgens de milieuwetgeving. 

 

Mensen vonden ons op: Job Metaalconserveerder, Baan Metaalconserveerder, Metaalconserveerder Worden, Functie-eisen Metaalconserveerder, Verantwoordelijkheden Metaalconserveerder, Functieprofiel Metaalconserveerder, Wat doet een Metaalconserveerder, Werken als Metaalconserveerder.

Metaalconserveerder worden: Opleiding tot metaalconserveerder

Om Metaalconserveerder te worden, kan de opleiding Metaalconserveerder gevolgd worden. Deze opleiding duurt twee tot drie jaar en is een uitstroomrichting van de opleiding Medewerker Industriële Lakverwerking. De opleiding kan zowel in voltijd als in deeltijd worden gedaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Metaalconserveerder, Metaalconserveerder Worden, Opleidingsniveau Metaalconserveerder, Scholing Metaalconserveerder, Studie Metaalconserveerder, Bijscholing Metaalconserveerder, Omscholing Metaalconserveerder.

Organisaties waar een metaalconserveerder doorgaans werkzaam is

Een Metaalconserveerder is werkzaam in de metaalconserveringsbranche. Het bedrijf streeft naar winst, wat het een non-profit organisatie maakt.

De werkzaamheden worden niet alleen bij het bedrijf zelf uitgevoerd. Soms vinden de werkzaamheden plaats bij particulieren thuis, bij andere bedrijven of bij buitenwerken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Metaalconserveerder, Metaalconserveerder Worden, Opleidingsniveau Metaalconserveerder, Scholing Metaalconserveerder, Studie Metaalconserveerder, Bijscholing Metaalconserveerder, Omscholing Metaalconserveerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden metaalconserveerder

Een Metaalconserveerder zal tussen de €2000,- en €2500,- bruto per maand verdienen. Het bedrag hangt af van de leeftijd, ervaring en verantwoordelijkheden.

Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden die gelden voor mensen met dit beroep zijn een werktelefoon, een bedrijfsauto, een dertiende maand en scholingsmogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Salaris Metaalconserveerder, Loon Metaalconserveerder, Wat verdien je als Metaalconserveerder, Salarisschaal Metaalconserveerder, Salarisindicatie Metaalconserveerder, Bonus Metaalconserveerder, CAO Metaalconserveerder, Brutoloon Metaalconserveerder, Nettoloon Metaalconserveerder, Vakantiedagen Metaalconserveerder, Pensioen Metaalconserveerder.

Competenties, skills & vaardigheden metaalconserveerder

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Omgaan met details
Mensen vonden ons op: Kennis Metaalconserveerder, Vaardigheden Metaalconserveerder, Attitude Metaalconserveerder, Kwalificaties Metaalconserveerder, Competentieprofiel Metaalconserveerder.

Boeken voor het beroep metaalconserveerder

Wil je meer weten over het beroep metaalconserveerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je metaalconserveerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken metaalconserveerder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Metaalconserveerder, Metaalconserveerder ebooks, boek Metaalconserveerder.

Persoonstypen metaalconserveerder

Persoonstypen die passen bij een Metaalconserveerder zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Metaalconserveerder werkt hard en is resultaatgericht (Succesvolle Werker). Ook werkt hij zeer nauwkeurig en heeft hij oog voor detail (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Metaalconserveerder, Karakter Metaalconserveerder.

Netwerk metaalconserveerder

Een Metaalconserveerder werkt in een team. Met problemen en vragen kan hij terecht bij zijn leidinggevende. Verder zal hij overleg voeren met de opdrachtgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Metaalconserveerder, Medewerkers Metaalconserveerder.

Is het beroep metaalconserveerder iets voor jou?

Zou je graag metaalconserveerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als metaalconserveerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Metaalconserveerder, beroepskeuzetest Metaalconserveerder, beroep Metaalconserveerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden metaalconserveerder

Het aantal vacatures voor Metaalconserveerders is redelijk. Wel vragen bedrijven om de juiste papieren. Indien men over de goede diploma’s beschikt, is het dus zeker mogelijk een baan te vinden.

Doorgroeien kan in de vorm van het volgen van extra cursussen. Hij kan zich zo specialiseren en zich op een specifieke markt richten. Tevens kan hij meer verantwoordelijkheden krijgen en leiding gaan geven aan een team.

Arbeidsmarktperspectief score metaalconserveerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep metaalconserveerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Metaalconserveerder, Promotie mogelijkheden Metaalconserveerder, Carriere Metaalconserveerder.

Solliciteren op de functie metaalconserveerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als metaalconserveerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor metaalconserveerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als metaalconserveerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Metaalconserveerder, CV Metaalconserveerder, sollicitatie Metaalconserveerder.

Interviews met metaalconserveerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen metaalconserveerder

Vacatures metaalconserveerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Metaalconserveerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Metaalconserveerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Metaalconserveerder verft, spuit of coat staalconstructies die beschermd moeten worden tegen roest en beschadigingen. De Metaalconserveerder houdt zich bezig met het voorbehandelen, afwerken en transporteren van stalen producten. Denk aan verkeersborden, trappen, bruggen en elektriciteitsmasten.

Beoordeling Metaalconserveerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Metaalconserveerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Metaalconserveerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep