U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Metalzanger

Metalzanger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een metalzanger? Lees de functieomschrijving.

De metalzanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van metalnummers.

De metalzanger zingt op professioneel gebied (heavy) metalnummers. Voorbeelden van metalzangers zijn James Hetfield en Ozzy Osbourne. De metalzanger kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band of groepsformatie)optreden. De metalzanger kan, afhankelijk of hij solo of met een band optreedt, op verschillende plaatsen optredens geven. Zo kan de metalzanger onder andere optreden in poptempels, poppodia, muziekpodia, theaters, kroegen en cafés.

De metalzanger schrijft zijn eigen liedteksten, schrijft zijn liedteksten samen met andere bandleden of zingt liedteksten die anderen hebben geschreven (of covert nummers die al bestaan). Daarnaast kan de metalzanger zich eventueel ook zelf begeleiden op een piano of gitaar. Omdat het onzeker is of de metalzanger van zijn optredens en eventuele cd verkoop rond kan komen kan de metalzanger daarnaast voor financiële zekerheid ook zangles gaan geven.

De metalzanger is representatief, weet zichzelf (en zijn band) goed te verkopen en kan wanneer hij in groepsverband of in een band zingt ook goed samenwerken. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar doet waar nodig ook een stapje terug om zijn andere bandleden ook het podium en de spotlight te geven. Ook heeft de metalzanger verstand van marketing (om zichzelf goed te kunnen verkopen) en weet hij hoe hij moet netwerken om zo in contact met de juiste mensen te komen (die hem en zijn band verder in de muziekwereld kunnen helpen).

Mensen vonden ons op: Job Metalzanger, Baan Metalzanger, Metalzanger Worden, Functie-eisen Metalzanger, Verantwoordelijkheden Metalzanger, Functieprofiel Metalzanger, Wat doet een Metalzanger, Werken als Metalzanger.

Metalzanger worden: Opleiding tot metalzanger

Voor het beroep van metalzanger is geen opleiding vereist. Wel kan de metalzanger een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training zangles hebben gevolgd. Sommige metalzangers proberen ook aan meer optredens te komen door aan talentenjachten mee te doen, maar dit verschilt echt per persoon en de mening van die persoon over talentenjachten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Metalzanger, Metalzanger Worden, Opleidingsniveau Metalzanger, Scholing Metalzanger, Studie Metalzanger, Bijscholing Metalzanger, Omscholing Metalzanger.

Organisaties waar een metalzanger doorgaans werkzaam is

De metalzanger werkt zelfstandig of in een band.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Metalzanger, Metalzanger Worden, Opleidingsniveau Metalzanger, Scholing Metalzanger, Studie Metalzanger, Bijscholing Metalzanger, Omscholing Metalzanger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden metalzanger

Voor het beroep van metalzanger valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per metalzanger verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Mensen vonden ons op: Salaris Metalzanger, Loon Metalzanger, Wat verdien je als Metalzanger, Salarisschaal Metalzanger, Salarisindicatie Metalzanger, Bonus Metalzanger, CAO Metalzanger, Brutoloon Metalzanger, Nettoloon Metalzanger, Vakantiedagen Metalzanger, Pensioen Metalzanger.

Competenties, skills & vaardigheden metalzanger

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Discipline
 • Zelfsturing
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Zelfkennis
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Metalzanger, Vaardigheden Metalzanger, Attitude Metalzanger, Kwalificaties Metalzanger, Competentieprofiel Metalzanger.

Boeken voor het beroep metalzanger

Wil je meer weten over het beroep metalzanger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je metalzanger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken metalzanger te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Metalzanger, Metalzanger ebooks, boek Metalzanger.

Persoonstypen metalzanger

De metalzanger is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de metalzanger ook een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Metalzanger, Karakter Metalzanger.

Netwerk metalzanger

Het netwerk van de metalzanger bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Metalzanger, Medewerkers Metalzanger.

Is het beroep metalzanger iets voor jou?

Zou je graag metalzanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als metalzanger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Metalzanger, beroepskeuzetest Metalzanger, beroep Metalzanger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden metalzanger

Het arbeidsmarktperspectief voor de metalzanger hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De metalzanger die er echt hard voor werkt om van zijn zang zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de metalzanger extra geld verdienen door ook zangles te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score metalzanger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep metalzanger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Metalzanger, Promotie mogelijkheden Metalzanger, Carriere Metalzanger.

Solliciteren op de functie metalzanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als metalzanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor metalzanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als metalzanger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Metalzanger, CV Metalzanger, sollicitatie Metalzanger.

Interviews met metalzanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen metalzanger

Vacatures metalzanger

Op zoek naar een nieuwe baan als Metalzanger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Metalzanger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De metalzanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van metalnummers. De metalzanger zingt op professioneel gebied (heavy) metalnummers. Voorbeelden van metalzangers zijn James Hetfield en Ozzy Osbourne.

Beoordeling Metalzanger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Metalzanger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Metalzanger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep