U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Meubelstoffeerder

Meubelstoffeerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een meubelstoffeerder? Lees de functieomschrijving.

Een Meubelstoffeerder monteert, bekleedt en werkt zitmeubelen af met stof of leer. Dit kunnen nieuwe meubelen zijn of oude die moeten worden hersteld. Een Meubelstoffeerder zorgt niet alleen dat het meubel er mooi uitziet maar ook dat het lekker zit, door middel van vulling en vering.

Werkzaamheden van een Meubelstoffeerder zijn het op maat snijden van vullingen en bekledingsmaterialen, het stikken van de stof, de vulling modelleren en bevestigen, het monteren van verschillende onderdelen en het afwerken van de stof. Bij het stofferen wordt gebruik gemaakt van lijm, nietmachines, scharen, naai- en boormachines en andere gereedschappen. Voordat een Meubelstoffeerder de stof gaat knippen of snijden, moet hij precies weten hoe hij te werk zal gaan. Hiervoor moet hij veel meten.

Bij grote industriële producenten voert een Meubelstoffeerder vooral seriewerk uit, bij kleine ambachtelijke meubelmakerijen gaat het om maatwerk en meubels van particuliere klanten. Een Meubelstoffeerder werkt meestal zelfstandig en soms met anderen als een meubel erg groot is. Lichamelijk moet een meubelstoffeerder fit zijn, vanwege het fysiek zware werk. Het is belangrijk dat een Meubelstoffeerder volgens veiligheids-, milieu- en ARBO normen werkt.

Mensen vonden ons op: Job Meubelstoffeerder, Baan Meubelstoffeerder, Meubelstoffeerder Worden, Functie-eisen Meubelstoffeerder, Verantwoordelijkheden Meubelstoffeerder, Functieprofiel Meubelstoffeerder, Wat doet een Meubelstoffeerder, Werken als Meubelstoffeerder.

Meubelstoffeerder worden: Opleiding tot meubelstoffeerder

Er bestaat een MBO opleiding tot Meubelstoffeerder.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Meubelstoffeerder, Meubelstoffeerder Worden, Opleidingsniveau Meubelstoffeerder, Scholing Meubelstoffeerder, Studie Meubelstoffeerder, Bijscholing Meubelstoffeerder, Omscholing Meubelstoffeerder.

Organisaties waar een meubelstoffeerder doorgaans werkzaam is

Een Meubelstoffeerder werkt in een commerciële omgeving, zoals een meubelfabriek, een stoffeerderij of een meubelwinkel.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Meubelstoffeerder, Meubelstoffeerder Worden, Opleidingsniveau Meubelstoffeerder, Scholing Meubelstoffeerder, Studie Meubelstoffeerder, Bijscholing Meubelstoffeerder, Omscholing Meubelstoffeerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden meubelstoffeerder

Het bruto maandsalaris van een Meubelstoffeerder ligt gemiddeld tussen de €1550,- en 1650,-.

In de CAO Meubelindustrie zijn onder andere een reiskostenvergoeding, vakantiedagen, vakantietoeslag, vergoeding voor gereedschap en kleding, vergoeding voor overwerken en andere secundaire arbeidsvoorwaarden vastgelegd.

Mensen vonden ons op: Salaris Meubelstoffeerder, Loon Meubelstoffeerder, Wat verdien je als Meubelstoffeerder, Salarisschaal Meubelstoffeerder, Salarisindicatie Meubelstoffeerder, Bonus Meubelstoffeerder, CAO Meubelstoffeerder, Brutoloon Meubelstoffeerder, Nettoloon Meubelstoffeerder, Vakantiedagen Meubelstoffeerder, Pensioen Meubelstoffeerder.

Competenties, skills & vaardigheden meubelstoffeerder

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Conceptueel denken
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Meubelstoffeerder, Vaardigheden Meubelstoffeerder, Attitude Meubelstoffeerder, Kwalificaties Meubelstoffeerder, Competentieprofiel Meubelstoffeerder.

Boeken voor het beroep meubelstoffeerder

Wil je meer weten over het beroep meubelstoffeerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je meubelstoffeerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken meubelstoffeerder te komen.

De meubelstoffeerder | B. Wolff

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789060290682 | 149 pagina's

...

Serie Meubelstofferen - E-book Suzanne wordt meubelstoffeerster | Marja Kooreman

zelf stofferen - Nederlands | E-book | 1230001387766

Suzanne Het verhaal van Suzanne is eigenlijk de wegwijzer over van alles wat te maken heeft met meubelstofferen. In deze verhalen is zo weinig mogelijk uitgelegd met technische tekst. Alles wat je nodig hebt om het stoffeerwerk een beetje te begrijpen wor...

Mensen vonden ons op: boeken voor Meubelstoffeerder, Meubelstoffeerder ebooks, boek Meubelstoffeerder.

Persoonstypen meubelstoffeerder

Een Meubelstoffeerder is erg nauwkeurig en gedisciplineerd (Perfectionist). Hij is doelgericht en energiek (Succesvolle werker). Een Meubelstoffeerder vindt het leuk andere mensen blij te maken en luistert goed naar hun wensen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Meubelstoffeerder, Karakter Meubelstoffeerder.

Netwerk meubelstoffeerder

Een Meubelstoffeerder werkt grotendeels zelfstandig. Een Meubelstoffeerder kan ingezet worden door een Meubelmaker of een Ontwerper. Hij kan ook in opdracht van een Binnenhuisarchitect werken. Voor het monteren van meubels kan een Meubelstoffeerder samenwerken met een Timmerman.

Mensen vonden ons op: Collega’s Meubelstoffeerder, Medewerkers Meubelstoffeerder.

Is het beroep meubelstoffeerder iets voor jou?

Zou je graag meubelstoffeerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als meubelstoffeerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Meubelstoffeerder, beroepskeuzetest Meubelstoffeerder, beroep Meubelstoffeerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden meubelstoffeerder

Het arbeidsmarktperspectief is in de meubelbranche vrij goed.

Een Meubelstoffeerder kan doorgroeien naar Meewerkend Leidinggevende of Ondernemer van een meubelstoffeerbedrijf. Een Meubelstoffeerder kan ook zijn werkgebied verbreden en overstappen naar bijvoorbeeld de textielbranche. Een Meubelstoffeerder kan zich ook juist specialiseren, bijvoorbeeld in antieke of design meubels. Doorstuderen kan bijvoorbeeld door de HBO opleiding Industrieel Product Ontwerpen te doen.

Arbeidsmarktperspectief score meubelstoffeerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep meubelstoffeerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Meubelstoffeerder, Promotie mogelijkheden Meubelstoffeerder, Carriere Meubelstoffeerder.

Solliciteren op de functie meubelstoffeerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als meubelstoffeerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor meubelstoffeerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als meubelstoffeerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Meubelstoffeerder, CV Meubelstoffeerder, sollicitatie Meubelstoffeerder.

Interviews met meubelstoffeerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen meubelstoffeerder

Vacatures meubelstoffeerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Meubelstoffeerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Meubelstoffeerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Meubelstoffeerder monteert, bekleedt en werkt zitmeubelen af met stof of leer. Dit kunnen nieuwe meubelen zijn of oude die moeten worden hersteld. Een Meubelstoffeerder zorgt niet alleen dat het meubel er mooi uitziet maar ook dat het lekker zit, door middel van vulling en vering.

Beoordeling Meubelstoffeerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Meubelstoffeerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Meubelstoffeerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep