U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Milieuhygiënist

Milieuhygiënist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een milieuhygiënist? Lees de functieomschrijving.

De Milieuhygiënist bestudeert de gevolgen van bedrijfsmatige activiteiten op het milieu. Het milieu is de brede omgeving waarin iets of iemand leeft. Hiermee kan een ecologisch of een sociaal milieu bedoeld worden. De Milieuhygiënist houdt zich bezig met de gevolgen op het ecologische milieu.

Bedrijfsmatige activiteiten kunnen leiden tot verschillende vormen van milieuschade, denk bijvoorbeeld aan vervuiling, aantasting en uitputting. Het natuurlijk reinigende vermogen van ons ecosysteem is niet meer voldoende om al deze milieuschade te absorberen. De taak van de Milieuhygiënist is om de negatieve impact van een bedrijf op het milieu zo klein mogelijk te maken. De Milieuhygiënist kan hiervoor reinigingsmethoden bedenken en toepassen. Hierbij kan gedacht worden aan het zuiveren van afvalstoffen, het toepassen van reinigingsfilters, het herontwerpen van bedrijfsprocessen en het bestuderen van effecten op het milieu door het nemen en analyseren van monsters. De Milieuhygiënist signaleert milieuproblemen en geeft adviezen over het verbeteren van de bedrijfsprocessen ten aanzien van het milieu.

De Milieuhygiënist werkt hiervoor meestal bij een overheidsinstelling, een industrieel bedrijf of een agrarisch bedrijf. De Milieuhygiënist is nauwkeurig en analytisch sterk. Ook moet de Milieuhygiënist goed kunnen adviseren en rapporteren. De Milieuhygiënist moet de gevolgen van bepaalde activiteiten zo goed mogelijk in kunnen schatten en hier op in kunnen spelen. De Milieuhygiënist moet daarnaast ook onderzoekend en kritisch ingesteld zijn.

Mensen vonden ons op: Job Milieuhygiënist, Baan Milieuhygiënist, Milieuhygiënist Worden, Functie-eisen Milieuhygiënist, Verantwoordelijkheden Milieuhygiënist, Functieprofiel Milieuhygiënist, Wat doet een Milieuhygiënist, Werken als Milieuhygiënist.

Milieuhygiënist worden: Opleiding tot milieuhygiënist

Om aan de slag te kunnen als Milieuhygiënist is de meest voor de hand liggen opleiding de HBO opleiding Milieukunde. In deze opleiding leert de Milieuhygiënist milieuproblemen te herkennen en op te lossen. Deze opleiding duurt vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Milieuhygiënist, Milieuhygiënist Worden, Opleidingsniveau Milieuhygiënist, Scholing Milieuhygiënist, Studie Milieuhygiënist, Bijscholing Milieuhygiënist, Omscholing Milieuhygiënist.

Organisaties waar een milieuhygiënist doorgaans werkzaam is

De Milieuhygiënist is werkzaam voor een overheidsinstelling, een industrieel bedrijf of een agrarisch bedrijf. De Milieuhygiënist bestudeert hier de gevolgen van de bedrijfsmatige activiteiten op het milieu en geeft hier advies over. De Milieuhygiënist kan hierdoor zowel in de profit als in de non profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Milieuhygiënist, Milieuhygiënist Worden, Opleidingsniveau Milieuhygiënist, Scholing Milieuhygiënist, Studie Milieuhygiënist, Bijscholing Milieuhygiënist, Omscholing Milieuhygiënist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden milieuhygiënist

Over het exacte salaris van de Milieuhygiënist is weinig bekend, evenals over de overige arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Milieuhygiënist, Loon Milieuhygiënist, Wat verdien je als Milieuhygiënist, Salarisschaal Milieuhygiënist, Salarisindicatie Milieuhygiënist, Bonus Milieuhygiënist, CAO Milieuhygiënist, Brutoloon Milieuhygiënist, Nettoloon Milieuhygiënist, Vakantiedagen Milieuhygiënist, Pensioen Milieuhygiënist.

Competenties, skills & vaardigheden milieuhygiënist

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Milieuhygiënist, Vaardigheden Milieuhygiënist, Attitude Milieuhygiënist, Kwalificaties Milieuhygiënist, Competentieprofiel Milieuhygiënist.

Boeken voor het beroep milieuhygiënist

Wil je meer weten over het beroep milieuhygiënist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je milieuhygiënist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken milieuhygiënist te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Milieuhygiënist, Milieuhygiënist ebooks, boek Milieuhygiënist.

Persoonstypen milieuhygiënist

De Milieuhygiënist moet analytisch en inzichtelijk sterk zijn. De Milieuhygiënist moet gevolgen van bepaalde bedrijfsmatige activiteiten goed kunnen inschatten en hier op kunnen inspelen (Waarnemer). Ook moet de Milieuhygiënist onafhankelijk en zelfverzekerd advies kunnen geven en kunnen bepalen wat er wel en niet goed gaat (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Milieuhygiënist, Karakter Milieuhygiënist.

Netwerk milieuhygiënist

In de werkzaamheden heeft de Milieuhygiënist vooral contact met belanghebbenden, medewerkers, directe collega’s en leidinggevenden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Milieuhygiënist, Medewerkers Milieuhygiënist.

Is het beroep milieuhygiënist iets voor jou?

Zou je graag milieuhygiënist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als milieuhygiënist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Milieuhygiënist, beroepskeuzetest Milieuhygiënist, beroep Milieuhygiënist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden milieuhygiënist

Momenteel staat het milieu volop in de belangstelling. Voor de Milieuhygiënist is er dan ook voldoende kans op werk. Doorgroeimogelijkheden zijn vaak ook aanwezig, bijvoorbeeld naar een meer leidinggevende functie.

Arbeidsmarktperspectief score milieuhygiënist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep milieuhygiënist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Milieuhygiënist, Promotie mogelijkheden Milieuhygiënist, Carriere Milieuhygiënist.

Solliciteren op de functie milieuhygiënist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als milieuhygiënist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor milieuhygiënist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als milieuhygiënist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Milieuhygiënist, CV Milieuhygiënist, sollicitatie Milieuhygiënist.

Interviews met milieuhygiënist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen milieuhygiënist

Vacatures milieuhygiënist

Op zoek naar een nieuwe baan als Milieuhygiënist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Milieuhygiënist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Milieuhygiënist bestudeert de gevolgen van bedrijfsmatige activiteiten op het milieu. Het milieu is de brede omgeving waarin iets of iemand leeft. Hiermee kan een ecologisch of een sociaal milieu bedoeld worden.

Beoordeling Milieuhygiënist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Milieuhygiënist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Milieuhygiënist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep