U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Mimespeler

Mimespeler worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een mimespeler? Lees de functieomschrijving.

De Mimespeler houdt zich bezig met de theatervorm pantomime, kortweg vaak gewoon mime genoemd. Het woord pantomime is afkomstig uit het Grieks. Pan komt van pantos en betekent alles, mimos betekent imitator of acteur. Mime is een theatervorm waarbij de Mimespeler een situatie of verhaal uitbeeldt met enkel zijn lichaam. De Mimespeler gebruikt hierbij zijn handen, mimiek en lichaamstaal. Sommige Mimespelers maken daarnaast gebruik van geluidseffecten of achtergrondmuziek. Deze theatervorm is hiermee enkel visueel en daarmee voor veel mensen te begrijpen.

De bron van het spelen en het maken van theater is voor de Mimespeler de taal van het lichaam, het fysieke. De voorstellingen van de Mimespeler ontstaan vaak op de vloer en hierin staat de eigenheid van de Mimespeler centraal. De Mimespeler draagt ook bij aan het proces van het ontstaan van de voorstelling en is vaak ook de initiator en daarmee verantwoordelijk voor het eindresultaat.

De Mimespeler moet eigenzinnig zijn en beschikken over een sterk fysiek en ruimtelijk bewustzijn. De Mimespeler gebruikt zijn lichaam als instrument en moet zijn lichaam daarom goed kennen om de taal van het lichaam te kunnen gebruiken. Voor de Mimespeler zijn beweging, beeld en ruimte belangrijke betekenisdragers tijdens de voorstelling. Elke Mimespeler heeft zijn eigen visie op mime en daarmee ontstaan unieke voorstellingen.

Mensen vonden ons op: Job Mimespeler, Baan Mimespeler, Mimespeler Worden, Functie-eisen Mimespeler, Verantwoordelijkheden Mimespeler, Functieprofiel Mimespeler, Wat doet een Mimespeler, Werken als Mimespeler.

Mimespeler worden: Opleiding tot mimespeler

De Mimespeler houdt zich bezig met de theatervorm mime. Een theateropleiding is daarom ook het meest geschikt voor de Mimespeler. Er zijn specifieke opleidingen mime die de Mimespeler alles leren over pantomime. In deze opleiding worden de studenten gestimuleerd hun eigen visie op mime te ontwikkelen. Hierdoor blijven de voorstellingen vernieuwend en eigenzinnig. De opleiding mime duurt vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Mimespeler, Mimespeler Worden, Opleidingsniveau Mimespeler, Scholing Mimespeler, Studie Mimespeler, Bijscholing Mimespeler, Omscholing Mimespeler.

Organisaties waar een mimespeler doorgaans werkzaam is

De Mimespeler geeft theatervoorstellingen waarin de Mimespeler met zijn lichaam een verhaal of situatie uitbeeldt. De Mimespeler kan een eigen voorstelling creëren en deze opvoeren of zich aansluiten bij een theatergroep om zo samen met anderen voorstellingen te geven. Ook kan de Mimespeler soms aan de slag bij televisie of film, als docent of binnen een scholingsprogramma in het bedrijfsleven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Mimespeler, Mimespeler Worden, Opleidingsniveau Mimespeler, Scholing Mimespeler, Studie Mimespeler, Bijscholing Mimespeler, Omscholing Mimespeler.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden mimespeler

Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden van de Mimespeler zijn sterk afhankelijk van de werkplek van de Mimespeler. Voor een Mimespeler die doceert kan dit heel anders zijn dan voor een Mimespeler die in het theater voorstellingen geeft. Het is daarom lastig om een indicatie te geven van het salaris van de Mimespeler.

Mensen vonden ons op: Salaris Mimespeler, Loon Mimespeler, Wat verdien je als Mimespeler, Salarisschaal Mimespeler, Salarisindicatie Mimespeler, Bonus Mimespeler, CAO Mimespeler, Brutoloon Mimespeler, Nettoloon Mimespeler, Vakantiedagen Mimespeler, Pensioen Mimespeler.

Competenties, skills & vaardigheden mimespeler

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Zelfkennis
Mensen vonden ons op: Kennis Mimespeler, Vaardigheden Mimespeler, Attitude Mimespeler, Kwalificaties Mimespeler, Competentieprofiel Mimespeler.

Boeken voor het beroep mimespeler

Wil je meer weten over het beroep mimespeler? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je mimespeler bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken mimespeler te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Mimespeler, Mimespeler ebooks, boek Mimespeler.

Persoonstypen mimespeler

De Mimespeler moet analytisch sterk zijn en een goed inzicht hebben in zijn eigen lichaam. De Mimespeler gebruikt zijn lichaam als instrument om een verhaal of situatie uit te beelden en moet daarom beschikken over een sterk fysiek en ruimtelijk bewustzijn (Waarnemer). Ook moet de Mimespeler streven naar perfectie en zijn eigenheid en lichaamstaal continu willen perfectioneren. Ook moet de Mimespeler gedisciplineerd en eerlijk zijn (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Mimespeler, Karakter Mimespeler.

Netwerk mimespeler

Omdat de Mimespeler zich bezighoudt met de theatervorm mime, bestaat het netwerk van de Mimespeler ook voornamelijk uit anderen die zich met theater bezighouden en in het theater werken. Als de Mimespeler samen met een theatergezelschap optreedt, bestaat het netwerk van de Mimespeler vaak ook uit andere Mimespelers en acteurs.

Mensen vonden ons op: Collega’s Mimespeler, Medewerkers Mimespeler.

Is het beroep mimespeler iets voor jou?

Zou je graag mimespeler willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als mimespeler bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Mimespeler, beroepskeuzetest Mimespeler, beroep Mimespeler kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden mimespeler

Mime is een theatervorm en in deze sector zijn niet veel banen. De Mimespeler kan zich vaak het beste proberen aan te sluiten bij een theatergezelschap en zo proberen zo groot mogelijk te worden als professioneel Mimespeler. Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden, bijvoorbeeld of het gebied van film, televisie, als docent of binnen een scholingsprogramma in het bedrijfsleven. Deze functies liggen soms iets verder van de daadwerkelijke theatervorm mime af, maar zijn er wel sterk mee verbonden.

Arbeidsmarktperspectief score mimespeler

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep mimespeler. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Mimespeler, Promotie mogelijkheden Mimespeler, Carriere Mimespeler.

Solliciteren op de functie mimespeler

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als mimespeler dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor mimespeler belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als mimespeler. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Mimespeler, CV Mimespeler, sollicitatie Mimespeler.

Interviews met mimespeler

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen mimespeler

Vacatures mimespeler

Op zoek naar een nieuwe baan als Mimespeler? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Mimespeler. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Mimespeler houdt zich bezig met de theatervorm pantomime, kortweg vaak gewoon mime genoemd. Het woord pantomime is afkomstig uit het Grieks. Pan komt van pantos en betekent alles, mimos betekent imitator of acteur.

Beoordeling Mimespeler

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Mimespeler' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Mimespeler

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep