U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Montagechef

Montagechef worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een montagechef? Lees de functieomschrijving.

De montagechef geeft leiding aan vaste medewerkers en monteurs.

De montagechef is de leidinggevende in een technisch bedrijf. Hij geeft leiding aan een team van vaste medewerkers en de monteurs. De montagechef heeft zelf over het algemeen ook ervaring binnen de machinewerkbouw.

De montagechef zorgt ervoor dat de monteurs in zijn team zich constant blijven ontwikkelen. Hij controleert of de werkzaamheden kwalitatief goed en in de juiste snelheid worden uitgevoerd, controleert en let op de veiligheid van de werknemers en de monteurs. De montagechef stuurt de monteurs en de vaste medewerkers aan en zorgt er zo voor dat de eventuele productielijn goed blijft draaien, dat de productie op een goed tempo wordt uitgevoerd en voor een niet al te lange montage-tijd. Ook plant de montagechef op basis van tekeningen de projecten in en houdt hierbij rekening met de kosten en de haalbaarheid van het project. De montagechef is verantwoordelijk voor het verbeteren van de kwaliteit en het reduceren van de montage-tijd. 

De montagechef is verantwoordelijk voor de medewerkers en de monteurs, draagt zorg voor de veiligheid, de kwaliteit en de controle, stelt en bepaalt de priorititeiten en zorgt daarnaast voor het opstellen van de rapportages. Daarnaast vergadert de montagechef met zijn team, de engineers, de leveranciers, de opdrachtgever en de projectleider. Ook zorgt hij dat de sfeer binnen het team in orde is en motiveert hij de monteurs zodat ze hun werk zo goed mogelijk uitvoeren. 

Mensen vonden ons op: Job Montagechef, Baan Montagechef, Montagechef Worden, Functie-eisen Montagechef, Verantwoordelijkheden Montagechef, Functieprofiel Montagechef, Wat doet een Montagechef, Werken als Montagechef.

Montagechef worden: Opleiding tot montagechef

De montagechef heeft een afgeronde HBO opleiding werktuigbouwkunde (vierjarig) en heeft over het algemeen een ruime werkervaring binnen de productie van de machinebouw. De montagechef heeft technisch inzicht en is niet bang om te bemiddelen of streng op te treden, heeft kennis en ervaring van het sturen van de monteurs en technici en heeft een goede talenkennis.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Montagechef, Montagechef Worden, Opleidingsniveau Montagechef, Scholing Montagechef, Studie Montagechef, Bijscholing Montagechef, Omscholing Montagechef.

Organisaties waar een montagechef doorgaans werkzaam is

De montagechef werkt profit in een constructiewerkplaats, bedrijf, organisatie of fabriek.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Montagechef, Montagechef Worden, Opleidingsniveau Montagechef, Scholing Montagechef, Studie Montagechef, Bijscholing Montagechef, Omscholing Montagechef.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden montagechef

De montagechef verdient, afhankelijk van zijn leeftijd en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Montagechef, Loon Montagechef, Wat verdien je als Montagechef, Salarisschaal Montagechef, Salarisindicatie Montagechef, Bonus Montagechef, CAO Montagechef, Brutoloon Montagechef, Nettoloon Montagechef, Vakantiedagen Montagechef, Pensioen Montagechef.

Competenties, skills & vaardigheden montagechef

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Conflicten beheersen
 • Aanpassingsvermogen
 • Visie
 • Delegeren
 • Luisteren
 • Besluitvaardigheid
 • Technisch inzicht
 • Talenkennis
Mensen vonden ons op: Kennis Montagechef, Vaardigheden Montagechef, Attitude Montagechef, Kwalificaties Montagechef, Competentieprofiel Montagechef.

Boeken voor het beroep montagechef

Wil je meer weten over het beroep montagechef? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je montagechef bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken montagechef te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Montagechef, Montagechef ebooks, boek Montagechef.

Persoonstypen montagechef

De montagechef is de baas. Hij zorgt ervoor dat de productie goed verloopt, dat de productie snel verloopt en dat de monteurs en werknemers hun werk goed uitvoeren. Hij motiveert zijn team om goed en accuraat te werken en draagt bij aan de werksfeer. De montagechef vind het niet erg om te bemiddelen en te delegeren. Hij is kritisch maar luistert ook goed naar de werknemers en monteurs als ze vragen of opmerkingen hebben.

Daarnaast is de montagechef een echte waarnemer; hij let goed op de werknemers en de productie, kijkt wat er verbetert kan worden en wat anders moet en zorgt daarnaast ook voor een goede planning voor de werkzaamheden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Montagechef, Karakter Montagechef.

Netwerk montagechef

Het netwerk van de montagechef bestaat uit zijn team van vaste medewerkers en monteurs die hij aanstuurt en controleert en waar hij de leidinggevende van is, de engineers, de leveranciers, de opdrachtgever en de projectleider.

Mensen vonden ons op: Collega’s Montagechef, Medewerkers Montagechef.

Is het beroep montagechef iets voor jou?

Zou je graag montagechef willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als montagechef bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Montagechef, beroepskeuzetest Montagechef, beroep Montagechef kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden montagechef

Het arbeidsmarktperspectief voor de montagechef is gemiddeld; er is altijd wel werkgelegenheid en een plek waar een montagechef wordt gezocht en waar hij aan het werk kan.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Montagechef, Promotie mogelijkheden Montagechef, Carriere Montagechef.

Solliciteren op de functie montagechef

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als montagechef dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor montagechef belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als montagechef. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Montagechef, CV Montagechef, sollicitatie Montagechef.

Interviews met montagechef

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen montagechef

Vacatures montagechef

Op zoek naar een nieuwe baan als Montagechef? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Montagechef. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De montagechef geeft leiding aan vaste medewerkers en monteurs. De montagechef is de leidinggevende in een technisch bedrijf. Hij geeft leiding aan een team van vaste medewerkers en de monteurs.

Beoordeling Montagechef

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Montagechef' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Montagechef

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep