U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Motivatiecoach

Motivatiecoach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een motivatiecoach? Lees de functieomschrijving.

Een Motivatiecoach begeleidt of geeft trainingen aan individuen en groepen om zo hun functioneren (in een bedrijf of op school) te verbeteren. Een Motivatiecoach besteedt hierbij aandacht aan persoonlijke motivatie en motivatie van buitenaf. Wanneer een cliënt zijn persoonlijke doelen duidelijk heeft kan de Motivatiecoach helpen bij het aanleren van competenties om deze doelen te bereiken. Hoe gemotiveerder iemand is, des te beter zal hij functioneren, is de gedachte. De Motivatiecoach optimaliseert het zicht op eigen kunnen, wensen en kwaliteiten. Deelnemers zullen verschillende opdrachten moeten uitvoeren (in groepen).

Motivatiecoaches werken op verschillende manieren. Zij verzorgen massabijeenkomsten voor professionals, geven kleinschalige workshops bij bedrijven of coachen individuen tijdens een leertraject of op (weg naar) de werkvloer. Ze kunnen in dienst zijn van een bedrijf of instelling, maar ook werken voor een bureau dat cursussen aanbiedt of als zelfstandig ondernemer. De één spreekt eenmalig managers een uur toe over eigen motivatie en hoe het beste uit personeel te halen. De ander begeleidt iemand gedurende een heel inburgeringstraject, zorgt dat de inburgeraar niet uitvalt en biedt ondersteuning bij het aanleren en gebruiken van nieuwe vaardigheden.

Motivatiecoaches werken met verschillende theorieën en/of specifieke doelgroepen.

Mensen vonden ons op: Job Motivatiecoach, Baan Motivatiecoach, Motivatiecoach Worden, Functie-eisen Motivatiecoach, Verantwoordelijkheden Motivatiecoach, Functieprofiel Motivatiecoach, Wat doet een Motivatiecoach, Werken als Motivatiecoach.

Motivatiecoach worden: Opleiding tot motivatiecoach

In Nederland bestaat de mogelijkheid tot het volgen van de post-HBO Registeropleiding tot Professioneel Trainer/Coach. Evenals de opleiding tot Professional Coach is deze bedoeld voor HBO'ers en academici met willekeurig welke achtergrond die zich willen toeleggen op training of coaching. Een andere mogelijkheid is de Opleiding tot Coach met Specialisatie, eveneens op HBO niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Motivatiecoach, Motivatiecoach Worden, Opleidingsniveau Motivatiecoach, Scholing Motivatiecoach, Studie Motivatiecoach, Bijscholing Motivatiecoach, Omscholing Motivatiecoach.

Organisaties waar een motivatiecoach doorgaans werkzaam is

Een Motivatiecoach kan door alle soorten bedrijven en organisaties worden ingehuurd of er een aanstelling hebben. Dit zijn dus organisaties in de non-profit en profit sector, variërend van banken en winkelketens tot overheidsinstanties en onderwijsinstellingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Motivatiecoach, Motivatiecoach Worden, Opleidingsniveau Motivatiecoach, Scholing Motivatiecoach, Studie Motivatiecoach, Bijscholing Motivatiecoach, Omscholing Motivatiecoach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden motivatiecoach

Het inkomen van een Motivatiecoach is divers en afhankelijk van de organisatie waarvoor hij werkt en/of de omvang van en het soort publiek dat hij toespreekt, de duur en intensiteit van de begeleiding en zijn eigen opleiding of ervaring. Nederlands beroemdste Motievatiecoach, Emile Ratelband, zorgt dat hij voor het toespreken van 2500 mensen €25000,- krijgt.

Mensen vonden ons op: Salaris Motivatiecoach, Loon Motivatiecoach, Wat verdien je als Motivatiecoach, Salarisschaal Motivatiecoach, Salarisindicatie Motivatiecoach, Bonus Motivatiecoach, CAO Motivatiecoach, Brutoloon Motivatiecoach, Nettoloon Motivatiecoach, Vakantiedagen Motivatiecoach, Pensioen Motivatiecoach.

Competenties, skills & vaardigheden motivatiecoach

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Overtuigen
 • Communicatief sterk
 • Resultaatgerichtheid
 • Klantgerichtheid
Mensen vonden ons op: Kennis Motivatiecoach, Vaardigheden Motivatiecoach, Attitude Motivatiecoach, Kwalificaties Motivatiecoach, Competentieprofiel Motivatiecoach.

Boeken voor het beroep motivatiecoach

Wil je meer weten over het beroep motivatiecoach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je motivatiecoach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken motivatiecoach te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Motivatiecoach, Motivatiecoach ebooks, boek Motivatiecoach.

Persoonstypen motivatiecoach

Een Motivatiecoach komt overtuigend en zelfverzekerd over. Hij functioneert goed en straalt dit uit, wat aanstekelijk werkt voor zijn cursisten. Succes is belangrijk voor hem en hij zal altijd zijn best doen om te presteren. Hij werkt dan ook doel- en resultaatgericht (Succesvolle werker). Streven naar verbetering is altijd een van deze doelen. De Motivatiecoach leeft naar bepaalde (eigen) regels die hij zoveel mogelijk wil implementeren in zijn zijn omgeving. Alleen perfectie is goed genoeg (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Motivatiecoach, Karakter Motivatiecoach.

Netwerk motivatiecoach

Het netwerk van de Motivatiecoach is afhankelijk van zijn werkgever. Hij zal vermoedelijk samenwerken met andere Motivatiecoaches. Verder komt hij door zijn werk een diversiteit aan mensen tegen, namelijk iedereen die baat zou kunnen hebben bij een motivatietraining. Mogelijke doelgroepen zijn leerlingen, managers, winkeleigenaars, etc. De Motivatiecoach moet dan ook goed met verschillende mensen om kunnen gaan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Motivatiecoach, Medewerkers Motivatiecoach.

Is het beroep motivatiecoach iets voor jou?

Zou je graag motivatiecoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als motivatiecoach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Motivatiecoach, beroepskeuzetest Motivatiecoach, beroep Motivatiecoach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden motivatiecoach

Er is vraag naar Motivatiecoaches, maar vaste banen bij bedrijven of overheid zijn er nauwelijks. Motivatiecoaches verenigen zich in kleine organisaties die cursussen en begeleiding aanbieden. Dit is de gunstigste positie. Een andere mogelijkheid is als zelfstandige te werk gaan. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet; de functie staat los van andere functies.

Arbeidsmarktperspectief score motivatiecoach

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep motivatiecoach. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Motivatiecoach, Promotie mogelijkheden Motivatiecoach, Carriere Motivatiecoach.

Solliciteren op de functie motivatiecoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als motivatiecoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor motivatiecoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als motivatiecoach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Motivatiecoach, CV Motivatiecoach, sollicitatie Motivatiecoach.

Interviews met motivatiecoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen motivatiecoach

 • Coach

Vacatures motivatiecoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Motivatiecoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Motivatiecoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Motivatiecoach begeleidt of geeft trainingen aan individuen en groepen om zo hun functioneren (in een bedrijf of op school) te verbeteren. Een Motivatiecoach besteedt hierbij aandacht aan persoonlijke motivatie en motivatie van buitenaf. Wanneer een cliënt zijn persoonlijke doelen duidelijk heeft kan de Motivatiecoach helpen bij het aanleren van competenties om deze doelen te bereiken.

Beoordeling Motivatiecoach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Motivatiecoach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Motivatiecoach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep