U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Munter

Munter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een munter? Lees de functieomschrijving.

De Munter is degene die het recht heeft geld te slaan en te wisselen. Tegenwoordig is deze functie vergelijkbaar met die van de bankier. Met het verschil dat de bankier het geld niet meer zelf maakt.

De Munter is de werkman die het geld munt of het geld slaat. Munten zijn ronde platte schijfjes die als geld gebruikt worden. Munten worden meestal van metaal gemaakt en hebben een bepaalde waarde de door de overheid of een andere uitgevende instantie wordt vastgesteld. Op een munt staat doorgaans de naam van het uitgevende land of instantie, de denominatie, een jaartal en een aantal symbolen.

Vroeger was de waarde van een munt gelijk aan de waarde van het materiaal waar de munt van gemaakt was. De Munter maakte vroeger deze munten, het beroep van de Munter bestaat tegenwoordig niet meer. Munten worden niet meer met de hand gemaakt, maar met machines. Vroeger werden munten voornamelijk van twee materialen gemaakt. Deze materialen waren zilver en goud, beiden werden gelegeerd met een grote of kleine hoeveelheid koper. Koperen munten werden pas later in gebruik genomen.

Mensen vonden ons op: Job Munter, Baan Munter, Munter Worden, Functie-eisen Munter, Verantwoordelijkheden Munter, Functieprofiel Munter, Wat doet een Munter, Werken als Munter.

Munter worden: Opleiding tot munter

Het beroep van de Munter bestaat tegenwoordig niet meer. Vroeger werd de munter in de praktijk opgeleid door een ervaren Munter.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Munter, Munter Worden, Opleidingsniveau Munter, Scholing Munter, Studie Munter, Bijscholing Munter, Omscholing Munter.

Organisaties waar een munter doorgaans werkzaam is

De Munter werkte vaak als zelfstandige en sloeg in opdracht voor anderen munten. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Munter, Munter Worden, Opleidingsniveau Munter, Scholing Munter, Studie Munter, Bijscholing Munter, Omscholing Munter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden munter

Het beroep van de munter bestaat tegenwoordig niet meer.

Mensen vonden ons op: Salaris Munter, Loon Munter, Wat verdien je als Munter, Salarisschaal Munter, Salarisindicatie Munter, Bonus Munter, CAO Munter, Brutoloon Munter, Nettoloon Munter, Vakantiedagen Munter, Pensioen Munter.

Competenties, skills & vaardigheden munter

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Munter, Vaardigheden Munter, Attitude Munter, Kwalificaties Munter, Competentieprofiel Munter.

Boeken voor het beroep munter

Wil je meer weten over het beroep munter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je munter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken munter te komen.

Groot coachingsmodellenboek | Kees van Dijk

50 modellen voor ontwikkeling van lichaam en geest - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789089650832 | 416 pagina's

Groot coachingsmodellenboek 1e druk is een boek van Kees van Dijk uitgegeven bij van Duuren Management. ISBN 9789089650832 Wie coachingstrajecten begeleidt, krijgt met zeer uiteenlopende vraagstukken te maken. Belangrijk is dat je als coach snel doorziet ...

Finland at War | Vesa Nenye

The Winter War 1939-40 - Engels | Paperback | 9781472827180 | 304 pagina's

The story of the 'Winter War' between Finland and Soviet Russia is a dramatic David versus Goliath encounter. When close to half a million Soviet troops poured into Finland in 1939 it was expected that Finnish defences would collapse in a matter of weeks....

Leven met veranderlijkheid, verscheidenheid en onzekerheid | Zygmunt Bauman

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789053523711 | 175 pagina's

De in 1925 in Polen geboren en inmiddels tot Brit genaturaliseerde socioloog Zygmunt Bauman geniet grote bekendheid als gezaghebbend auteur over de sociale theorie van moderniteit en postmoderniteit. Bauman erkent de postmoderne conditie: het ontbreken va...

Mensen vonden ons op: boeken voor Munter, Munter ebooks, boek Munter.

Persoonstypen munter

De Munter moest kennis hebben van het slaan van munten, de materialen en de kenmerken. De Munter moest een goed inzicht hebben (Waarnemer) en een harde werker zijn (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Munter, Karakter Munter.

Netwerk munter

De Munter werkte regelmatig in opdracht van klanten. Klantgerichtheid is dan ook belangrijk voor de Munter.

Mensen vonden ons op: Collega’s Munter, Medewerkers Munter.

Is het beroep munter iets voor jou?

Zou je graag munter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als munter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Munter, beroepskeuzetest Munter, beroep Munter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden munter

Omdat het beroep van de Munter niet meer bestaat, is er geen huidig arbeidsmarktperspectief.

Arbeidsmarktperspectief score munter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep munter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Munter, Promotie mogelijkheden Munter, Carriere Munter.

Solliciteren op de functie munter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als munter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor munter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als munter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Munter, CV Munter, sollicitatie Munter.

Interviews met munter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen munter

Vacatures munter

Op zoek naar een nieuwe baan als Munter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Munter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Munter is degene die het recht heeft geld te slaan en te wisselen. Tegenwoordig is deze functie vergelijkbaar met die van de bankier. Met het verschil dat de bankier het geld niet meer zelf maakt.

Beoordeling Munter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Munter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Munter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Zou graag deze baan willen

Door: fozia Nawaz

Reageer op dit beroep