U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Musicalacteur

Musicalacteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een musicalacteur? Lees de functieomschrijving.

De musicalacteur speelt in musicals.

De musicalacteur speelt een rol in verschillende musicals. Voorbeelden van musicals zijn de Lion King, The Little Mermaid, Soldaat van Oranje, Wicked en Nijntje. De musicalacteur doet eerst auditie voor een rol. In deze auditie speelt hij de rol om aan de jury en de regisseur te laten zien dat hij de rol goed kan spelen. Als hij wordt aangenomen voor de rol begint de musicalacteur met oefenen en repeteren. De musicalacteur richt zich tijdens deze oefeningen op zijn zang, dans, het ontwikkelen van zijn personage en het eigen maken van de tekst uit zijn script. Daarnaast leert de musicalacteur samen spelen met de andere acteurs in de musical.

Als de musicalacteur samen met zijn collega's na wekenlang geoefend en gerepeteerd te hebben het podium betreedt voor de première weet hij zijn rol perfect neer te zetten.

De musicalacteur is een goede zanger, danser en een goede acteur. Hij weet al deze talenten in zijn rol te benutten om zo zijn rol goed neer te zetten. De musicalacteur wordt tijdens de repetities begeleidt door de regisseur, choreografen en stemdocenten om zo voldoende voorbereid te worden op zijn rol in de musical.

Naast het daadwerkelijke spelen in de musical neemt de musicalacteur vaak ook samen met zijn collega's een studio cd op van de musical die na afloop wordt verkocht.

De musicalacteur is daarnaast representatief en niet bang om voor grote groepen op te treden.

Mensen vonden ons op: Job Musicalacteur, Baan Musicalacteur, Musicalacteur Worden, Functie-eisen Musicalacteur, Verantwoordelijkheden Musicalacteur, Functieprofiel Musicalacteur, Wat doet een Musicalacteur, Werken als Musicalacteur.

Musicalacteur worden: Opleiding tot musicalacteur

De musicalacteur heeft een opleiding gevolgd aan een MBO of HBO musicalopleiding (bijvoorbeeld bij Frank Sanders) of heeft een andere relevante drama opleiding gevolgd. Daarnaast kan de musicalacteur ook gewoon zonder opleiding auditie doen bij een musical of ervaring op doen bij amateurmusicals of tijdens zang en dansperformances.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Musicalacteur, Musicalacteur Worden, Opleidingsniveau Musicalacteur, Scholing Musicalacteur, Studie Musicalacteur, Bijscholing Musicalacteur, Omscholing Musicalacteur.

Organisaties waar een musicalacteur doorgaans werkzaam is

De musicalacteur werkt in een musicalproductie voor een musicalproducent of regisseur.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Musicalacteur, Musicalacteur Worden, Opleidingsniveau Musicalacteur, Scholing Musicalacteur, Studie Musicalacteur, Bijscholing Musicalacteur, Omscholing Musicalacteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden musicalacteur

Het salaris van de musicalacteur zal gemiddeld tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand liggen en is afhankelijk van het type musical, de jaren werkervaring en de status van de musicalacteur. Zo zou een beginnende musicalacteur minder kunnen verdienen en een beroemde musicalacteur veel meer. Een acteur verdient gemiddeld tussen de €1500,- en €2000,- dus dat salaris is voor dit beroep ook als graadmeter genomen maar het is moeilijk om een specifieke salarisindicatie te geven voor dit beroep omdat de bedragen enorm per productie en musicalacteur kunnen verschillen.

Mensen vonden ons op: Salaris Musicalacteur, Loon Musicalacteur, Wat verdien je als Musicalacteur, Salarisschaal Musicalacteur, Salarisindicatie Musicalacteur, Bonus Musicalacteur, CAO Musicalacteur, Brutoloon Musicalacteur, Nettoloon Musicalacteur, Vakantiedagen Musicalacteur, Pensioen Musicalacteur.

Competenties, skills & vaardigheden musicalacteur

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Ambitie
 • Innovatief
 • Sociabiliteit
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Goed in dans, zang, acteren
Mensen vonden ons op: Kennis Musicalacteur, Vaardigheden Musicalacteur, Attitude Musicalacteur, Kwalificaties Musicalacteur, Competentieprofiel Musicalacteur.

Boeken voor het beroep musicalacteur

Wil je meer weten over het beroep musicalacteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je musicalacteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken musicalacteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Musicalacteur, Musicalacteur ebooks, boek Musicalacteur.

Persoonstypen musicalacteur

De musicalacteur is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en mag voor zijn beroep nu zingen, dansen en acteren.

Daarnaast is de musicalacteur een perfectionist. Om in een musical te kunnen acteren moet er over veel doorzettingsvermogen en talent worden beschikt. Daarom is het belangrijk dat de musicalacteur naast de oefeningen ook bijvoorbeeld sport of stopt met roken om zijn rol optimaal tentoon te kunnen stellen.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Musicalacteur, Karakter Musicalacteur.

Netwerk musicalacteur

Het netwerk van de musicalacteur bestaat uit zijn medespelers, de choreograaf, de zang/stemdocent, de regisseur en regie assistent en het publiek. Daarnaast kan het netwerk ook bestaan uit mensen van de pers die de voorstelling recenseren en mensen uit de media als hij bijvoorbeeld wordt geïnterviewd.

Mensen vonden ons op: Collega’s Musicalacteur, Medewerkers Musicalacteur.

Is het beroep musicalacteur iets voor jou?

Zou je graag musicalacteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als musicalacteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Musicalacteur, beroepskeuzetest Musicalacteur, beroep Musicalacteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden musicalacteur

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid zijn gemiddeld. Het ligt aan de musicalacteur in kwestie of hij door kan groeien en zijn brood kan verdienen met het werk als musicalacteur. Om door te breken moet hij over veel doorzettingsvermogen, energie, passie en talent beschikken en dit vak is niet voor iedereen weggelegd. Wel kan de musicalacteur die niet (meer) in producties kan spelen ook les gaan geven als docent musical, als zangleraar of als choreograaf of docent dans.

Arbeidsmarktperspectief score musicalacteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep musicalacteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Musicalacteur, Promotie mogelijkheden Musicalacteur, Carriere Musicalacteur.

Solliciteren op de functie musicalacteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als musicalacteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor musicalacteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als musicalacteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Musicalacteur, CV Musicalacteur, sollicitatie Musicalacteur.

Interviews met musicalacteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen musicalacteur

Vacatures musicalacteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Musicalacteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Musicalacteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De musicalacteur speelt in musicals. De musicalacteur speelt een rol in verschillende musicals. Voorbeelden van musicals zijn de Lion King, The Little Mermaid, Soldaat van Oranje, Wicked en Nijntje.

Beoordeling Musicalacteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Musicalacteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Musicalacteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep