U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Muskusrattenbestrijder

Muskusrattenbestrijder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een muskusrattenbestrijder? Lees de functieomschrijving.

 

Een Muskusrattenbestrijder is iemand die zich bezighoudt met het vangen en tellen van muskusratten. Elke Muskusrattenbestrijder heeft zijn eigen werkgebied, zijn rayon.

Eerst spoort de Muskusrattenbestrijder de muskusratten op. Aanwijzingen voor de aanwezigheid van muskusratten zijn bijvoorbeeld voedselresten, uitgegraven zand, looppaadjes en zwembanen. Vervolgens kijkt de Muskusrattenbestrijder waar de pijpingangen onder water zich bevinden. Daar plaatst hij klemmen, vangkooien of fuiken.

Een paar dagen later controleert de Muskusrattenbestrijder het vangmateriaal. Zitten er muskusratten in de vallen, dan leegt hij ze. Beschadigde vallen repareert de Muskusrattenbestrijder. Als het water te hoog staat, bevinden de muskusratten zich op het land. De Muskusrattenbestrijder vangt ze dan niet met vallen, maar hij schiet ze af. De Muskusrattenbestrijder registreert de (bij)vangsten en zijn tijdsbesteding en rapporteert dit aan de Rayonambtenaar.

Bovendien houdt de Muskusrattenbestrijder informatie bij over de waterstaatkundige inrichting van het werkgebied en de ontwikkelingen op zijn vakgebied. 

Mensen vonden ons op: Job Muskusrattenbestrijder, Baan Muskusrattenbestrijder, Muskusrattenbestrijder Worden, Functie-eisen Muskusrattenbestrijder, Verantwoordelijkheden Muskusrattenbestrijder, Functieprofiel Muskusrattenbestrijder, Wat doet een Muskusrattenbestrijder, Werken als Muskusrattenbestrijder.

Muskusrattenbestrijder worden: Opleiding tot muskusrattenbestrijder

 

Om Muskusrattenbestrijder te worden, hoeft niet per se een opleiding gevolgd te worden. Belangrijk is wel dat een Muskusrattenbestrijder affiniteit heeft met de natuur en het niet erg vindt om veel in de buitenlucht te werken. Een groene MBO-opleiding is relevant. Soms wordt ook naar ervaring gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Muskusrattenbestrijder, Muskusrattenbestrijder Worden, Opleidingsniveau Muskusrattenbestrijder, Scholing Muskusrattenbestrijder, Studie Muskusrattenbestrijder, Bijscholing Muskusrattenbestrijder, Omscholing Muskusrattenbestrijder.

Organisaties waar een muskusrattenbestrijder doorgaans werkzaam is

 

Een Muskusrattenbestrijder is in dienst van de provinciale overheid (waterschappen). Er wordt niet gestreefd naar winst, dus de Muskusrattenbestrijder is werkzaam in de non-profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Muskusrattenbestrijder, Muskusrattenbestrijder Worden, Opleidingsniveau Muskusrattenbestrijder, Scholing Muskusrattenbestrijder, Studie Muskusrattenbestrijder, Bijscholing Muskusrattenbestrijder, Omscholing Muskusrattenbestrijder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden muskusrattenbestrijder

 

Een Muskusrattenbestrijder kan rekenen op zo’n €1900,- tot €3900,- bruto per maand. Het bedrag hangt bijvoorbeeld af van de leeftijd van de Muskusrattenbestrijder.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld vakantiedagen, een tegemoetkoming van de ziektekostenverzekering en flexibele werktijden.

Mensen vonden ons op: Salaris Muskusrattenbestrijder, Loon Muskusrattenbestrijder, Wat verdien je als Muskusrattenbestrijder, Salarisschaal Muskusrattenbestrijder, Salarisindicatie Muskusrattenbestrijder, Bonus Muskusrattenbestrijder, CAO Muskusrattenbestrijder, Brutoloon Muskusrattenbestrijder, Nettoloon Muskusrattenbestrijder, Vakantiedagen Muskusrattenbestrijder, Pensioen Muskusrattenbestrijder.

Competenties, skills & vaardigheden muskusrattenbestrijder

 • Energie
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Doorzettingsvermogen
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Muskusrattenbestrijder, Vaardigheden Muskusrattenbestrijder, Attitude Muskusrattenbestrijder, Kwalificaties Muskusrattenbestrijder, Competentieprofiel Muskusrattenbestrijder.

Boeken voor het beroep muskusrattenbestrijder

Wil je meer weten over het beroep muskusrattenbestrijder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je muskusrattenbestrijder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken muskusrattenbestrijder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Muskusrattenbestrijder, Muskusrattenbestrijder ebooks, boek Muskusrattenbestrijder.

Persoonstypen muskusrattenbestrijder

 

Persoonstypen die passen bij een Muskusrattenbestrijder zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

De Muskusrattenbestrijder houdt van de natuur en wil het aantal muskusratten verminderen, zodat de natuur minder wordt aangetast en er minder ziektes worden overgebracht. De Muskusrattenbestrijder heeft daarom inzicht in zijn omgeving en hij kan aan bijvoorbeeld zwembanen en looppaadjes zien waar zich muskusratten bevinden. De Muskusrattenbestrijder kan dus goed waarnemen en onderzoeken (Waarnemer).

Bovendien moet een Muskusrattenbestrijder energiek zijn en een goede gezondheid hebben. Het werk is fysiek zwaar en soms ook gevaarlijk. Tevens werkt de Muskusrattenbestrijder efficiënt en doelgericht (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Muskusrattenbestrijder, Karakter Muskusrattenbestrijder.

Netwerk muskusrattenbestrijder

 

Een Muskusrattenbestrijder werkt vaak alleen. Toch zal hij soms in aanraking komen met andere Muskusrattenbestrijders. Ze plegen dan overleg of werken samen. De Muskusrattenbestrijder rapporteert zijn vangsten en tijdsbesteding aan de Rayonambtenaar. Soms komt de Muskusrattenbestrijder in contact met mensen die hij tegenkomt tijdens zijn werk. Zij vragen bijvoorbeeld naar zijn werkzaamheden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Muskusrattenbestrijder, Medewerkers Muskusrattenbestrijder.

Is het beroep muskusrattenbestrijder iets voor jou?

Zou je graag muskusrattenbestrijder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als muskusrattenbestrijder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Muskusrattenbestrijder, beroepskeuzetest Muskusrattenbestrijder, beroep Muskusrattenbestrijder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden muskusrattenbestrijder

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Muskusrattenbestrijder is redelijk. Er staan niet veel vacatures open. Of er werk is voor Muskusrattenbestrijder hangt verder af van de periode van het jaar.

Een Muskusrattenbestrijder kan doorgroeien naar Teamleider. Hij stuurt dan een team aan en is verantwoordelijk voor de resultaten en ontwikkelingen van het team. De Teamleider Muskusrattenbestrijder verdeelt de mensen en middelen en zorgt zo voor effectieve bestrijding van muskusratten. Ook kan de Muskusrattenbestrijder Rayonambtenaar worden. De invulling van deze functie verschilt per regio, maar een Rayonambtenaar geeft bijvoorbeeld leiding, houdt zich bezig met het papierwerk en neemt nieuwe mensen aan.

Arbeidsmarktperspectief score muskusrattenbestrijder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep muskusrattenbestrijder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Muskusrattenbestrijder, Promotie mogelijkheden Muskusrattenbestrijder, Carriere Muskusrattenbestrijder.

Solliciteren op de functie muskusrattenbestrijder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als muskusrattenbestrijder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor muskusrattenbestrijder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als muskusrattenbestrijder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Muskusrattenbestrijder, CV Muskusrattenbestrijder, sollicitatie Muskusrattenbestrijder.

Interviews met muskusrattenbestrijder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen muskusrattenbestrijder

 • Medewerker Ongediertebestrijding
 • Jager

Vacatures muskusrattenbestrijder

Op zoek naar een nieuwe baan als Muskusrattenbestrijder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Muskusrattenbestrijder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Muskusrattenbestrijder is iemand die zich bezighoudt met het vangen en tellen van muskusratten. Elke Muskusrattenbestrijder heeft zijn eigen werkgebied, zijn rayon. Eerst spoort de Muskusrattenbestrijder de muskusratten op.

Beoordeling Muskusrattenbestrijder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Muskusrattenbestrijder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Muskusrattenbestrijder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Goedendag ik zou dolgraag dit beroep willen uitoefenen omdat ik dol ben op de natuur en graag de dijken en oevers in goede stand wil houden ben woonachtig in Hilversum noord Holland als iemand iets weet voor een vacature dan kunt u mijn altijd benarderen Mvg richard van Woudenberg  email adres is richard.38@live.nl ps mijn geboortendatum is 19-12-1970

Door: Richard van Woudenberg

Hallo Richard,hierboven staat het prima omschreven.Probeer eerst bij de Provinciale overheid of bij een waterschap een baan te krijgen.Dan kun je proberen,bij een komende vacature ,hier op te solliciteren.Deze functies worden veel intern vervuld.Groeten           no 

Door: Nico

Ik ben opzoek naar baan omgeving noord Holland als muskusrattenbestrijder

Door: Marcel

Reageer op dit beroep