U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Muziekprogrammeur

Muziekprogrammeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een muziekprogrammeur? Lees de functieomschrijving.

De Muziekprogrammeur programmeert concerten en muziekoptredens in het theater, poppodium, festival of concertgebouw waar hij werkzaam is.

De Muziekprogrammeur is werkzaam in een theater, poppodium, festival of concertgebouw. Hij is verantwoordelijk voor het programmeren van muziekoptredens en concerten op de locatie waar hij werkzaam is. Deze concerten kunnen verschillen van rockconcerten tot jazzconcerten of concerten van klassieke muzikanten. De Muziekprogrammeur kijkt welke soort concerten het beste passen op de plek waar hij werkzaam is, kijkt wat er actueel en populair is en kijkt naar de behoeften van de bezoekers. Ook kijkt hij naar wat er technisch gezien mogelijk is. Naar aanleiding daarvan gaat hij muziekgroepen, bands en muzikanten boeken.

 

De Muziekprogrammeur onderhoudt goede contacten met verschillende impresario's en boekingskantoren, maakt afspraken over partages (of maakt andere financiële afspraken), maakt een begroting en kijkt vanuit de begroting en zijn budget naar de tarieven van de artiesten en impresario's zodat hij kan zien wie hij kan programmeren en welke artiesten onbetaalbaar of onhaalbaar zijn. Ook zal de Muziekprogrammeur programmabladen en seizoensbrochures samenstellen en laten verspreiden en publiek werven door middel van reclamecampagnes of e-mails.

 

De Muziekprogrammeur is verantwoordelijk voor het programmeren van een leuke en interessante concertagenda voor het theater, poppodium, concertgebouw of festival waar hij werkzaam is. Hij heeft verstand van muziek (en affiniteit met muziek) en weet wat er speelt binnen de muziekwereld. Hij houdt zijn kennis op peil en gaat ook bij nieuwe bandjes kijken om te zien of er eventueel mogelijkheden zijn om deze te programmeren.

Mensen vonden ons op: Job Muziekprogrammeur, Baan Muziekprogrammeur, Muziekprogrammeur Worden, Functie-eisen Muziekprogrammeur, Verantwoordelijkheden Muziekprogrammeur, Functieprofiel Muziekprogrammeur, Wat doet een Muziekprogrammeur, Werken als Muziekprogrammeur.

Muziekprogrammeur worden: Opleiding tot muziekprogrammeur

De Muziekprogrammeur heeft kan opleiding Muziek of Muziekmanagement (HBO), Kunsten, Cultuur en Media (WO) of Muziekwetenschap hebben gevolgd alhoewel er voor dit beroep niet een specifiek diploma is vereist; affiniteit met muziek en verstand van programmeren is vooral belangrijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Muziekprogrammeur, Muziekprogrammeur Worden, Opleidingsniveau Muziekprogrammeur, Scholing Muziekprogrammeur, Studie Muziekprogrammeur, Bijscholing Muziekprogrammeur, Omscholing Muziekprogrammeur.

Organisaties waar een muziekprogrammeur doorgaans werkzaam is

De Muziekprogrammeur werkt in een theater, muziekpodia, festival of concertgebouw.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Muziekprogrammeur, Muziekprogrammeur Worden, Opleidingsniveau Muziekprogrammeur, Scholing Muziekprogrammeur, Studie Muziekprogrammeur, Bijscholing Muziekprogrammeur, Omscholing Muziekprogrammeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden muziekprogrammeur

De Muziekprogrammeur verdient tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het poppodium, theater, festival of concertgebouw waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Muziekprogrammeur, Loon Muziekprogrammeur, Wat verdien je als Muziekprogrammeur, Salarisschaal Muziekprogrammeur, Salarisindicatie Muziekprogrammeur, Bonus Muziekprogrammeur, CAO Muziekprogrammeur, Brutoloon Muziekprogrammeur, Nettoloon Muziekprogrammeur, Vakantiedagen Muziekprogrammeur, Pensioen Muziekprogrammeur.

Competenties, skills & vaardigheden muziekprogrammeur

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Innovatief
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Durf
 • Inzicht in omgeving
 • Affiniteit met muziek
Mensen vonden ons op: Kennis Muziekprogrammeur, Vaardigheden Muziekprogrammeur, Attitude Muziekprogrammeur, Kwalificaties Muziekprogrammeur, Competentieprofiel Muziekprogrammeur.

Boeken voor het beroep muziekprogrammeur

Wil je meer weten over het beroep muziekprogrammeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je muziekprogrammeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken muziekprogrammeur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Muziekprogrammeur, Muziekprogrammeur ebooks, boek Muziekprogrammeur.

Persoonstypen muziekprogrammeur

De Muziekprogrammeur is een waarnemer. Hij houdt de actuele ontwikkelingen binnen de muziekwereld nauwgezet bij, gaat bij muziekgroepen en bandjes kijken en soort erg door goed waar te nemen voor dat hij weet wat er speelt en wat er bij hem in het theater, concertgebouw, festival of poppodium past.

Daarnaast is de Muziekprogrammeur een perfectionist en een levensgenieter. Hij wil elk nieuw jaar de beste concertagenda mogelijk samenstellen en rust niet voordat hij de bands die hij wil hebben voor een goede prijs heeft geboekt. Daarnaast heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt en geniet hij van het beroep dat hij heeft.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Muziekprogrammeur, Karakter Muziekprogrammeur.

Netwerk muziekprogrammeur

Het netwerk van de Muziekprogrammeur bestaat uit de mensen uit/van het theater, poppodium, festival of concertgebouw waar hij werkzaam is, impresario's en boekingskantoren, de bezoekers van concerten en mensen uit de muziekwereld (waaronder de bands en muzikanten).

Mensen vonden ons op: Collega’s Muziekprogrammeur, Medewerkers Muziekprogrammeur.

Is het beroep muziekprogrammeur iets voor jou?

Zou je graag muziekprogrammeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als muziekprogrammeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Muziekprogrammeur, beroepskeuzetest Muziekprogrammeur, beroep Muziekprogrammeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden muziekprogrammeur

Het arbeidsmarktperspectief voor de Muziekprogrammeur is laag. Om als Muziekprogrammeur aan de slag te gaan is het belangrijk dat je jezelf eerst bewijst en omhoog werkt binnen de muziekwereld. Ook de bezuinigingen maken het er de laatste jaren niet makkelijker op; mede door de bezuinigingen werken de meeste concertgebouwen, theaters, poppodia al jaren met de vaste muziekprogrammeurs en zijn zij minder snel geneigd nieuwe mensen een kans te bieden om zich te bewijzen. Alleen de Muziekprogrammeur met doorzettingsvermogen maakt daardoor nog kans op een baan. Wel kan de Muziekprogrammeur zijn werkterrein verbreden door ook werkzaam te zijn in café's of discotheken. Zie voor meer informatie daarover het beroep muziekprogrammeur.

Arbeidsmarktperspectief score muziekprogrammeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep muziekprogrammeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Muziekprogrammeur, Promotie mogelijkheden Muziekprogrammeur, Carriere Muziekprogrammeur.

Solliciteren op de functie muziekprogrammeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als muziekprogrammeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor muziekprogrammeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als muziekprogrammeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Muziekprogrammeur, CV Muziekprogrammeur, sollicitatie Muziekprogrammeur.

Interviews met muziekprogrammeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen muziekprogrammeur

Vacatures muziekprogrammeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Muziekprogrammeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Muziekprogrammeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Muziekprogrammeur programmeert concerten en muziekoptredens in het theater, poppodium, festival of concertgebouw waar hij werkzaam is. De Muziekprogrammeur is werkzaam in een theater, poppodium, festival of concertgebouw. Hij is verantwoordelijk voor het programmeren van muziekoptredens en concerten op de locatie waar hij werkzaam is.

Beoordeling Muziekprogrammeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Muziekprogrammeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Muziekprogrammeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep