U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Muziekrecensent

Muziekrecensent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een muziekrecensent? Lees de functieomschrijving.

De muziekrecensent schrijft recensies over muziek.

De muziekrecensent werkt freelance of in vaste dienst bij een tijdschrift, krant, televisieprogramma of internetsite. De muziekrecensent schrijft recensies over cd's, lp's, muziekdvd's en live concerten. Daarnaast kan de muziekrecensent ook nieuwsberichten, columns, interviews of artikelen schrijven op het gebied van muziek.

De muziekrecensent schrijft vaak recensies over de muziek die hij mooi vindt en waar hij verstand van heeft (dit omdat iemand die niet van heavy metal houdt bijvoorbeeld niet objectief en goed naar een heavy metal cd kan luisteren omdat het zijn smaak niet is). De muziekrecensent krijgt de nieuwste muziekcd's, lp's en dvd's toegestuurd, beluistert of bekijkt deze objectief en schrijft er vervolgens een recensie over. De muziekrecensent is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de muziek, weet wat er speelt en wat muzikaal in orde is. Hij beoordeelt de muziek op de klank, de originaliteit en eventueel op de songteksten. Daarnaast kan hij ook live concerten bezoeken en een recensie schrijven over de performance en het geluid op het concert.

De muziekrecensent schrijft leuke, vlotte en interessante teksten waarin hij de lezer een zo goed mogelijk beeld geeft van de cd, dvd, lp of het concert in kwestie. De muziekrecensent is objectief maar geeft wel zijn eerlijke en kritische mening en steekt deze niet onder stoelen of banken. Hij is er verantwoordelijk voor dat de lezers van zijn recensies geen miskopen doen en moet ze waarschuwen als een cd, lp of dvd echt te slecht is om te kopen. Daarnaast geeft hij ze goed advies over welke producten ze wel het beste kunnen kopen en welke ze leuk gaan vinden.

Mensen vonden ons op: Job Muziekrecensent, Baan Muziekrecensent, Muziekrecensent Worden, Functie-eisen Muziekrecensent, Verantwoordelijkheden Muziekrecensent, Functieprofiel Muziekrecensent, Wat doet een Muziekrecensent, Werken als Muziekrecensent.

Muziekrecensent worden: Opleiding tot muziekrecensent

Voor het beroep van muziekrecensent is geen specifieke opleiding. Wel kan de muziekrecensent een journalistieke opleiding hebben gevolgd. Deze zijn over het algemeen HBO en vierjarig. Ook kan de muziekrecensent een culturele opleiding hebben gevolgd en hierdoor veel weten over muziek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Muziekrecensent, Muziekrecensent Worden, Opleidingsniveau Muziekrecensent, Scholing Muziekrecensent, Studie Muziekrecensent, Bijscholing Muziekrecensent, Omscholing Muziekrecensent.

Organisaties waar een muziekrecensent doorgaans werkzaam is

De muziekrecensent werkt freelance voor een tijdschrift, televisieprogramma, krant of internetsite.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Muziekrecensent, Muziekrecensent Worden, Opleidingsniveau Muziekrecensent, Scholing Muziekrecensent, Studie Muziekrecensent, Bijscholing Muziekrecensent, Omscholing Muziekrecensent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden muziekrecensent

De muziekrecensent verdient tussen de €1500,- en €3000,- bruto per maand, afhankelijk van de media waarvoor hij schrijft, het aantal media waarvoor hij schrijft en het aantal artikelen dat hij per maand schrijft. Daarnaast kan de freelance muziekrecensent die minder artikelen schrijft wel minder dan €1500,- verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Muziekrecensent, Loon Muziekrecensent, Wat verdien je als Muziekrecensent, Salarisschaal Muziekrecensent, Salarisindicatie Muziekrecensent, Bonus Muziekrecensent, CAO Muziekrecensent, Brutoloon Muziekrecensent, Nettoloon Muziekrecensent, Vakantiedagen Muziekrecensent, Pensioen Muziekrecensent.

Competenties, skills & vaardigheden muziekrecensent

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Omgaan met details
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Muzikale kennis
Mensen vonden ons op: Kennis Muziekrecensent, Vaardigheden Muziekrecensent, Attitude Muziekrecensent, Kwalificaties Muziekrecensent, Competentieprofiel Muziekrecensent.

Boeken voor het beroep muziekrecensent

Wil je meer weten over het beroep muziekrecensent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je muziekrecensent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken muziekrecensent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Muziekrecensent, Muziekrecensent ebooks, boek Muziekrecensent.

Persoonstypen muziekrecensent

De muziekrecensent is een levensgenieter. Hij verdient zijn geld met het luisteren naar en schrijven over muziek en heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Daarnaast is de muziekrecensent een waarnemer. Hij kijkt en luistert goed om vervolgens een zo objectief en kritisch mogelijke recensie over datgene waar hij naar gekeken of geluisterd heeft te schrijven en zijn lezers goed te informeren.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Muziekrecensent, Karakter Muziekrecensent.

Netwerk muziekrecensent

Het netwerk van de muziekrecensent bestaat uit zijn collega's, muzikanten en impresariaten en boekingskantoren (die hem de laatste producten toesturen om te recenseren).

Mensen vonden ons op: Collega’s Muziekrecensent, Medewerkers Muziekrecensent.

Is het beroep muziekrecensent iets voor jou?

Zou je graag muziekrecensent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als muziekrecensent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Muziekrecensent, beroepskeuzetest Muziekrecensent, beroep Muziekrecensent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden muziekrecensent

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de muziekrecensent is gemiddeld. Er is voldoende werk en er zijn voldoende media waar de muziekrecensent recensies voor kan schrijven maar niet alles is betaald. Om betaalde recensies te gaan schrijven moet de muziekrecensent een goede reputatie opbouwen en zichzelf in de kijker spelen bij muziektijdschriften, muziekprogramma's op de televisie of bij één van de kranten om daar zo een baan te kunnen krijgen.

Arbeidsmarktperspectief score muziekrecensent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep muziekrecensent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Muziekrecensent, Promotie mogelijkheden Muziekrecensent, Carriere Muziekrecensent.

Solliciteren op de functie muziekrecensent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als muziekrecensent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor muziekrecensent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als muziekrecensent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Muziekrecensent, CV Muziekrecensent, sollicitatie Muziekrecensent.

Interviews met muziekrecensent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen muziekrecensent

Vacatures muziekrecensent

Op zoek naar een nieuwe baan als Muziekrecensent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Muziekrecensent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De muziekrecensent schrijft recensies over muziek. De muziekrecensent werkt freelance of in vaste dienst bij een tijdschrift, krant, televisieprogramma of internetsite. De muziekrecensent schrijft recensies over cd's, lp's, muziekdvd's en live concerten.

Beoordeling Muziekrecensent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Muziekrecensent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Muziekrecensent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep