U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Nanotechnoloog

Nanotechnoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een nanotechnoloog? Lees de functieomschrijving.

De Nanotechnoloog houdt zich bezig met de nanotechnologie. De Nanotechnoloog doet onderzoek en past de wetenschap van de nanotechnologie toe in de praktijk.

 

Nanotechnologie

Nanotechnologie is een techniek die het werken met kleine deeltjes mogelijk maakt. Deze kleine deeltjes worden uitgedrukt in nanometers. Een nanometer is een miljardste deel van een meter. Dit zijn dus zeer kleine deeltjes die qua grootte net boven atomen en moleculen liggen. Nanodeeltjes worden op verschillende manieren toegepast in bijvoorbeeld verf, cosmetica, kleding en huishoudapparatuur. Een andere bekende toepassing is de grote opslagcapaciteit van computergeheugens.

 

Toepassing

Nanotechnologie is dus belangrijk in ons leven. De Nanotechnoloog werkt met zeer kleine deeltjes en structuren. De Nanotechnoloog kan deze manipuleren en toepassen met speciale technieken en zo nieuwe systemen en materialen te ontwikkelen. Hierdoor kunnen nieuwe toepassingen ontwikkeld worden of bestaande producten verbeterd worden. De Nanotechnoloog doet veel onderzoek en probeert hierdoor steeds meer te weten te komen en deze nieuwe toepassingen te ontwikkelen.

Mensen vonden ons op: Job Nanotechnoloog, Baan Nanotechnoloog, Nanotechnoloog Worden, Functie-eisen Nanotechnoloog, Verantwoordelijkheden Nanotechnoloog, Functieprofiel Nanotechnoloog, Wat doet een Nanotechnoloog, Werken als Nanotechnoloog.

Nanotechnoloog worden: Opleiding tot nanotechnoloog

Nanotechnologie is een aparte opleiding en kan vaak vanuit andere opleidingen gevolgd worden. Zo is nanotechnologie onderdeel van de technische natuurkunde, chemie en werktuigbouwkunde. Je kan dus via verschillende manieren bij de nanotechnologie uikomen. De opleiding wordt aangeboden op WO-niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Nanotechnoloog, Nanotechnoloog Worden, Opleidingsniveau Nanotechnoloog, Scholing Nanotechnoloog, Studie Nanotechnoloog, Bijscholing Nanotechnoloog, Omscholing Nanotechnoloog.

Organisaties waar een nanotechnoloog doorgaans werkzaam is

De Nanotechnoloog werkt vaak bij een organisatie die onderzoek uitvoeren en toepassingen ontwikkelen. De Nanotechnoloog kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Nanotechnoloog, Nanotechnoloog Worden, Opleidingsniveau Nanotechnoloog, Scholing Nanotechnoloog, Studie Nanotechnoloog, Bijscholing Nanotechnoloog, Omscholing Nanotechnoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden nanotechnoloog

Het salaris van de Nanotechnoloog is sterk afhankelijk van de organisatie waar de Nanotechnoloog werkt en hoe belangrijk de Nanotechnoloog voor het bedrijf is. Het startsalaris van de Nanotechnoloog ligt vaak rond de €2300,- en kan snel oplopen als de Nanotechnoloog successen boekt.

Mensen vonden ons op: Salaris Nanotechnoloog, Loon Nanotechnoloog, Wat verdien je als Nanotechnoloog, Salarisschaal Nanotechnoloog, Salarisindicatie Nanotechnoloog, Bonus Nanotechnoloog, CAO Nanotechnoloog, Brutoloon Nanotechnoloog, Nettoloon Nanotechnoloog, Vakantiedagen Nanotechnoloog, Pensioen Nanotechnoloog.

Competenties, skills & vaardigheden nanotechnoloog

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Ambitie
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Nanotechnoloog, Vaardigheden Nanotechnoloog, Attitude Nanotechnoloog, Kwalificaties Nanotechnoloog, Competentieprofiel Nanotechnoloog.

Boeken voor het beroep nanotechnoloog

Wil je meer weten over het beroep nanotechnoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je nanotechnoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken nanotechnoloog te komen.

Ongekende overvloed | Eric Drexler

hoe een revolutie in nanotechnologie ons leven ingrijpend zal veranderen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789088030383 | 288 pagina's

Ongekende overvloed 1e druk is een boek van Eric Drexler uitgegeven bij Schuyt Nederland. ISBN 9789088030383 Nanotechnologie gaat ons leven ingrijpend veranderen. De turbulente geschiedenis van deze fascinerende technologie, de recente ontwikkelingen en d...

Ongekende overvloed | Eric Drexler

hoe een revolutie in nanotechnologie ons leven ingrijpend zal veranderen - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789088030390 | 288 pagina's

Nanotechnologie gaat ons leven ingrijpend veranderen. De turbulente geschiedenis van deze fascinerende technologie, de recente ontwikkelingen en de toekomstige mogelijkheden worden in dit boek beschreven. Ook ethische en politieke vragen komen aan de orde...

Rapid Production of Micro- and Nano-particles Using Supercritical Water | Zhen Fang

Engels | Druk: 2010 | Hardcover | 9783642129865 | 92 pagina's

Thisbookistalkingabouthowtousesupercriticalwater(SCW)torapidlyproduce micro- and nano-particles of metal oxides, inorganic salts, metals and organics. Itcoversbasicprinciples,experimentalmethodologiesandreactors,particlep- duction,characterizationsandappl...

Mensen vonden ons op: boeken voor Nanotechnoloog, Nanotechnoloog ebooks, boek Nanotechnoloog.

Persoonstypen nanotechnoloog

De Nanotechnoloog moet goed kunnen analyseren, data kunnen interpreteren en de resultaten kunnen toepassen (Waarnemer). Ook moet de Nanotechnoloog zelfverzekerd en onafhankelijk kunnen werken (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Nanotechnoloog, Karakter Nanotechnoloog.

Netwerk nanotechnoloog

De Nanotechnoloog werkt vaak zelfstandig. Soms heeft de Nanotechnoloog contact met anderen Nanotechnoloog of onderzoekers en werkt soms ook samen om zo tot een beter resultaat te kunnen komen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Nanotechnoloog, Medewerkers Nanotechnoloog.

Is het beroep nanotechnoloog iets voor jou?

Zou je graag nanotechnoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als nanotechnoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Nanotechnoloog, beroepskeuzetest Nanotechnoloog, beroep Nanotechnoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden nanotechnoloog

Er is een gemiddelde vraag naar Nanotechnologen. Door succesvol te zijn en goed onderzoek af te leveren kan de Nanotechnoloog doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score nanotechnoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep nanotechnoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Nanotechnoloog, Promotie mogelijkheden Nanotechnoloog, Carriere Nanotechnoloog.

Solliciteren op de functie nanotechnoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als nanotechnoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor nanotechnoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als nanotechnoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Nanotechnoloog, CV Nanotechnoloog, sollicitatie Nanotechnoloog.

Interviews met nanotechnoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen nanotechnoloog

Vacatures nanotechnoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Nanotechnoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Nanotechnoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Nanotechnoloog houdt zich bezig met de nanotechnologie. De Nanotechnoloog doet onderzoek en past de wetenschap van de nanotechnologie toe in de praktijk.   Nanotechnologie Nanotechnologie is een techniek die het werken met kleine deeltjes mogelijk maakt.

Beoordeling Nanotechnoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Nanotechnoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Nanotechnoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep