U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Natuurgids » Opleidingen

Opleidingen tot Natuurgids

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Natuurgids willen worden? Of ben je al Natuurgids en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Natuurgids, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Organisaties die op zoek zijn naar een Natuurgids, vereisen meestal geen opleiding. Ze eisen vaak alleen voldoende kennis van de natuur in de omgeving waar de organisatie natuurgidsen in wil zetten, voldoende communicatieve vaardigheden en zelfstandigheid. Nadat een natuurgids door een organisatie geschikt bevonden is om als natuurgids werkzaam te zijn, is er een “interne” opleiding die bestaat uit het meelopen met een Natuurgids die daar al enige tijd werkzaam is.

Ondanks dat er vaak geen opleiding tot Natuurgids vereist is in vacatures, is er in Nederland wel een opleiding waarna je na succesvol afronden van deze opleiding, jezelf een gediplomeerde Natuurgids mag noemen. Deze opleiding duurt anderhalf jaar en bestaat uit 50 lesuren. Deze lessen worden per onderwerp ingericht, waardoor je na de opleiding kennis van veel soorten natuur hebt. Ook worden er praktijklessen gegeven die de student traint om uiteindelijk zelfstandig een groep rond te kunnen leiden.