U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Natuursteenbewerker

Natuursteenbewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een natuursteenbewerker? Lees de functieomschrijving.

 

Een Natuursteenbewerker is iemand die natuursteen, zoals marmer en graniet, bewerkt. Natuursteen vinden we in interieurs (tegels, vloeren, wanden, aanrechtbladen, trappen, vensterbanken), maar ook aan de buitenkant van kantoren en huizen (gevels). Ook kan een Natuursteenbewerker grafstenen maken.

De Natuursteenbewerker maakt grafstenen, vensterbanken enzovoort door natuursteen op maat te zagen of te hakken en het te lijmen, polijsten en eventueel te beletteren. Hij voert soms ook restauratiewerkzaamheden uit bij bedrijven of particulieren.

Tegenwoordig wordt bij het bewerken van natuursteen veel gewerkt met machines. De Natuursteenbewerker kan deze machines goed bedienen, zodat het steen precies op maat wordt afgezaagd, wordt gepolijst en eventueel wordt beletterd.

Mensen vonden ons op: Job Natuursteenbewerker, Baan Natuursteenbewerker, Natuursteenbewerker Worden, Functie-eisen Natuursteenbewerker, Verantwoordelijkheden Natuursteenbewerker, Functieprofiel Natuursteenbewerker, Wat doet een Natuursteenbewerker, Werken als Natuursteenbewerker.

Natuursteenbewerker worden: Opleiding tot natuursteenbewerker

Er bestaan verschillende MBO-opleidingen om Natuursteenbewerker te worden. Voorbeelden zijn Basisberoepsopleiding Natuursteen Bewerken en Kaderfunctionaris Natuursteenbedrijf. De meeste tijd wordt besteed aan het uitvoeren van praktijkopdrachten. Vaak krijgt de leerling één dag per week theorieles.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Natuursteenbewerker, Natuursteenbewerker Worden, Opleidingsniveau Natuursteenbewerker, Scholing Natuursteenbewerker, Studie Natuursteenbewerker, Bijscholing Natuursteenbewerker, Omscholing Natuursteenbewerker.

Organisaties waar een natuursteenbewerker doorgaans werkzaam is

Een Natuursteenbewerker werkt bij een Natuursteenbedrijf. Hij is werkzaam in een werkplaats (steenhouwerij) of op een bouwlocatie of begraafplaats. Het bedrijf streeft naar winst, dus een Natuursteenbewerker is werkzaam in de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Natuursteenbewerker, Natuursteenbewerker Worden, Opleidingsniveau Natuursteenbewerker, Scholing Natuursteenbewerker, Studie Natuursteenbewerker, Bijscholing Natuursteenbewerker, Omscholing Natuursteenbewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden natuursteenbewerker

Een Natuursteenbewerker kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2850,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder meer af van de leeftijd en ervaring van de Natuursteenbewerker.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld het recht om op een veilige werkomgeving, een reiskostenvergoeding en een vergoeding van de werkgever bij een bedrijfsongeval.

Mensen vonden ons op: Salaris Natuursteenbewerker, Loon Natuursteenbewerker, Wat verdien je als Natuursteenbewerker, Salarisschaal Natuursteenbewerker, Salarisindicatie Natuursteenbewerker, Bonus Natuursteenbewerker, CAO Natuursteenbewerker, Brutoloon Natuursteenbewerker, Nettoloon Natuursteenbewerker, Vakantiedagen Natuursteenbewerker, Pensioen Natuursteenbewerker.

Competenties, skills & vaardigheden natuursteenbewerker

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Ambitie
 • Accuratesse
 • Handig
 • Kunnen lezen van een werktekening
Mensen vonden ons op: Kennis Natuursteenbewerker, Vaardigheden Natuursteenbewerker, Attitude Natuursteenbewerker, Kwalificaties Natuursteenbewerker, Competentieprofiel Natuursteenbewerker.

Boeken voor het beroep natuursteenbewerker

Wil je meer weten over het beroep natuursteenbewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je natuursteenbewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken natuursteenbewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Natuursteenbewerker, Natuursteenbewerker ebooks, boek Natuursteenbewerker.

Persoonstypen natuursteenbewerker

Persoonstypen die passen bij een Natuursteenbewerker zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Natuursteenbewerker is hardwerkend, ambitieus en doelgericht. Ook kan een Natuursteenbewerker zowel zelfstandig als in een team goed functioneren (Succesvolle Werker).

Ook is het belangrijk dat een Natuursteenbewerker heel secuur is. Het natuursteen moet heel precies bewerkt worden, zodat het eindresultaat perfect is. Een Natuursteenbewerker is dus veeleisend en nauwkeurig (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Natuursteenbewerker, Karakter Natuursteenbewerker.

Netwerk natuursteenbewerker

Een Natuursteenbewerker werkt vaak zelfstandig, maar soms ook met collega’s aan een klus. Hij krijgt leiding van een leidinggevende. Van hem (of de opdrachtgever) krijgt hij de opdracht en bij hem kan hij terecht bij vragen en problemen. Ook heeft een Natuursteenbewerker contact met de klanten, zoals particulieren of bedrijven. De klant geeft zijn wensen aan en keurt een ontwerp. Een Natuursteenbewerker moet steeds in contact blijven staan met de klant om afspraken te maken en het werk eventueel tussendoor te tonen. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Natuursteenbewerker, Medewerkers Natuursteenbewerker.

Is het beroep natuursteenbewerker iets voor jou?

Zou je graag natuursteenbewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als natuursteenbewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Natuursteenbewerker, beroepskeuzetest Natuursteenbewerker, beroep Natuursteenbewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden natuursteenbewerker

Het arbeidsmarktperspectief voor een Natuursteenbewerker is redelijk. Er zijn heel veel dingen die een Natuursteenbewerker kan maken, dus hij kan voor veel verschillende klussen gevraagd worden. Afhankelijk van de precieze opleiding beheerst hij veel technieken (zoals polijsten en zagen) voor het bewerken van natuursteen, dus hij kan ook voor één specifieke techniek gevraagd worden door een Natuursteenbedrijf.

Een Natuursteenbewerker kan zich specialiseren in een bepaalde bewerktechniek of een bepaald soort natuursteen. Ook kan hij bij goed functioneren lastigere opdrachten krijgen, leiding gaan geven over een team of een eigen bedrijf beginnen.

Arbeidsmarktperspectief score natuursteenbewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep natuursteenbewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Natuursteenbewerker, Promotie mogelijkheden Natuursteenbewerker, Carriere Natuursteenbewerker.

Solliciteren op de functie natuursteenbewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als natuursteenbewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor natuursteenbewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als natuursteenbewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Natuursteenbewerker, CV Natuursteenbewerker, sollicitatie Natuursteenbewerker.

Interviews met natuursteenbewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen natuursteenbewerker

Vacatures natuursteenbewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Natuursteenbewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Natuursteenbewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Natuursteenbewerker is iemand die natuursteen, zoals marmer en graniet, bewerkt. Natuursteen vinden we in interieurs (tegels, vloeren, wanden, aanrechtbladen, trappen, vensterbanken), maar ook aan de buitenkant van kantoren en huizen (gevels). Ook kan een Natuursteenbewerker grafstenen maken.

Beoordeling Natuursteenbewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Natuursteenbewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Natuursteenbewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik ben natuursteenbewerker met 25jaar ervaring

Door: dennis jamison

Reageer op dit beroep