U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Neonatoloog

Neonatoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een neonatoloog? Lees de functieomschrijving.

De Neonatoloog is een arts die gespecialiseerd is in de neonatologie. Dit is een specialisme in de geneeskunde die zicht richt op de zorg voor te vroeg geboren of zieke baby’s. Het is een onderdeel van de kindergeneeskunde. De Neonatoloog voert geneeskundige behandelingen bij baby’s uit. Vaak is er speciale medische zorg nodig na een vroeggeboorte, een te laag geboortegewicht of andere complicaties. De Neonatoloog werkt vaak binnen een speciale intensieve zorgeenheid van een ziekenhuis die zich richt op pasgeborenen.

 

Vakkennis

Net als voor andere artsen en medische specialisten geldt voor het beroep van de Neonatoloog dat veel kennis van het menselijk lichaam, ziektes en behandelingen nodig is. Baby’s hebben vaak speciale zorg nodig en er zijn weer andere behandelmethodes en zaken waar op gelet moet worden dan bij andere medische specialismen. Het is belangrijk dat de Neonatoloog zijn kennis ook op peil houdt. De Neonatoloog maakt vaak lange dagen en heeft daarnaast ook nog bereikbaarheidsdiensten. De Neonatoloog is dan oproepbaar bij noodgevallen.

 

Steun

Naast de medische vakkennis moet de Neonatoloog ook goed met mensen om kunnen gaan. De ouders van de baby zijn vaak bezorgd en maken in plaats van de blijdschap van een zwangerschap en bevalling vaak een heftige situatie mee. De Neonatoloog moet hen kunnen ondersteunen en te woord kunnen staan over de uitleg van hun kind. Sociale en communicatieve vaardigheden zijn daarom ook erg belangrijk. Het is een beroep met een vaak een extra emotionele lading.

Mensen vonden ons op: Job Neonatoloog, Baan Neonatoloog, Neonatoloog Worden, Functie-eisen Neonatoloog, Verantwoordelijkheden Neonatoloog, Functieprofiel Neonatoloog, Wat doet een Neonatoloog, Werken als Neonatoloog.

Neonatoloog worden: Opleiding tot neonatoloog

Om aan de slag te kunnen als Neonatoloog moet eerst een opleiding Geneeskunde (WO) worden gevolgd. Deze opleiding duurt 6 jaar. Na deze opleiding ben je een arts. In 5 jaar tijd kan je je vervolgens specialiseren tot Kinderarts om daarna weer verder te specialiseren tot Neonatoloog. Dit laatste traject duurt nog eens 3 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Neonatoloog, Neonatoloog Worden, Opleidingsniveau Neonatoloog, Scholing Neonatoloog, Studie Neonatoloog, Bijscholing Neonatoloog, Omscholing Neonatoloog.

Organisaties waar een neonatoloog doorgaans werkzaam is

De Neonatoloog werkt in een (academische) ziekenhuis. De Neonatoloog is werkzaam in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Neonatoloog, Neonatoloog Worden, Opleidingsniveau Neonatoloog, Scholing Neonatoloog, Studie Neonatoloog, Bijscholing Neonatoloog, Omscholing Neonatoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden neonatoloog

Gemiddeld verdient een Neonatoloog tussen de €3000,- en €6000,-. Daarbij komen nog onder meer vakantiegeld en een toeslag voor bereikbaarheidsdiensten.

Mensen vonden ons op: Salaris Neonatoloog, Loon Neonatoloog, Wat verdien je als Neonatoloog, Salarisschaal Neonatoloog, Salarisindicatie Neonatoloog, Bonus Neonatoloog, CAO Neonatoloog, Brutoloon Neonatoloog, Nettoloon Neonatoloog, Vakantiedagen Neonatoloog, Pensioen Neonatoloog.

Competenties, skills & vaardigheden neonatoloog

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Neonatoloog, Vaardigheden Neonatoloog, Attitude Neonatoloog, Kwalificaties Neonatoloog, Competentieprofiel Neonatoloog.

Boeken voor het beroep neonatoloog

Wil je meer weten over het beroep neonatoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je neonatoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken neonatoloog te komen.

Leerboek intensive-care-verpleegkunde neonatologie | G.T.W.J. van den Brink

With Digital Download - Nederlands | Druk: 3 | Hardcover | 9789036817974 | 772 pagina's

Leerboek intensive-care-verpleegkunde neonatologie 3e druk is een boek van G.T.W.J. van den Brink uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036817974 Het Leerboek intensive-care-verpleegkunde neonatologie beschrijft de multidisciplinaire behandelin...

Perinatologie | M.L. Moore

leerboek neonatologie en verloskunde voor verpleegkundigen - Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789031338979 | 303 pagina's

Perinatologie 4e druk is een boek van M.L. Moore uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031338979 De perinatologie richt zich op het kind tijdens de ontwikkeling in utero, de geboorte en de eerste levensfase. Snelle ontwikkelingen in de obstetri...

Workbook in Practical Neonatology | Richard Polin

Expert Consult - Engels | Druk: 5th Revised edition | Paperback | 9781455774845 | 392 pagina's

Workbook in Practical Neonatology provides authoritative guidance on neonatal evaluation and management of the problems that you are most likely to see in practice. Meticulous revisions and updates incorporate advances in neonatal care, including hypotens...

Mensen vonden ons op: boeken voor Neonatoloog, Neonatoloog ebooks, boek Neonatoloog.

Persoonstypen neonatoloog

De Neonatoloog moet veel doorzettingsvermogen hebben, betrouwbaar  en gedisciplineerd zijn (Perfectionist). De Neonatoloog moet beschikken over goede sociale en communicatie vaardigheden, sterk analytisch ingesteld zijn en de juiste diagnose weten te maken (Waarnemer). Kennis is hierbij heel belangrijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Neonatoloog, Karakter Neonatoloog.

Netwerk neonatoloog

De Neonatoloog werkt veel samen met andere artsen en kinderartsen. Daarnaast werkt de Neonatoloog nauw samen met de verpleging, laboranten en gynaecologen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Neonatoloog, Medewerkers Neonatoloog.

Is het beroep neonatoloog iets voor jou?

Zou je graag neonatoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als neonatoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Neonatoloog, beroepskeuzetest Neonatoloog, beroep Neonatoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden neonatoloog

Er is voldoende vraag naar bekwame Neonatologen. Het beroep biedt doorgroeimogelijkheden door te blijven leren, kennis op peil te houden en daardoor bijvoorbeeld door te groeien tot leidinggevende van de afdeling neonatologie.

Arbeidsmarktperspectief score neonatoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep neonatoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Neonatoloog, Promotie mogelijkheden Neonatoloog, Carriere Neonatoloog.

Solliciteren op de functie neonatoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als neonatoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor neonatoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als neonatoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Neonatoloog, CV Neonatoloog, sollicitatie Neonatoloog.

Interviews met neonatoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen neonatoloog

Vacatures neonatoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Neonatoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Neonatoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Neonatoloog is een arts die gespecialiseerd is in de neonatologie. Dit is een specialisme in de geneeskunde die zicht richt op de zorg voor te vroeg geboren of zieke baby’s. Het is een onderdeel van de kindergeneeskunde.

Beoordeling Neonatoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Neonatoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Neonatoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep