U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Netmanager

Netmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een netmanager? Lees de functieomschrijving.

Een Netmanager of Netcoördinator is iemand die de indeling van uitzendingen van een bepaalde televisiezender (net) bepaalt. 
 
De Netmanager kiest welke programma’s op welk tijdstip worden uitgezonden. Hij maakt een programmaschema en bewaakt het netprofiel. Hij kijkt naar de kijkcijfers per doelgroep, maar ook naar de maatschappelijke doelstellingen (zoals een X aantal informatieve programma’s) en de belangen van alle verschillende partijen (omroepen, productiehuizen, politiek). Interactiviteit met de doelgroep is een belangrijk selectiemiddel, evenals een onderscheidend programma.
 
Een Netcoördinator werkt onafhankelijk van de omroepen. Hij heeft meestal niet veel te zeggen over de inhoud van de programma’s. Hij kan alleen selecteren wat wanneer wordt uitgezonden.
 
Mensen vonden ons op: Job Netmanager, Baan Netmanager, Netmanager Worden, Functie-eisen Netmanager, Verantwoordelijkheden Netmanager, Functieprofiel Netmanager, Wat doet een Netmanager, Werken als Netmanager.

Netmanager worden: Opleiding tot netmanager

Er is geen specifieke opleiding tot Netmanager. Een journalistieke HBO-opleiding is handig, evenals een Management-opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Netmanager, Netmanager Worden, Opleidingsniveau Netmanager, Scholing Netmanager, Studie Netmanager, Bijscholing Netmanager, Omscholing Netmanager.

Organisaties waar een netmanager doorgaans werkzaam is

Een Netmanager kan werkzaam zijn voor een profit-bedrijf of een non-profit-bedrijf. De commerciële zenders willen winst maken; voor publieke zenders is dit niet het hoofddoel.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Netmanager, Netmanager Worden, Opleidingsniveau Netmanager, Scholing Netmanager, Studie Netmanager, Bijscholing Netmanager, Omscholing Netmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden netmanager

Een Netmanager valt meestal in salarisschaal M (5745 tot 9352 euro bruto per maand). Het bedrag is afhankelijk van de zender en de ervaring en leeftijd van de werknemer. 
 
Daarnaast krijgt hij of zij mogelijk een leaseauto, werktelefoon en vrije dagen.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Netmanager, Loon Netmanager, Wat verdien je als Netmanager, Salarisschaal Netmanager, Salarisindicatie Netmanager, Bonus Netmanager, CAO Netmanager, Brutoloon Netmanager, Nettoloon Netmanager, Vakantiedagen Netmanager, Pensioen Netmanager.

Competenties, skills & vaardigheden netmanager

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Netmanager, Vaardigheden Netmanager, Attitude Netmanager, Kwalificaties Netmanager, Competentieprofiel Netmanager.

Boeken voor het beroep netmanager

Wil je meer weten over het beroep netmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je netmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken netmanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Netmanager, Netmanager ebooks, boek Netmanager.

Persoonstypen netmanager

Persoonstypen die passen bij een Netmanager zijn Waarnemer en Loyalist.
 
Allereerst is een Netmanager onderzoekend en analytisch. Hij onderzoekt of het programma aansluit bij de doelgroep die bereikt moet worden en bij de maatschappelijke doelstellingen van de zender (Waarnemer).
 
Daarnaast is hij of zij betrouwbaar en heeft hij een groot verantwoordelijkheidsgevoel (Loyalist).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Netmanager, Karakter Netmanager.

Netwerk netmanager

Een Netcoördinator overlegt met zijn baas of de Raad van Bestuur over de doelstellingen van het bedrijf. Deze doelstellingen hebben invloed op de keuze voor programma’s. Ook praat de Netmanager met producten om feeling met de markt te houden. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Netmanager, Medewerkers Netmanager.

Is het beroep netmanager iets voor jou?

Zou je graag netmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als netmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Netmanager, beroepskeuzetest Netmanager, beroep Netmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden netmanager

Er zijn erg weinig vacatures voor Netmanagers. Er zijn niet alleen weinig zenders; de functie wordt ook meestal intern ingevuld. 
 
De doorgroeimogelijkheden lijken beperkt. Wellicht kan een Netmanager bij genoeg ervaring overstappen naar een grotere zender. Of leiding gaan geven.
 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Netmanager, Promotie mogelijkheden Netmanager, Carriere Netmanager.

Solliciteren op de functie netmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als netmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor netmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als netmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Netmanager, CV Netmanager, sollicitatie Netmanager.

Interviews met netmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen netmanager

Vacatures netmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Netmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Netmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Netmanager of Netcoördinator is iemand die de indeling van uitzendingen van een bepaalde televisiezender (net) bepaalt.    De Netmanager kiest welke programma’s op welk tijdstip worden uitgezonden. Hij maakt een programmaschema en bewaakt het netprofiel.

Beoordeling Netmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Netmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Netmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep