U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Neuroloog

Neuroloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een neuroloog? Lees de functieomschrijving.

Een Neuroloog is een arts die zich gespecialiseerd heeft in aandoeningen aan het zenuwstelsel en spierziekten. Een Neuroloog kan een diagnose stellen en behandeling opstellen voor een neurologische stoornis aan de hersenen, zenuwen, ruggenmerg of spieren. Hiervoor houdt een Neuroloog spreekuur met de patiënt over zijn klachten. Een Neuroloog biedt de patiënt goede voorlichting over de neurologische stoornis en begeleidt hem gedurende het onderzoeksproces. Ook moet de Neuroloog nieuws over een diagnose begrijpelijk over kunnen brengen. Een Neuroloog kan te maken krijgen met diverse aandoeningen, zoals een een beroerte, epilepsie of de ziekte van Parkinson.

Naast de bovengenoemde taken zal de Neuroloog ook het patiëntendossier bij moeten houden, met hierin (o.a.) een overzicht van de gestelde diagnoses en welke behandeling geïndiceerd is.

De Neuroloog past zijn kennis van neurologische aandingen toe bij het stellen van de diagnose en het bepalen van een behandeling. Hij kan ook artsen in opleiding lesgeven en begeleiden. Naast onderwijzende taken kan een Neuroloog ook managementtaken op zich nemen.

Mensen vonden ons op: Job Neuroloog, Baan Neuroloog, Neuroloog Worden, Functie-eisen Neuroloog, Verantwoordelijkheden Neuroloog, Functieprofiel Neuroloog, Wat doet een Neuroloog, Werken als Neuroloog.

Neuroloog worden: Opleiding tot neuroloog

Een Neuroloog moet de opleiding Geneeskunde (WO) afgerond hebben. Hierna doet een Neuroloog in opleiding zes jaar praktijkervaring op in een opleidingsplaats in een ziekenhuis om af te studeren als Neuroloog.

Een werkende Neuroloog is in het bezit van een BIG-registratie als arts en staat ingeschreven in het Nederlandse Specialistenregister voor het specialisme neurologie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Neuroloog, Neuroloog Worden, Opleidingsniveau Neuroloog, Scholing Neuroloog, Studie Neuroloog, Bijscholing Neuroloog, Omscholing Neuroloog.

Organisaties waar een neuroloog doorgaans werkzaam is

Een Neuroloog werkt in een polikliniek in een ziekenhuis, op de verpleegafdeling neurologie of een EEG-afdeling. Een Neuroloog kan ook gevraagd worden een andere afdeling in het ziekenhuis te bezoeken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Neuroloog, Neuroloog Worden, Opleidingsniveau Neuroloog, Scholing Neuroloog, Studie Neuroloog, Bijscholing Neuroloog, Omscholing Neuroloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden neuroloog

Een Neuroloog die start met het uitvoeren van het beroep verdient €5833 per maand bij een 45-urige werkweek. Het eindsalaris kan €10833 per maand bedragen. Deze bedragen zijn op basis van de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten.

Mensen vonden ons op: Salaris Neuroloog, Loon Neuroloog, Wat verdien je als Neuroloog, Salarisschaal Neuroloog, Salarisindicatie Neuroloog, Bonus Neuroloog, CAO Neuroloog, Brutoloon Neuroloog, Nettoloon Neuroloog, Vakantiedagen Neuroloog, Pensioen Neuroloog.

Competenties, skills & vaardigheden neuroloog

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Stressbestendigheid
 • Kritisch
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Empathisch vermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Neuroloog, Vaardigheden Neuroloog, Attitude Neuroloog, Kwalificaties Neuroloog, Competentieprofiel Neuroloog.

Boeken voor het beroep neuroloog

Wil je meer weten over het beroep neuroloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je neuroloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken neuroloog te komen.

De dag door met dementie | Anneke van der Plaats

Nederlands | Hardcover | 9789080997226 | 156 pagina's

Dit boek maakt helder wat er gebeurt in het hoofd en in het leven van iemand met dementie. Onder andere dat denken, kiezen en zelfstandig handelen opeens niet meer gaan. Vervolgens volgt uitleg hoe je hiermee om kunt gaan. Praktische tips illustreren hoe ...

Met mijn vader is niks mis | Toine Heijmans

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789045039626 | 128 pagina's

Mijn vader heeft een nieuwe vriend. Ze kennen elkaar al langer. Samen zitten ze in mijn vaders stoel, de stoel waar niemand anders in mag zitten. Het is geen gemakkelijk gezicht. Toine Heijmans schrijft onnavolgbaar over zijn vader en zijn nieuwe vriend, ...

Ons creatieve brein | Dick Swaab

Hoe mens en wereld elkaar maken - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789045038896 | 560 pagina's

In Ons creatieve brein toont Dick Swaab wat ons tot mensen maakt: de interactie van de hersenen met onze omgeving. De omgeving draagt niet alleen bij aan de unieke ontwikkeling van ieder brein, maar ook aan het ontstaan van hersenziekten en aan de genezin...

Mensen vonden ons op: boeken voor Neuroloog, Neuroloog ebooks, boek Neuroloog.

Persoonstypen neuroloog

Een Neuroloog moet nauwkeurig werken om tot de juiste diagnose en behandeling te komen die aansluiten bij de klachten van de patiënt . Hij is conscientieus, realistisch, maar ook idealistisch. Ook de eigenschappen betrouwbaar, ordelijk en discipline zijn op de Neuroloog van toepassing (Perfectionist).

Een Neuroloog hecht veel waarde aan kennis en informatie. Dit gebruikt een Neuroloog ook in zijn werk: door de lange studie bezit een Neuroloog veel kennis waar hij op aangewezen is. Ook observeert de neuroloog de klachten van de patiënt bij het onderzoeken naar een mogelijke neurologische stoornis (Waarnemer)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Neuroloog, Karakter Neuroloog.

Netwerk neuroloog

Een Neuroloog werkt met veel verschillende professionals in het ziekenhuis, zoals ergotherapeuten, revalidatieartsen, lopopedist en verpleegkundigen. Hier wordt voor gekozen, zodat goede voorlichting en begeleiding gegeven kan worden over neurologische ziekten. Bij een operatie werkt een Neuroloog samen met een neurochirurg.

Mensen vonden ons op: Collega’s Neuroloog, Medewerkers Neuroloog.

Is het beroep neuroloog iets voor jou?

Zou je graag neuroloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als neuroloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Neuroloog, beroepskeuzetest Neuroloog, beroep Neuroloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden neuroloog

In het vakgebied van de neurologie doen zich nieuwe ontwikkelingen voor, waardoor het mogelijk is dat een Neuroloog nieuwe (preventieve) behandelingen kan toepassen.

Een Neuroloog kan ook leidinggevende taken op zich nemen, waardoor het werk verandert. Ook het geven van onderwijs en doen van onderzoek behoort tot doorgroeimogelijkheden van een Neuroloog.

Arbeidsmarktperspectief score neuroloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep neuroloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Neuroloog, Promotie mogelijkheden Neuroloog, Carriere Neuroloog.

Solliciteren op de functie neuroloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als neuroloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor neuroloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als neuroloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Neuroloog, CV Neuroloog, sollicitatie Neuroloog.

Interviews met neuroloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen neuroloog

Vacatures neuroloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Neuroloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Neuroloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Neuroloog is een arts die zich gespecialiseerd heeft in aandoeningen aan het zenuwstelsel en spierziekten. Een Neuroloog kan een diagnose stellen en behandeling opstellen voor een neurologische stoornis aan de hersenen, zenuwen, ruggenmerg of spieren. Hiervoor houdt een Neuroloog spreekuur met de patiënt over zijn klachten.

Beoordeling Neuroloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Neuroloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Neuroloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

door deze informmatie weet ik zeker dat ik dit wil worden. Het is ook handig dat ze zeggen welke eigenschappen nodig hebt en waar je tegen moet kunnen.

Door: Joëlle

Reageer op dit beroep