U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Ninja

Ninja worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een ninja? Lees de functieomschrijving.

Een Ninja is van oorsprong een Japanse krijger. Hij was gespecialiseerd in spionage en het uitvoeren van gerichte aanslagen. 
 
Tegenwoordig bestaan er geen ‘echte’ ninja’s meer. Wel worden Ninja’s (stuntmannen en -vrouwen) ingezet bij films en televisieproducties. Denk hierbij aan anime- en tokusatsu-producties. Ook in de toeristenbranche zijn Ninja’s actief, en dan vooral in Japan. Ze voeren shows op om toeristen te vermaken. Ze laten dans- en vechttechnieken zien met diverse wapens zoals zwaarden en messen.
 
Soms werkt een Ninja (ook) op een school om kinderen iets over de geschiedenis van deze strijders bij te brengen. Of hij geeft workshops.
 
Mensen vonden ons op: Job Ninja, Baan Ninja, Ninja Worden, Functie-eisen Ninja, Verantwoordelijkheden Ninja, Functieprofiel Ninja, Wat doet een Ninja, Werken als Ninja.

Ninja worden: Opleiding tot ninja

Er is geen specifieke Ninja-opleiding in Nederland. Wel zijn er diverse cursussen van een paar maanden tot een paar jaar. Er is niet alleen aandacht voor vechttechnieken, maar ook voor de geschiedenis van de ninja’s en hun spiritualiteit. 
 
In Amerika zijn echte opleidingen tot stuntman. Dit zijn algemene opleidingen. 
 
Het is belangrijk dat je wapens als zwaarden en messen goed en veilig kunt gebruiken bij stunts, je goed kunt dansen en acrobatisch bent en je kennis hebt van de geschiedenis. Ook afgeronde opleidingen op dit gebied kunnen dus handig zijn.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Ninja, Ninja Worden, Opleidingsniveau Ninja, Scholing Ninja, Studie Ninja, Bijscholing Ninja, Omscholing Ninja.

Organisaties waar een ninja doorgaans werkzaam is

Een Ninja werkt voor filmproductiebedrijven, een toeristenbedrijf of een school. Er zijn ongetwijfeld nog meer mogelijkheden. Over het algemeen streven deze bedrijven naar winst. Ze behoren dus tot de profit-sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Ninja, Ninja Worden, Opleidingsniveau Ninja, Scholing Ninja, Studie Ninja, Bijscholing Ninja, Omscholing Ninja.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden ninja

Over het algemeen heeft een ninja geen topsalaris. Hij verdient zo tussen de € 1100,- tot 
€ 1600,- per maand. Misschien ontvang je je salaris in een andere valuta. Als je meewerkt aan een serie of film, zal het salaris een stuk hoger liggen.
 
Mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bedrijfskleding, studieboeken, scholingsmogelijkheden en doorbetaalde vrije dagen.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Ninja, Loon Ninja, Wat verdien je als Ninja, Salarisschaal Ninja, Salarisindicatie Ninja, Bonus Ninja, CAO Ninja, Brutoloon Ninja, Nettoloon Ninja, Vakantiedagen Ninja, Pensioen Ninja.

Competenties, skills & vaardigheden ninja

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Doorzettingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Ninja, Vaardigheden Ninja, Attitude Ninja, Kwalificaties Ninja, Competentieprofiel Ninja.

Boeken voor het beroep ninja

Wil je meer weten over het beroep ninja? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je ninja bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken ninja te komen.

Afvallen met POWER! | Ilse de Graaf

Maak een lifestyle en mindset change en bereik je ideale gewicht met de POWER methode. - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789492681003 | 192 pagina's

Ben jij het beu om na elke dieetpoging uiteindelijk weer meer te wegen dan ooit? Ben jij je overgewicht of obesitas meer dan zat? Wil jij je weer gezond in en gelukkig met je lichaam voelen? In Afvallen met POWER deelt lifestyle change expert, mindset coa...

Ninja Kid 2 - De vliegende Ninja | Anh Do

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789020674491 | 192 pagina's

Ninja Kid 2 De vliegende ninja Nelson Kramer is een ninja. Niet de coolste of dapperste, maar wel de meest nerdy ninja ter wereld. Nadat hij zijn stad heeft gered van gigaspinnen, staat er alweer een nieuw avontuur voor de deur. Alle machines zijn op hol ...

Boe!Kids - Mie ninja | Nico de Braeckeleer

Boekids - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789461317193 | 136 pagina's

Mie is verliefd op Wolf. Samen met Nes kiest Mie mooie kleren uit. Ze hoopt dat Wolf dan wat meer oog voor haar zal hebben. Maar haar plannetje werkt niet. Wolf is te veel bezig met de opdracht van hun detective-club, waarvoor ze op zoek moeten naar een g...

Mensen vonden ons op: boeken voor Ninja, Ninja ebooks, boek Ninja.

Persoonstypen ninja

Persoonstypen die passen bij een Ninja zijn Waarnemer en Loyalist.
 
Een Ninja is een specialist op zijn vakgebied. Hij heeft diepgaande kennis over vechttechnieken, geschiedenis etcetera. Hij is gemotiveerd, analytisch, kritisch en intellectueel (Waarnemer).
 
Tevens is de Ninja betrouwbaar en loyaal. Hij zal de stunts moeten uitvoeren die hem worden opgelegd (Loyalist).
 
Verder is het belangrijk dat een Ninja het leuk vindt om in de aandacht te staan. Ook zijn goede communicatieskills een pre. Hij of zij zal namelijk misschien incidenteel meedoen aan een radio- of televisieprogramma.
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Ninja, Karakter Ninja.

Netwerk ninja

De Ninja heeft contact met collega’s. Als hij meewerkt aan een filmproductie, zal hij samenwerken met andere stuntmannen, regisseurs en dergelijke. Werkt hij in de toeristensector, dan heeft hij soms ook contact met toeristen, trainers en leidinggevenden. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Ninja, Medewerkers Ninja.

Is het beroep ninja iets voor jou?

Zou je graag ninja willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als ninja bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Ninja, beroepskeuzetest Ninja, beroep Ninja kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden ninja

Het beroep Ninja is eigenlijk zo goed als uitgestorven. Wel worden Ninja’s gevraagd voor televisieproducties of ze worden ingezet in shows voor toeristen. Er zijn weinig vacatures. In Aziatische landen zoals Japan zijn meer vacatures dan in Europa.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Ninja, Promotie mogelijkheden Ninja, Carriere Ninja.

Solliciteren op de functie ninja

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als ninja dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor ninja belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als ninja. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Ninja, CV Ninja, sollicitatie Ninja.

Interviews met ninja

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen ninja

Vacatures ninja

Op zoek naar een nieuwe baan als Ninja? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Ninja. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Ninja is van oorsprong een Japanse krijger. Hij was gespecialiseerd in spionage en het uitvoeren van gerichte aanslagen.    Tegenwoordig bestaan er geen ‘echte’ ninja’s meer.

Beoordeling Ninja

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Ninja' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Ninja

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep