U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Office Manager

Office Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een office Manager? Lees de functieomschrijving.

Een Office Manager is iemand die leiding geeft aan medewerkers van het secretariaat. Het kan gaan om een directiesecretariaat, maar ook om een afdelingssecretariaat. Hij zorgt voor een goede werkverdeling tussen de secretaresses, een goede kwaliteit van het secretariële werk en een goede band en begrip tussen het secretariaat en de andere afdelingen. Vaak werkt de Office Manager zelf ook mee op de secretariële afdeling.

De Office Manager heeft een aantal taken die overeenkomen met de taken van een Directiesecretaresse. Denk hierbij aan het regelen van afspraken, het voorbereiden van vergaderingen, het verzorgen van zakelijke correspondentie en het contactvoeren met andere afdelingen. Daarnaast houdt een Office Manager zich bezig met het beheren van personele en facilitaire zaken en het hierboven al genoemde leiding geven aan het secretariaat.

Het beheren van personele zaken houdt in dat de Office Manager een deel van de personeelsadministratie bijhoudt en het aanspreekpunt is voor zijn afdeling en de P&O-adviseurs. Het beheren van facilitaire zaken houdt in dat de Office Manager de aankoop van kantoorartikelen doet en de budgetten beheert en zich bezighoudt met de kantoorinrichting.

Samengevat zorgt de Office Manager ervoor dat alle middelen die nodig zijn om te werken aanwezig zijn, doelen worden vastgesteld, de teamleden gemotiveerd zijn en het werk verdeeld wordt. Verder is hij de schakel tussen de verschillende afdelingen en voert hij functioneringsgesprekken.

Mensen vonden ons op: Job Office Manager, Baan Office Manager, Office Manager Worden, Functie-eisen Office Manager, Verantwoordelijkheden Office Manager, Functieprofiel Office Manager, Wat doet een Office Manager, Werken als Office Manager.

Office Manager worden: Opleiding tot office Manager

Om Office Manager te worden, moet de 4-jarige HBO-opleiding Office Management worden gedaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Office Manager, Office Manager Worden, Opleidingsniveau Office Manager, Scholing Office Manager, Studie Office Manager, Bijscholing Office Manager, Omscholing Office Manager.

Organisaties waar een office Manager doorgaans werkzaam is

Een Office Manager kan bij diverse soorten bedrijven in de profitsector werkzaam zijn. Denk aan bedrijven in de horecasector en financiële sector. Bij een groot bedrijf is een Office Manager verantwoordelijk voor een bepaald onderdeel van het bedrijf, bij een klein bedrijf is de Office Manager vaak verantwoordelijk voor de hele organisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Office Manager, Office Manager Worden, Opleidingsniveau Office Manager, Scholing Office Manager, Studie Office Manager, Bijscholing Office Manager, Omscholing Office Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden office Manager

Een Office Manager kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4200,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Office Manager, maar ook van zijn precieze takenpakket.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Office Manager werkzaam is, maar bestaan vaak in elk geval uit een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Office Manager, Loon Office Manager, Wat verdien je als Office Manager, Salarisschaal Office Manager, Salarisindicatie Office Manager, Bonus Office Manager, CAO Office Manager, Brutoloon Office Manager, Nettoloon Office Manager, Vakantiedagen Office Manager, Pensioen Office Manager.

Competenties, skills & vaardigheden office manager

 • Probleemoplossend
 • Klantgericht
 • Assertief
 • Integer
 • Flexibel
 • Kritisch
 • Accuraat
 • Stressbestendig
Mensen vonden ons op: Kennis Office Manager, Vaardigheden Office Manager, Attitude Office Manager, Kwalificaties Office Manager, Competentieprofiel Office Manager.

Boeken voor het beroep office manager

Wil je meer weten over het beroep office manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je office manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken office manager te komen.

Planning Office Space | Yuri Martens

A Practical Guide for Managers and Designers - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781856696982 | 144 pagina's

When planning a new office, designers and their clients are faced with many challenges and questions. They have to think about practical issues such as spatial needs, proximity relations, IT infrastructure and furniture, but also more strategic issues suc...

The Lazy Project Manager | Peter Taylor

How to be twice as productive and still leave the office early - Engels | Druk: 2nd Revised edition | Paperback | 9781908984555 | 152 pagina's

In The Lazy Project Manager Peter Taylor reveals how adopting a more focused approach to life, projects and work can make us twice as productive. The Lazy Project Manager has been the project management book to own in the twenty-first century and the seco...

The Definitive Personal Assistant & Secretarial Handbook | Sue France

A Best Practice Guide for All Secretaries, PAs, Office Managers and Executive Assistants - Engels | Druk: 3rd Revised edition | Paperback | 9780749474768 | 280 pagina's

Written by a former Times Creme PA of the Year, this new edition of The Definitive Personal Assistant and Secretarial Handbook is the ultimate guide for all management assistants, PAs, secretaries and executive assistants. Administrative personnel in toda...

Mensen vonden ons op: boeken voor Office Manager, Office Manager ebooks, boek Office Manager.

Persoonstypen office Manager

Persoonstypen die passen bij een Office Manager zijn Baas en Waarnemer.

De Office Manager moet goed leiding kunnen geven. Hij staat sterk in zijn schoenen, is direct en duidelijk, maar ook beschermend (Baas).

Tevens kan de Office Manager goed waarnemen. Hij heeft een goed overzicht en speelt in op conclusies die hij trekt uit zijn waarnemingen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Office Manager, Karakter Office Manager.

Netwerk office Manager

De Office Manager geeft leiding aan medewerkers van het secretariaat. Hij werkt samen met bijvoorbeeld een Facilitair Manager en P&O-adviseurs. De Office Manager staat onder de directeur, dus ook met hem komt hij in aanraking. Zij bespreken zaken en maken afspraken over een te volgen strategie enzovoort. Soms hoort de Office Manager bij het managementteam, dus heeft hij contact met alle andere Managers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Office Manager, Medewerkers Office Manager.

Is het beroep office Manager iets voor jou?

Zou je graag office Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als office Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Office Manager, beroepskeuzetest Office Manager, beroep Office Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden office Manager

Het belang van een goed office management wordt steeds belangrijker nu veel organisaties mobieler worden, steeds meer medewerkers thuis werken en veel onderweg zijn. Er zijn dus steeds meer banen voor Office Managers.

Een Office Manager staat al erg hoog in de organisatie, dus het is moeilijk om als Office Manager door te groeien. Wel kan hij steeds meer taken krijgen toegewezen en overstappen naar grotere (internationale) organisaties.

Arbeidsmarktperspectief score office Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep office Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Office Manager, Promotie mogelijkheden Office Manager, Carriere Office Manager.

Solliciteren op de functie office Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als office Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor office Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als office Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Office Manager, CV Office Manager, sollicitatie Office Manager.

Interviews met office Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen office Manager

Overzicht

Vacatures office manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Office Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Office Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Office Manager is iemand die leiding geeft aan medewerkers van het secretariaat. Het kan gaan om een directiesecretariaat, maar ook om een afdelingssecretariaat. Hij zorgt voor een goede werkverdeling tussen de secretaresses, een goede kwaliteit van het secretariële werk en een goede band en begrip tussen het secretariaat en de andere afdelingen.

Beoordeling Office Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Office Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Office Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep