U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Officier Genie Landmacht

Officier Genie Landmacht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een officier Genie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

Als Officier Genie geef je leiding aan een geniepeloton van zo'n 45 personen. Samen met dit team wordt binnen een eenheid van de pantsergeniecompagnie, constructiecompagnie of NBC-ontsmettingscompagnie (Nucleaire, Biologische en Chemische) gewerkt. Binnen het peloton is de Officier Genie verantwoordelijk voor alle personele en materiële zaken en voor de uitvoering van de orders. De Officier dient zorg te dragen voor kwalitatief goede uitvoering van werkzaamheden, voor goede opleidingen binnen het peloton en voor een plezierige en functionele werksfeer. Naast de controlerende en sturende taken binnen zijn peloton is de Officier Genie belast met adviserende taken omtrent de inzet van gemechaniseerde eenheden.

De Genie werkt als 'bouwbedrijf' binnen de organisatie van de Landmacht. De pantsergenie houdt zich bezig met gevechtsondersteunende taken. Zo dienen ze de Landmacht mobiel te houden, de vijand te verzwakken met 'contramobiele' acties, bescherming te leveren en 'standaard' geniewerk, het bouwen en afbreken van zaken, uit te voeren. De constructiecompagnie werkt achter het front en treedt meer voorbereidend op: voor aanvang van missies en oefeningen wordt het materieel gebruiksklaar gemaakt. De NBC-ontsmettingsgenie houdt zich bezig met (en oefent) de ontsmetting van landmachtseenheden bij een eventuele 'vuile' aanval.

Als Officier Genie krijg je te maken met onregelmatige werktijden en diverse weers- en omgevingsomstandigheden. Er moet tevens rekening worden gehouden met internationale oefeningen en uitzendingen in het kader van NAVO- en VN-missies: een '9 tot 5' mentaliteit is bij de krijgsmacht ongewenst. De Officier Genie dient zich daarnaast representatief te gedragen, tijdens en buiten zijn werktijd, om het goede voorbeeld te geven voor zijn manschappen en om Defensie correct te representeren.

Mensen vonden ons op: Job Officier Genie Landmacht, Baan Officier Genie Landmacht, Officier Genie Landmacht Worden, Functie-eisen Officier Genie Landmacht, Verantwoordelijkheden Officier Genie Landmacht, Functieprofiel Officier Genie Landmacht, Wat doet een Officier Genie Landmacht, Werken als Officier Genie Landmacht.

Officier Genie Landmacht worden: Opleiding tot officier Genie Landmacht

Om Officier Genie te worden, dient er eerst een opleiding tot Officier Genie te worden volbracht. Er zijn twee opleidingsmogelijkheden. Ten eerste is er de anderhalf jaar durende verkorte Officiersopleiding. Ten tweede is er de 4,5 jaar durende Militair Wetenschappelijke Opleiding. Na afronding van de opleidingen geldt een dienverplichting van vier jaar voor de korte en zeven jaar voor de lange opleiding.

Om toegelaten te worden tot de verkorte opleiding dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een HBO opleiding in Civiele Techniek, Bouwkunde, Werktuigbouwkunde of Bouwtechnische Bedrijfskunde. Voor het Nucleaire, Biologische en Chemische-ontsmettingspeloton dient men een Hogere Laboratorium Opleiding te hebben afgerond. Voor de lange opleiding is minimaal een VWO diploma met de profielen N&T (met wiskunde B/D) of N&G (met wiskunde A/B en natuurkunde) of oude stijl (met wiskunde B en natuurkunde).

Als fysieke eisen wordt er gesteld dat de toekomstige Officier minimaal 1.55 meter lang moet zijn en minstens 55 kg moet wegen. Het is toegestaan om lenzen of een bril te dragen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Genie Landmacht, Officier Genie Landmacht Worden, Opleidingsniveau Officier Genie Landmacht, Scholing Officier Genie Landmacht, Studie Officier Genie Landmacht, Bijscholing Officier Genie Landmacht, Omscholing Officier Genie Landmacht.

Organisaties waar een officier Genie Landmacht doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Officier Genie wordt de Officier geplaatst bij een landmachtsonderdeel in Nederland. Met dit onderdeel wordt deelgenomen aan (internationale) oefeningen en is er een kans om uitgezonden te worden in het kader van buitenlandse missies.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Genie Landmacht, Officier Genie Landmacht Worden, Opleidingsniveau Officier Genie Landmacht, Scholing Officier Genie Landmacht, Studie Officier Genie Landmacht, Bijscholing Officier Genie Landmacht, Omscholing Officier Genie Landmacht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden officier Genie Landmacht

De Officier Genie begint vanaf de start van de opleiding direct met het verdienen van loon. In het begin heeft de toekomstige Genist nog niet zijn uiteindelijke rang bereikt en krijgt hij dus nog niet het volledige loon betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Aan het einde van zijn opleiding verdient hij ca. €2173 wat op kan lopen tot maximaal €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van een collectieve zorgverzekering, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier Genie een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Officier Genie Landmacht, Loon Officier Genie Landmacht, Wat verdien je als Officier Genie Landmacht, Salarisschaal Officier Genie Landmacht, Salarisindicatie Officier Genie Landmacht, Bonus Officier Genie Landmacht, CAO Officier Genie Landmacht, Brutoloon Officier Genie Landmacht, Nettoloon Officier Genie Landmacht, Vakantiedagen Officier Genie Landmacht, Pensioen Officier Genie Landmacht.

Competenties, skills & vaardigheden officier genie landmacht

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Leiderschap
 • Toepassen gepast geweld
Mensen vonden ons op: Kennis Officier Genie Landmacht, Vaardigheden Officier Genie Landmacht, Attitude Officier Genie Landmacht, Kwalificaties Officier Genie Landmacht, Competentieprofiel Officier Genie Landmacht.

Boeken voor het beroep officier genie landmacht

Wil je meer weten over het beroep officier genie landmacht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je officier genie landmacht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken officier genie landmacht te komen.

Memorial de L'Officier Du Genie | Saraswati Press

Ou Recueil de Memoires, Experiences, Observations, Et Procede Generaux Propres a Perfectionner Les Fortifications Et - Engels | Paperback | 9781286954805 | 416 pagina's

This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning proc...

Le génie de l'Orient | Jacques Resal

Lettres de guerre d'un officier du génie de l'Algérie à la Crimée (1831-1856) - Franstalig | E-book | 9782360589487

Un ouvrage intéressant qui reprend le point de vue d'un militaire avant la Première Guerre mondiale Loin de l'idée reçue d'un XIXe siècle marqué par une phase de paix entre les guerres de Napoléon et la Grande Guerre, la correspondance familiale de l'offi...

Memorial de L'Officier Du Genie | Saraswati Press

Ou Recueil de Memoires, Experiences, Observations, Et Procede Generaux Propres a Perfectionner Les Fortifications Et - Franstalig | Paperback | 9781288132836 | 434 pagina's

This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning proc...

Mensen vonden ons op: boeken voor Officier Genie Landmacht, Officier Genie Landmacht ebooks, boek Officier Genie Landmacht.

Persoonstypen officier Genie Landmacht

De Officier Genie heeft een analytische, volhardende, objectieve, gevoelige, scherpzinnige, opmerkzame en ruimdenkende persoonlijkheid (Waarnemer). Tevens is de Officier Genie ijverig, zelfverzekerd, praktisch en energiek (Succesvolle werker).

De Officier Genie weet deze eigenschappen te gebruiken bij het verlenen van gevechtsondersteuning aan de gevechtseenheden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Officier Genie Landmacht, Karakter Officier Genie Landmacht.

Netwerk officier Genie Landmacht

Binnen de organisatie van de Landmacht worden opdrachten uitgevoerd van Leidinggevende Officieren binnen het Genie Team waaraan de Officier Genie leiding geeft bij het uitvoeren van de gevechtsondersteunende taken aan de Gemechaniseerde Eenheden.

Buiten de organisatie kan er tijdens het uitvoeren van de taken contact worden gelegd met burgers en met vijanden. Deze contacten kunnen van verschillende aard zijn. De ene keer worden er putten geslagen voor burgers in Afghanistan, de andere keer kan er een brug moeten worden gebouwd om bij 'de vijand' te komen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Officier Genie Landmacht, Medewerkers Officier Genie Landmacht.

Is het beroep officier Genie Landmacht iets voor jou?

Zou je graag officier Genie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als officier Genie Landmacht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Officier Genie Landmacht, beroepskeuzetest Officier Genie Landmacht, beroep Officier Genie Landmacht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden officier Genie Landmacht

Binnen de Landmacht is er de mogelijkeid om na afronding van een dienstperiode bij te tekenen voor dezelfde functie. Tevens kan de Officier Genie doorgroeien naar de hogere Officiersfuncties binnen de Landmacht en binnen Defensie. Het is ook mogelijk om voor een ander krijgsmachtsonderdeel of overkoepelend orgaan van de krijgsmacht te komen werken.

Buiten Defensie kan de Officier Genie werkzaam worden binnen het bedrijfsleven of bij de overheid. Met de technische achtergrond ligt het voor de hand dat de toekomstige werkzaamheden binnen een technische bedrijfstak zullen vallen. Echter hoeft dit niet persé, aangezien oud-militairen vaak gewild zijn bij allerlei soorten bedrijven.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures openstaan voor de functie Officier Genie. Het is onbekend wat de gevolgen van de toekomstige bezuinigingen bij Defensie zullen betekenen voor de Genie.

Arbeidsmarktperspectief score officier Genie Landmacht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep officier Genie Landmacht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Officier Genie Landmacht, Promotie mogelijkheden Officier Genie Landmacht, Carriere Officier Genie Landmacht.

Solliciteren op de functie officier Genie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als officier Genie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor officier Genie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als officier Genie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Officier Genie Landmacht, CV Officier Genie Landmacht, sollicitatie Officier Genie Landmacht.

Interviews met officier Genie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen officier Genie Landmacht

Vacatures officier genie landmacht

Op zoek naar een nieuwe baan als Officier Genie Landmacht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Officier Genie Landmacht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Officier Genie geef je leiding aan een geniepeloton van zo'n 45 personen. Samen met dit team wordt binnen een eenheid van de pantsergeniecompagnie, constructiecompagnie of NBC-ontsmettingscompagnie (Nucleaire, Biologische en Chemische) gewerkt. Binnen het peloton is de Officier Genie verantwoordelijk voor alle personele en materiële zaken en voor de uitvoering van de orders.

Beoordeling Officier Genie Landmacht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Officier Genie Landmacht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Officier Genie Landmacht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep