U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Officier ICT

Officier ICT worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een officier ICT? Lees de functieomschrijving.

De Officier ICT heeft een verantwoordelijke functie. Hij dient  te allen tijde van onbesproken gedrag zijn. De Officier moet tijdens en na zijn werk de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de Luchtmacht uitstralen.

De Luchtmacht probeert door middel van het gebruik van onder andere vliegtuigen, helikopters en luchtafweersystemen het luchtruim van Nederland en haar bondgenoten veilig te houden van (potentiële) gevaren. Daarnaast verleent te Luchtmacht ondersteuning aan andere krijgsmachtsonderdelen, bijvoorbeeld aan de Mariniers, de Infanterie en de Cavalerie van de Landmacht, door middel van 'luchtsteun' tijdens gevechten.

De Officier ICT zorgt ervoor dat de computer- en communicatieapparatuur van de Luchtmacht up-to-date is en blijft. Zonder deze systemen zou het voor een high-tech organisatie als deze erg lastig zijn te blijven functioneren. De werkzaamheden van de Officier beslaan het vaststellen en coördineren van de te verrichten werkzaamheden voor zijn personeel, toezicht houden op de werkzaamhedenl, de kwaliteit van het personeel garanderen (door middel van scholing in actuele ontwikkelingen in de ICT) en het vaststellen van de te gebruiken werkwijzen.

De Officier houdt zich dus niet alleen zelf bezig met ICT, maar werkt ook als sturende kracht binnen de CIS-afdeling.

De Officier ICT dient er rekening mee te houden dat hij uitgezonden kan worden op internationale oefeningen en uitzendingen binnen het kader van NAVO-, VN- en EU-missies.

Mensen vonden ons op: Job Officier ICT, Baan Officier ICT, Officier ICT Worden, Functie-eisen Officier ICT, Verantwoordelijkheden Officier ICT, Functieprofiel Officier ICT, Wat doet een Officier ICT, Werken als Officier ICT.

Officier ICT worden: Opleiding tot officier ICT

Om Officier ICT Luchtmacht te worden heeft de gegadigde twee mogelijkheden. Enerzijds is er een korte opleiding, anderzijds is er een Militair Wetenschappelijke Opleiding.

Om toegelaten te worden tot de korte opleiding (ongeveer twee jaar) dient men in het bezit te zijn van HBO ICT Elektrotechniek, HBO Informatica en Informatiekunde, een vergelijkbare WO opleiding of een buitenlands diploma op hetzelfde niveau met minimaal de vakken Engels en Nederlands (of een diploma Nederlands als tweede taal op niveau 4). Voor deze instapwijze geldt een maximum leeftijd van 29 jaar.

Om toegelaten te worden tot de lange opleiding (ca. viereneenhalf jaar) aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda dient men minimaal in het bezit te zijn van een VWO diploma met de vakken Nederlands, Engels, Wiskunde (A1 en A2 of B1) en Natuurkunde 1 & 2, of een HAVO diploma aangevuld met een relevante propedeuse van een HBO  of WO opleiding, zoals Informatica. (Ook voor deze stroming is een vergelijkbaar buitenlands diploma toegestaan indien er wordt voldaan aan de gestelde taaleisen.)

De verkorte opleiding zal bestaan uit een militair vormend gedeelte en een vaktechnisch onderdeel. De lange opleiding kent naast deze aspecten ook een wetenschappelijk gedeelte.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar voor de verkorte opleiding en van zeven jaar voor de wetenschappelijke opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier ICT, Officier ICT Worden, Opleidingsniveau Officier ICT, Scholing Officier ICT, Studie Officier ICT, Bijscholing Officier ICT, Omscholing Officier ICT.

Organisaties waar een officier ICT doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Officier ICT zal je geplaast worden bij de afdeling Communicatie- en Informatiesystemen (CIS) van de Koninklijke Luchtmacht.

Het is mogelijk om met de eenheid, of gedeelte van de eenheid, uitgezonden te worden in het kader van internationale oefeningen en missies om overal ter wereld waar de Luchtmacht optreedt up-to-date informatiesystemen te kunnen garanderen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier ICT, Officier ICT Worden, Opleidingsniveau Officier ICT, Scholing Officier ICT, Studie Officier ICT, Bijscholing Officier ICT, Omscholing Officier ICT.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden officier ICT

De Officier ICT krijgt vanaf het begin van de opleiding loon betaald. Bij aanvang heeft de Officier ICT in spé nog een lage rang en krijgt hij naar de huidige rang betaald. Naarmate de opleiding vordert en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris van de Officier ICT ligt tussen de €2173 en €9502 per maand.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden de opleiding, het uniform en de studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Officier ICT een studie te volgen naar keuze. Ook is het na afronding van de opleiding mogelijk om tegen vergoeding gebruik te maken van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Officier ICT, Loon Officier ICT, Wat verdien je als Officier ICT, Salarisschaal Officier ICT, Salarisindicatie Officier ICT, Bonus Officier ICT, CAO Officier ICT, Brutoloon Officier ICT, Nettoloon Officier ICT, Vakantiedagen Officier ICT, Pensioen Officier ICT.

Competenties, skills & vaardigheden officier ict

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Kennis van ICT
Mensen vonden ons op: Kennis Officier ICT, Vaardigheden Officier ICT, Attitude Officier ICT, Kwalificaties Officier ICT, Competentieprofiel Officier ICT.

Boeken voor het beroep officier ict

Wil je meer weten over het beroep officier ict? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je officier ict bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken officier ict te komen.

MBO-ICT - Beroepsgericht Nederlands voor ICT niveau 4 | Ron de Graaf

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057523366 | 208 pagina's

MBO-ICT - Beroepsgericht Nederlands voor ICT niveau 4 1e druk is een boek van Ron de Graaf uitgegeven bij Brinkman Uitgeverij. ISBN 9789057523366 Dit boek is bedoeld voor het beroepsgerichte Nederlands van de MBO-ICT-opleidingen op niveau 4. In het beroep...

Hardware voor ICT-support | Hans van Rheenen

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789057523953

Dit boek gaat over het installeren en onderhouden van hardware en is opgebouwd uit vijf delen: * Deel 1 De computer * Deel 2 Processorgestuurde devices * Deel 3 Randapparatuur * Deel 4 Internet of Things * Deel 5 Elektrotechniek * Deel 5 Behandelen van in...

Leren programmeren in C#, complete bundel | Michiel Rotteveel

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789057523878 | 520 pagina's

Deze 2e druk vervangt en verbetert de vorige druk (met ISBN 9789057523649). De serie 'Leren programmeren in C#' is eerder verschenen in losse delen met de volgende titels: - Deel 1: Introductie ISBN 9789057523502 - Deel 2: Gegevens ISBN 9789057523700 - De...

Mensen vonden ons op: boeken voor Officier ICT, Officier ICT ebooks, boek Officier ICT.

Persoonstypen officier ICT

De Officier ICT Luchtmacht heeft een energieke, praktische, ijverige en gedreven persoonlijkheid (Succesvolle werker) Verder heeft hij een groot analytisch vermogen, is hij volhardend, scherpzinnige en gedreven. Hij bekijkt de zaken van alle kanten en vormt objectief een mening (Waarnemer)

Tijdens het coördineren van, toezicht houden op en verrichten van ICT gerelateerde zaken weet de Officier zowel op rustige als drukke momenten zijn hoofd koel te houden. Gedreven en praktisch als hij is weet de Officier oplossingen te bieden voor lastige vraagstukken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Officier ICT, Karakter Officier ICT.

Netwerk officier ICT

De Officier ICT zal alleen interne contacten onderhouden binnen de organisatie van de Luchtmacht en zal dus niet in aanraking komen met 'de burger' of met 'de vijand'. Binnen de organisatie van deLuchtmacht zal er in het bijzonder contact zijn met medewerkers van de Communicatie- en Informatiesysteemafdeling. De contacten zullen bestaan uit het ontvangen van opdrachten van en het verlenen van advies en ondersteuning aan de leidinggevenden. Daarnaast is er het doorgeven van opdrachten en het sturing geven aan ondergeschikte Onderofficieren en Soldaten ICT.

Mensen vonden ons op: Collega’s Officier ICT, Medewerkers Officier ICT.

Is het beroep officier ICT iets voor jou?

Zou je graag officier ICT willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als officier ICT bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Officier ICT, beroepskeuzetest Officier ICT, beroep Officier ICT kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden officier ICT

De Officier ICT kan binnen de organisatie van de Luchtmacht doorgroeien naar hogere Officiersfuncties binnen de ICT-sector of binnen de staf van de Luchtmacht of Defensie in het algemeen.

Buiten Defensie kan de oud-Officier ICT terecht binnen het bedrijfsleven of bij de overheid in ICT-functies. Tevens is het mogelijk om als zelfstandige werkzaam te worden binnen de sector waarin de Officier gespecialiseerd is.

Momenteel heeft de Luchtmacht nog vacatures open staan voor de functie van Officier ICT.

Arbeidsmarktperspectief score officier ICT

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep officier ICT. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Officier ICT, Promotie mogelijkheden Officier ICT, Carriere Officier ICT.

Solliciteren op de functie officier ICT

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als officier ICT dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor officier ICT belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als officier ICT. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Officier ICT, CV Officier ICT, sollicitatie Officier ICT.

Interviews met officier ICT

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures officier ict

Op zoek naar een nieuwe baan als Officier ICT? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Officier ICT. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Officier ICT heeft een verantwoordelijke functie. Hij dient  te allen tijde van onbesproken gedrag zijn. De Officier moet tijdens en na zijn werk de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de Luchtmacht uitstralen.

Beoordeling Officier ICT

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Officier ICT' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Officier ICT

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep