Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht? Lees de functieomschrijving.

De Officier Inlichtingen & Veiligheid heeft na afronding van de opleiding twee carrièremogelijkheden. Ten eerste is er de functie 'Medewerker Bureau Inlichtingen & Veiligheid'. De andere mogelijkheid is als 'Officier Intell' bij een operationeel, vliegend squadron aan de slag te gaan. De Officier is belast met het vergaren van informatie over de niet-NAVO EU-bondgenoten van Nederland. Zo moet de Officier op de hoogte zijn van het materieel en actuele troepenverplaatsingen van deze landen.

De Officier werkt vaak met zeer geheime informatie en moet dus in staat zijn gedisciplineerd, analytisch en precies te werken onder grote druk, terwijl hij niets mag blootgeven over zijn werk aan zijn naaste omgeving.

De Officier op het Bureau Inlichtingen en Veiligheid heeft grotendeels een kantoorbaan. Deze Officier is belast met aanvragen van antecedentenonderzoeken, de archivering van geheime stukken, het beschikbaar stellen van onderdeelspassen aan nieuw personeel, toezicht houden op de archivering, beoordeling van rapporten en adviesverlening aan de commandant met betrekking tot de veiligheidssituatie. Deze Officier heeft regelmatige werktijden.

De Intell Officier van een squadron is (mede)verantwoordelijk voor alle vluchten. Hij dient informatie te verlenen aan de Vlieger met betrekking tot het doel, de te verwachten obstakels en vijandelijke verplaastingen, posities en luchtverdedingssystemen. Op het moment dat er oefeningen of crisissituaties zijn, wordt er ook informatie met betrekking tot de politieke situatie verlangd. Na afronding van een vlucht wordt de Vlieger gedebriefd door de Intell Officier. Deze Officier heeft onregelmatige werktijden.

De Officier Inlichtingen & Veiligheid dient zich representatief te gedragen tegenover zijn eenheid en de gehele de krijgsmacht. Door de grote verantwoordelijkheid die de Inlichtingen Officier draagt, moet de hij in staat zijn zich goed te concentreren en informatie tot in detail te analyseren. Bovendien moet hij de waarde van de informatie juist weten te beoordelen.

Mensen vonden ons op: Job Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Baan Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht Worden, Functie-eisen Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Verantwoordelijkheden Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Functieprofiel Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Wat doet een Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Werken als Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht.

Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht worden: Opleiding tot officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Er zijn twee manieren om Officier Inlichtingen & Veiligheid te worden. De eerste mogelijkheid is een anderhalf tot twee jaar durende verkorte Officiersopleiding. De tweede mogelijkheid is een Militair Wetenschappelijke Opleiding van ca. vier en een half jaar aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Bij de korte opleiding is er een dienverplichting van vier jaar, bij de lange is er een dienverplichting van zeven jaar na afronding van de opleiding.

Om toegelaten te worden tot de Militair Wetenschappelijke Opleiding dient de Officier Inlichtingen & Veiligheid in spé in het bezit te zijn van minimaal een VWO diploma met minimaal een 5 voor Engels, Nederlands en Wiskunde A1,2 of hoger of een HBO/WO-propedeuse met minimaal 80 studie-uren wiskunde. Met buitenlandse diploma's dient er een vergelijkbaar diploma mét een Nederlands als Tweede Taal niveau 2 diploma te zijn behaald. De gegadigde mag maximaal 23 zijn op de dag dat de opleiding begint. Soms is het in overleg met de Luchtmacht mogelijk om boven de 23 jaar toegelaten te worden.

Om deel te mogen nemen aan de verkorte Officiersopleiding dient de toekomstige Officier minimaal in het bezit te zijn van een HAVO of VWO diploma met een 5 voor de eerder genoemde vakken, een overgangsrapport van VWO 5 naar VWO 6 met minimaal een 5 voor de genoemde vakken, een MBO niveau-4 diploma mét afgelegd examen in Nederlands, Engels en Wiskunde (ook hier geldt: minstens een 5). De Officier in spé mag maximaal 29 zijn op de dag dat de opleiding begint. Soms is het in overleg met de Luchtmacht mogelijk om boven de 29 jaar toegelaten te worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht Worden, Opleidingsniveau Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Scholing Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Studie Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Bijscholing Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Omscholing Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht.

Organisaties waar een officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Officier Inlichtingen & Veiligheid word je werkzaam op een 'Bureau Inlichtingen en Veiligheid' of als 'Intell Officier' bij een operationeel squadron.

De Officier kan geplaatst worden op verschillende luchtmachtbases.

Tevens is er kans op een internationale uitzending.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht Worden, Opleidingsniveau Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Scholing Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Studie Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Bijscholing Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Omscholing Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

De Officier Inlichtingen & Veiligheid krijgt direct na aanvang van de opleiding loon betaald. Bij het begin van de opleiding heeft de Officier Inlichtingen & Veiligheid in spé nog een lage rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert, en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden de opleiding, het uniform en de studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling en zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Officier Inlichtingen & Veiligheid een studie te volgen naar keuze. Na afronding van de opleiding kan tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Loon Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Wat verdien je als Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Salarisschaal Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Salarisindicatie Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Bonus Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, CAO Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Brutoloon Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Nettoloon Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Vakantiedagen Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Pensioen Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht.

Competenties, skills & vaardigheden officier inlichtingen & veiligheid luchtmacht

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Vaardigheden Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Attitude Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Kwalificaties Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Competentieprofiel Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht.

Boeken voor het beroep officier inlichtingen & veiligheid luchtmacht

Wil je meer weten over het beroep officier inlichtingen & veiligheid luchtmacht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je officier inlichtingen & veiligheid luchtmacht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken officier inlichtingen & veiligheid luchtmacht te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht ebooks, boek Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht.

Persoonstypen officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

De Officier Inlichtingen & Veiligheid heeft een directe, gezaghebbende, energieke, loyale persoonlijkheid. Ook kan deze Officier soms dominant en sceptisch overkomen (Baas). Daarnaast is hijr zelfverzekerd, ijverig, gedreven en praktisch. Daar staat tegenover dat hij soms ijdel en prestatiegericht kan overkomen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Karakter Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht.

Netwerk officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Intern: De Officier Inlichtingen & Veiligheid vergaart inlichtingen over doelen en obstakels die van belang zijn voor de Vliegers. De Officier licht de Vliegers in zodat zij hun vluchten zo veilig mogelijk kunnen uitvoeren. Tijdens de werkzaamheden, opgedragen door de leidinggevenden, werkt de Officier samen met zijn ondergeschikten.

De Officier Inlichtingen & Veiligheid komt verder in contact met 'de burger' en met 'niet-NAVO EU-leden' tijdens het verzamelen van de relevante informatie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Medewerkers Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht.

Is het beroep officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht iets voor jou?

Zou je graag officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, beroepskeuzetest Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, beroep Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Binnen de organisatie van de Koninklijke Luchtmacht is er de mogelijkheid om na afronding van de dienstperiode bij te tekenen voor dezelfde functie, maar de Officier kan ook doorgroeien naar hogere Officiersfuncties. Bij deze functies komt grotere verantwoordelijkheid kijken. Tevens is het mogelijk om een andere functie binnen de krijgsmacht te vervullen. Zo zou de Officier Inlichtingen & Veiligheid bijvoorbeeld voor de MIVD kunnen gaan werken.

Buiten Defensie is het voor de officier mogelijk om leidinggevende functies te bekleden bij de overheid en binnen het bedrijfsleven. Daarnaast zou de Officier bijvoorbeeld voor de AIVD kunnen gaan werken.

Momenteel heeft de Luchtmacht geen vacatures openstaan voor Officier Inlichtingen & Veiligheid. Wel is het mogelijk om gegevens achter te laten, zodat de Koninklijke Luchtmacht contact opneemt als er weer vacatures vrijkomen.

Arbeidsmarktperspectief score officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Promotie mogelijkheden Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, Carriere Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht.

Solliciteren op de functie officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, CV Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, sollicitatie Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht.

Interviews met officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

 • Intelligence Officer (AIVD)
 • Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid
 • Terreinanalist Landmacht

Overzicht

Vacatures officier inlichtingen & veiligheid luchtmacht

Op zoek naar een nieuwe baan als Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Officier Inlichtingen & Veiligheid heeft na afronding van de opleiding twee carrièremogelijkheden. Ten eerste is er de functie 'Medewerker Bureau Inlichtingen & Veiligheid'. De andere mogelijkheid is als 'Officier Intell' bij een operationeel, vliegend squadron aan de slag te gaan.

Beoordeling Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep