U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Officier Logistiek Landmacht

Officier Logistiek Landmacht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een officier Logistiek Landmacht? Lees de functieomschrijving.

De Officier Logistiek (Bevoorrading en Transport) geeft leiding aan een logistiek peloton. Binnen dit peloton draagt de Officier zorg voor alle materiële, personele en logistieke zaken. Zo moet het werk- en denkniveau van de medewerkers op peil worden gehouden, het materieel gecontroleerd en dient er een goede verstandhouding te worden gekweekt binnen het team en moet er op worden toegezien dat de uitvoering  van de werkzaamheden zowel kwalitatief als kwantitatief aan de eisen voldoet.

De Officier Logistiek zorgt ervoor dat de gevechts(ondersteunende) eenheden van de Landmacht hun takenpakketten kunnen blijven uitvoeren. Zonder brandstof staan de tanks stil, zonder voedsel presteren de soldaten onder de maat en zonder munitie kan de vijand niet worden verslagen.

De Officier Logistiek geeft leiding aan zo'n 40 personen. Hij stuurt deze mensen aan en controleert de uitvoering van de taken. Op momenten dat de prestaties verslechteren, is het aan de Officier om dit te signaleren en tijdig in te grijpen. Naast de taken binnen het peloton is de Officier belast met het opstellen en afgeven van rapportages met betrekking tot het eigen materieel. Het takenpakket van de Officier beslaat dus niet alleen controle en uitvoering in de praktijk, maar ook organisatie en het afleggen van verantwoording 'achter het bureau'.

De werkzaamheden van de Officier Logistiek kunnen op alle mogelijke tijden plaats vinden, aangezien oorlogen niet worden gevoerd met een '9 tot 5' tijdsindeling. De Officier moet er rekening mee houden dat hij uitgezonden kan worden in het kader van internationale missies en oefeningen.

Mensen vonden ons op: Job Officier Logistiek Landmacht, Baan Officier Logistiek Landmacht, Officier Logistiek Landmacht Worden, Functie-eisen Officier Logistiek Landmacht, Verantwoordelijkheden Officier Logistiek Landmacht, Functieprofiel Officier Logistiek Landmacht, Wat doet een Officier Logistiek Landmacht, Werken als Officier Logistiek Landmacht.

Officier Logistiek Landmacht worden: Opleiding tot officier Logistiek Landmacht

Er zijn twee mogelijkheden om Officier Logistiek en Officier Logistiek Bevoorrading en Transport te worden. Ten eerste is er de verkorte Officiersopleiding van zo'n twee jaar. Ten tweede is er de Militair Wetenschappelijke Opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda die vier en een half jaar duurt.

Om toegelaten te worden tot de verkorte opleiding dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een HAVO diploma (alle richtingen) of een HBO diploma (bi voorkeur 'Transport en Logistiek'). Voor de lange opleiding geldt een minimum eis van een VWO diploma (alle richtingen) met minstens Wiskunde C of A/B. Een relevante HBO of WO opleiding, beoordeeld door de opleidingscommissie, wordt ook toegestaan.

De minimale lengte van de gegadigde dient 1.55 meter te zijn. Het is toegestaan brillen of lenzen te dragen. Wel wordt er een maximale intreedleeftijd aangehouden: voor de Officier Logistiek geldt dat de diensttijd voor het 35e levensjaar uitgezeten moet worden.

De korte opleiding bestaat uit een Algemene Luitenants Opleiding (ALO) van anderhalf jaar, afgesloten met een vaktechnische opleiding van een hal. De lange opleiding bestaat uit een half jaar ALO, drie jaar studie aan de KMA, weer een half jaar ALO, afgesloten met een half jaar vaktechnische opleiding.

Na afronding van de opleiding geldt er een verplichte dienstperiode van minimaal vier jaar voor de Officieren die de verkorte opleiding hebben gevolgd en van zeven jaar voor de wetenschappelijke opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Logistiek Landmacht, Officier Logistiek Landmacht Worden, Opleidingsniveau Officier Logistiek Landmacht, Scholing Officier Logistiek Landmacht, Studie Officier Logistiek Landmacht, Bijscholing Officier Logistiek Landmacht, Omscholing Officier Logistiek Landmacht.

Organisaties waar een officier Logistiek Landmacht doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding wordt de Officier Logistiek geplaatst bij een van de landmachtsonderdelen in Nederland. Met dit onderdeel wordt er deelgenomen aan (internationale) oefeningen en uitzendingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Logistiek Landmacht, Officier Logistiek Landmacht Worden, Opleidingsniveau Officier Logistiek Landmacht, Scholing Officier Logistiek Landmacht, Studie Officier Logistiek Landmacht, Bijscholing Officier Logistiek Landmacht, Omscholing Officier Logistiek Landmacht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden officier Logistiek Landmacht

De Officier Logistiek krijgt vanaf de start van de opleiding direct salaris. In het begin heeft de toekomstige Officier nog niet zijn uiteindelijke rang bereikt en krijgt hij dus nog niet het volledige loon betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €2173 en €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Officier Logistiek Landmacht, Loon Officier Logistiek Landmacht, Wat verdien je als Officier Logistiek Landmacht, Salarisschaal Officier Logistiek Landmacht, Salarisindicatie Officier Logistiek Landmacht, Bonus Officier Logistiek Landmacht, CAO Officier Logistiek Landmacht, Brutoloon Officier Logistiek Landmacht, Nettoloon Officier Logistiek Landmacht, Vakantiedagen Officier Logistiek Landmacht, Pensioen Officier Logistiek Landmacht.

Competenties, skills & vaardigheden officier logistiek landmacht

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Organiseren
 • Plannen en organiseren
 • Motiveren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Officier Logistiek Landmacht, Vaardigheden Officier Logistiek Landmacht, Attitude Officier Logistiek Landmacht, Kwalificaties Officier Logistiek Landmacht, Competentieprofiel Officier Logistiek Landmacht.

Boeken voor het beroep officier logistiek landmacht

Wil je meer weten over het beroep officier logistiek landmacht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je officier logistiek landmacht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken officier logistiek landmacht te komen.

Statuten Van de Weduwen- En Weezenkas Voor de Officieren Van de Landmacht, En Voorschriften Tot Uitv | Netherlands

Engels | Paperback | 9781113247124 | 52 pagina's

This is a pre-1923 historical reproduction that was curated for quality. Quality assurance was conducted on each of these books in an attempt to remove books with imperfections introduced by the digitization process. Though we have made best efforts - the...

Mensen vonden ons op: boeken voor Officier Logistiek Landmacht, Officier Logistiek Landmacht ebooks, boek Officier Logistiek Landmacht.

Persoonstypen officier Logistiek Landmacht

De Officier Logistiek is een scherpzinnige, objectieve, gevoelige en analytische persoonlijkheid, die goed overzicht weet te bewaren (Waarnemer). Ook is hij volhardend, ijverig, zelfverzekerd, energieke en praktisch. Hij werkt erg resultaatgericht (Succesvolle werker).

Dankzij deze persoonlijkheidskenmerken weet de Officier de olie te zijn die de machine van de Koninklijke Landmacht draaiende houdt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Officier Logistiek Landmacht, Karakter Officier Logistiek Landmacht.

Netwerk officier Logistiek Landmacht

Binnen de organisatie van de Landmacht worden er opdrachten uitgevoerd, gegeven door Leidinggevende Officieren, in samenwerking met het team waaraan de Officier Logistiek leiding geeft. Buiten de eigen eenheid zal er contact zijn met Gevechtsondersteunende eenheden om ervoor te zorgen dat de operationele eenheden van de Landmacht hun werk kunnen blijven uitoefenen.

Als Officier Logistiek kom je in de regel niet in contact met 'de burger' of met 'de vijand'. Bij uitzendingen of bezoeken aan de eenheid bestaat er echter altijd een kans op contact met bezoekers of zelfs met de vijand. Immers is 'de logistiek' een voornaam doelwit om de organisatie van een leger lam te leggen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Officier Logistiek Landmacht, Medewerkers Officier Logistiek Landmacht.

Is het beroep officier Logistiek Landmacht iets voor jou?

Zou je graag officier Logistiek Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als officier Logistiek Landmacht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Officier Logistiek Landmacht, beroepskeuzetest Officier Logistiek Landmacht, beroep Officier Logistiek Landmacht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden officier Logistiek Landmacht

Binnen de Landmacht is er de mogelijkheid om na afronding van een dienstperiode bij te tekenen voor eenzelfde functie of door te groeien naar hogere officiersfuncties.

Binnen Defensie is het mogelijk om werkzaam te worden voor een ander krijgsmachtsonderdeel of overkoepelend orgaan.

Buiten de krijgsmacht kan een oud-Officier werkzaam worden bij de overheid of binnen het bedrijfsleven. Hier kan gedacht worden aan bestuurlijke functies  binnen de transportsector.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures openstaan voor de Officier Logistiek. Het is nog niet bekend of, en hoe hard, de logistiek van de landmacht getroffen zal worden door de komende bezuinigingen. Het is wel bekend dat defensie voortdurend te maken heeft met doorstroom binnen de functies, waardoor er in de toekomst ook Officieren Logistiek nodig zullen blijven.

Arbeidsmarktperspectief score officier Logistiek Landmacht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep officier Logistiek Landmacht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Officier Logistiek Landmacht, Promotie mogelijkheden Officier Logistiek Landmacht, Carriere Officier Logistiek Landmacht.

Solliciteren op de functie officier Logistiek Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als officier Logistiek Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor officier Logistiek Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als officier Logistiek Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Officier Logistiek Landmacht, CV Officier Logistiek Landmacht, sollicitatie Officier Logistiek Landmacht.

Interviews met officier Logistiek Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen officier Logistiek Landmacht

Vacatures officier logistiek landmacht

Op zoek naar een nieuwe baan als Officier Logistiek Landmacht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Officier Logistiek Landmacht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Officier Logistiek (Bevoorrading en Transport) geeft leiding aan een logistiek peloton. Binnen dit peloton draagt de Officier zorg voor alle materiële, personele en logistieke zaken. Zo moet het werk- en denkniveau van de medewerkers op peil worden gehouden, het materieel gecontroleerd en dient er een goede verstandhouding te worden gekweekt binnen het team en moet er op worden toegezien dat de uitvoering  van de werkzaamheden zowel kwalitatief als kwantitatief aan de eisen voldoet.

Beoordeling Officier Logistiek Landmacht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Officier Logistiek Landmacht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Officier Logistiek Landmacht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep